- Konu Yazar
Herkese Merhaba,
Honda forumlarını epey bir gezdim, gördüğüm kadarıyla Shadow 600 için konu başlığı açılmamış (sadece 750 için var). Gene de gözümden kaçtıysa özür dilerim.
Elimden geldiğince bu motorla ilgili deneyimlerimi diğer kullanıcılarla paylaşmak isterim.
Siteye bugün üye oldum, kısaca kendimi tanıtayım;
Adım Eylem, 38 yaşındayım ve yaklaşık 4 yıldır motora biniyorum. (Geç başlayanlardanım ben de
Shadow 600 ikinci motorum (ilki 250 cc'lik bir Honda Rebel'di.)
Toplam 13.000 km kadar bir tecrübem var, yolun daha çok başındayım anlayacağınız.
Direk başka bir siteden motorun özelliklerini kopyala - yapıştır yapmaktansa, kendi cümlelerimle bilgi vermeye çalışayım. Hatalarım olursa tecrübeli sürücü kardeşlerimizin düzeltmesinden memnun olurum.
Genel Bilgiler :
*Bendeki motor 2000 model Honda Shadow VT600C olarak geçiyor, ve 5 vitesli Japon versiyon. Bu motorun bir de 4 vitesli Amerikan versiyonu var. Sürücü koltuğu oldukça alçak, rahat bir oturuş ve sürüş sağlıyor. (Fikir olması açısından boyum 1.80 kilom 77)
*Su soğutmalı 600 CC'lik, 39 beygir V2 motora sahip, motorda 4 adet buji var, 2 litre civarı da yağ alıyor. Maksimum hız 160 km. Ancak 120 km'den sonra sürüş konforu ve güvenliği sıkıntılı bence.
*Yazın herhangi bir hararet problemi yaşamadım, motor çok ısınınca fan hemen devreye giriyor.
*Soğuk havalarda ise çalıştırmadan önce bir miktar jikle açmak gerekiyor.
*Artçıyla seyahat ettiğinizde motorun performansının biraz düştüğünü gözlemledim.
*Ruhsatta yazan ağırlığı 235 kg.
*Ön fren disk, ancak arka fren kampana, dolayısıyla öyle aman aman bir fren performansı yok.
*Benzin deposu 11 litre (8 ana + 3 yedek olmak üzere)
*Yakıt tüketimi şehir içinde 200-210 km arası değişiyor.
*Şehir dışında ise sadece ana depoyla (8 lt.) 214 km gitmeyi başardım.
*Benzin göstergesi yok. Yakıt aldığınızda tripmetreyi sıfırlamak gerekiyor.
*Güvenlik için direksiyon kilidi var, kilitleyip açarken gidonu hafifçe oynatmak gerekiyor, anahtarı kırabilirsiniz yoksa.
*Son derece tatminkar ve tok bir sesi var.
Bakım hakkında söyleyebileceklerim :
*Zincir yağlama : her 500 km'de.
*Zincir temizlik : her 1500 km.de
*Motor yağ değişimi : her 3.000 km'de değiştirmenizi öneririm.
*Ayrıca her yağ değişiminde yağ filtresini de değiştiriyorum.
*Lastik ölçüleri, ön: 100 90 19 arka: 170 80 15.
*Lastik basıncı ön için 29 arka için 34 psi olarak kullanıyorum.
*Lastik olarak Metzeler 888 Marathon Ultra kullanıyorum ve memnunum.
Son olarak motorumun birkaç resmini de ekledim.
Saygılarımla.
https://www.facebook.com/photo.php?...04124969.38835.100001284110307&type=1&theater
Honda forumlarını epey bir gezdim, gördüğüm kadarıyla Shadow 600 için konu başlığı açılmamış (sadece 750 için var). Gene de gözümden kaçtıysa özür dilerim.
Elimden geldiğince bu motorla ilgili deneyimlerimi diğer kullanıcılarla paylaşmak isterim.
Siteye bugün üye oldum, kısaca kendimi tanıtayım;
Adım Eylem, 38 yaşındayım ve yaklaşık 4 yıldır motora biniyorum. (Geç başlayanlardanım ben de
Toplam 13.000 km kadar bir tecrübem var, yolun daha çok başındayım anlayacağınız.
Direk başka bir siteden motorun özelliklerini kopyala - yapıştır yapmaktansa, kendi cümlelerimle bilgi vermeye çalışayım. Hatalarım olursa tecrübeli sürücü kardeşlerimizin düzeltmesinden memnun olurum.
Genel Bilgiler :
*Bendeki motor 2000 model Honda Shadow VT600C olarak geçiyor, ve 5 vitesli Japon versiyon. Bu motorun bir de 4 vitesli Amerikan versiyonu var. Sürücü koltuğu oldukça alçak, rahat bir oturuş ve sürüş sağlıyor. (Fikir olması açısından boyum 1.80 kilom 77)
*Su soğutmalı 600 CC'lik, 39 beygir V2 motora sahip, motorda 4 adet buji var, 2 litre civarı da yağ alıyor. Maksimum hız 160 km. Ancak 120 km'den sonra sürüş konforu ve güvenliği sıkıntılı bence.
*Yazın herhangi bir hararet problemi yaşamadım, motor çok ısınınca fan hemen devreye giriyor.
*Soğuk havalarda ise çalıştırmadan önce bir miktar jikle açmak gerekiyor.
*Artçıyla seyahat ettiğinizde motorun performansının biraz düştüğünü gözlemledim.
*Ruhsatta yazan ağırlığı 235 kg.
*Ön fren disk, ancak arka fren kampana, dolayısıyla öyle aman aman bir fren performansı yok.
*Benzin deposu 11 litre (8 ana + 3 yedek olmak üzere)
*Yakıt tüketimi şehir içinde 200-210 km arası değişiyor.
*Şehir dışında ise sadece ana depoyla (8 lt.) 214 km gitmeyi başardım.
*Benzin göstergesi yok. Yakıt aldığınızda tripmetreyi sıfırlamak gerekiyor.
*Güvenlik için direksiyon kilidi var, kilitleyip açarken gidonu hafifçe oynatmak gerekiyor, anahtarı kırabilirsiniz yoksa.
*Son derece tatminkar ve tok bir sesi var.
Bakım hakkında söyleyebileceklerim :
*Zincir yağlama : her 500 km'de.
*Zincir temizlik : her 1500 km.de
*Motor yağ değişimi : her 3.000 km'de değiştirmenizi öneririm.
*Ayrıca her yağ değişiminde yağ filtresini de değiştiriyorum.
*Lastik ölçüleri, ön: 100 90 19 arka: 170 80 15.
*Lastik basıncı ön için 29 arka için 34 psi olarak kullanıyorum.
*Lastik olarak Metzeler 888 Marathon Ultra kullanıyorum ve memnunum.
Son olarak motorumun birkaç resmini de ekledim.
Saygılarımla.
https://www.facebook.com/photo.php?...04124969.38835.100001284110307&type=1&theater