Merhabalar Hasan arkadaşım. Motorumun ilk sahibi sis farını uzun farlardan hat çekerek monte etmiş. Yani uzunları yakınca sis yanıyor. Benden önceki sahibi de beğenmeyip sökmüş. Bana sisi farlarını torbayla verdi. Ben de yine uzun fardan çekilmiş hatta bağladım. Fakat bu marş sorununu yaşadığım zamanlarda sis farını ve uzun farları hiç kullanmadım. Yine de etkiler mi acaba?
Merhaba...
Kullanmadığınız zaman hatta kısa 5dk gibi kullanumlarda zarar vermez Demekki eskiden kullanıldığında bozulmaya başlamış sonrasındada size denk gelmiştir...
Birde Kendi Sitemizden yorumlarımızı paylaşayım faydası olur sanırım....
1: Bizim motorlardaki ve benzeri motorlarda (CC yakınlığı) alternatörler gücü: önceki modeller 300 Watt gücünde daha sonraki modellerde 350 Watt oldu, Shadowdada ve benzerlerindede bu değer aynıdır,daha küçük motorlarda bu değer daha düşüktür 100 W veya 150 Watt gibi.
Extradan bağladığın tükedicilerle sonradan eklediğin ve aynı anda açık olan tüketicilerin 250-300 Watt'ı aşmamasına bak.
Sürekli tüketenler:
1 adet Ana farlar 55 W
2 adete park lambası 2x5=10 Watt
Elektronik ateşleme ve bobinler = sanırım 10 watt vardır.
Aküyü şajlama ve regulatör = akünün şarj durumuna göre değişkenlik gösterir.
Sürekli tüketmeyenler:
Marş motoru anlık olarak = 300 Watt veya daha fazla, voltajını stop durumunda iken aküden alır çalışırken hem akü hem alternatörden.
2 adet sinyal 2x21 = 42 Watt
4 lü flaşörde 4x21 Watt
1 adet fren lambası =21 Watt
vs vs vs .
aşağıdaki linkteki konular benzer ve bağlantılı konulardır.
http://www.wildstar-fan.de/teile/lichtmaschine/wickeln.html
http://www.turkchopper.com/forum/index.php?topic=5319.msg39313#msg39313
2: Çok önemli: sis farları ve extradan uzunlar(atom far lar diye tabir edilenler) Kesinlikle röle ile bağlanmalıdır ve bu işleri ehil olan oto elektrikcilerin yapmasında fayda vardır,röle kullanılmadan yapılırsa gidondaki lamba açma kapama düğmeleri eriyebilir veya başka daha kötü problemler yaşanır.
3:Birebir ampüllerin çektiği tüketim ve akünün performansı ve şarj durumunun % 70 demi yoksa %100 demi ona bağlı.
Benim yazdığım ilk mesajımda bunları biraz belirtmiştim.
Yanlış bilmiyorsam Shadowun aküsü 9 veya 10 Ah lık bir akü , 2 adet 50 Watt lık sis lambasında çekilen güç zaten 8-9 Amper gibi eder , bu durumda %100 şarjda olan akün 1 saat gider , eeee şimdi birde daha ana far var ve arkadaki lamba var, 60-70 Watt daha yük demek bunlar, bu durumda akü %100 de olsa bile 30 dakika falan gider ,eğer akü miyadı dolmuş ise performans daha düşüktür bu durumlarda 15 dakika zor gider .
Birde telefon çaldı motoru stop ettiniz ama kontak açık...uzun tel. görüşmesinden sonra zaten baya zayıflamış aküye birde marş motoru ile anlık da olsa 100 amper civarı yük ile yüklendinmi akü tamamen çöker.
Eğer akü orijinal jel akü ise 20 dakika beklemeden sonra kendini %70-80 kadar tekrar topalardı , bu avantaj asitli akülerde mümkün değildir.
Sis lambası kullanan tüm arkadaşların dikkatine :
trafik mevzuatında sis lambaları 50 metre görüş mesafesei olan durumlarda kullanılır , aksi takdirde teorik olarak polis amcaların ceza tutanağına mecbur kalırsınız buda bir gerçektir.
4:
Bende de 750 cc Shadow var... (Demiştim zaten)
Elçik ısıtma Orjinal
Zenon far...
Çakmak ve şarz aparatı
sis farı Güçlü
ledler 6 adet yaklaşık 2 metre boyunda...
Müzik sistemi vardır...
Sorunsuz biniyorum..
Not: Var ama nasıl her ne taktıysam role ve direkt aküden aldım adlığımdada muhakkak araya sigorta taktım..
Vede kendim yapım...
Role sis farına uzunlara bağlı... sigorta ledler, anfi, zenon far ve elçik ısıtmada
Ha olurda herhangi bir sistem açık kalır aküm boşalır diye bir tedbir aldım Aküden uzatma (şarz kablosu) çektim siyah ve kırmızı renkte yan kapağın içine bağladım akü bittimi koltukları sökmek işi yerine yan kapağı çekiyorum... Başka bir faydası da yanımızdaki başka bir motorun aküsüne de yardımcı olabiliyorum...
Birde Bizim motorları boğdunmu kolay kolay vurduramazsın rampa yoksa arkadan itme yetmiyor 3 kişi çok hızlı itmesi lazım...
Diyelim bitmiş aküyü vurdurdun sakın stop etme çalışmaz 50 kilometre gitmeyle akü dolmuyor haberin olsun... Motor aküsünü 2 saat şarz ettinmi yetiyor yeni gibi olur sonra soğumasını bekle tak motora...
Başka ne diim şunu diim çoğu kişi Shadow un frenlerini zayıf der oysaki bakımları yapılmış frenlerde (zaman aşımından arka freni sıkma yeni balata gibi) Fren sıkma tekniğini iyi yaparsan sorunsuz duruyor...
Başka ne diim ha benzin konusunda Eğer şehir dışında uzun yolda 90/100 gidersen 190 kuruşa düşer 4bujilidir bizim motorlar çoğu idda eder ve bilmez buda 4 buji Atşelemeyi iyi yapar benzin yakışınıda azaltır...
Fakat şehir içinde ara gaz ve 1/2 viteslerde kullanırsanve 140/ 160 km hız yaparsan 230kuruş değil 240 da değil 250 de değil 260 da değil 265 /300 arası yakarsın haberin olsun....
Azda olsa bildiklerim ve yaşadıklarımı anlattım bir çarem olduysa ne mutlu...