Mikail, motorumdaki alarm önceki sahibinden kalmış. Yeni değil. Ben de kulandım bunu. Ama bu motoru satın alırken servise göstermiştim. Bana alarmı sökün demişlerdi. Ben de bugün yarın diye ileri atıp dururken, dağın başında kalakaldım. Diğer arkadaş olmasaydı ne telefon çekiyordu, ne giden gelen vardı yolda. Yani dikkat etmek lazım bence. Gürol abi (zipperman)sorunumu bu motor hakkında detaylı bilgiye sahip birisine sormuş. Facebook üzerinden gelen yanıtı, benzer durumlarda sizlere de faydası olabilir düşüncesiyle aşağıya aktardım. Buyurun:
Arti ve eksi kablolarini takip edecek bir yerden cikmis olabilir.ilk yarim kontak acinca dahi elektrik eglmiyormu gelmiyormu? Honda tabi motor HIS guvenlik sistemi var bu motorda sanirim
kontak anahtarinda immibolizer. tum aku akimi oraya giriyor. eger o gumledi ise immoblizer olan bir araca duz kontak yapar isen beyin gitme olasiligi cok yüksektir. depoyu sökecek, akuden anahtara giden akimi bulacak ve test edecek multimetre ile. akim var ise anahtardan sonra akim yok ise zaten anahtar akimi durduruyor demektir. kendi modelinde bir honda shadow bulacak dost tabiki ve gobekleri değiştirecek ve deneyecek calisir ise yeni his ve anahtar seti birde yedek anahtar ile denesin. kirmizi olan bunlari yapmadan evvel anahtarda gitmis olabilir. umarim masker key duruyordur. alarm yan sanayi ise HIS bozmus olabilir sokup atmaya gerek yok alarmin icinde sigorta var soksun sigortasini devre disi kalir yine calismiyor ise hayirli olsun icinde immoblizer olan hic bir motora xenon yada alarm yada cakmak sarji baglamamak lazim