Arkadaşlar Dylan hakkında bikaç bilgi vermek istiyorum ; Alman Scooter & Sport dergisinin 2005 yılında yayımlanan özel sayısında yer alıyor.
Dergiye göre Dylan’ın artıları: motor, sürüş keyfi, aydınlatma, fren, ergonomi, yakıt tüketimi ve erim.
Dylan’ın eleştirildiği özellikleri ise teleskopit çatal, amortisörler, aynalar, su yalıtımı ve düz sürüş eksikliği.
Dergide aynaların döküldüğü ve göstergelere yağmur suyu girdiği söyleniyor. Belirli bir kilometre sonra orta ayağın ve amortisörlerin değiştirilmesi gerektiği görüşüne yer verilmiş. Özellikle dayanıklılık testinde sınıfta kaldığı ileri sürülerek variyometre’nin 25.000 km ömrünün olduğu bildirilmiş. Ayrıca, egzoz üzerindeki ya da içindeki parçaların titreşimden gevşediği söylenmiş.
ciddi ciddi 2.el dylan düşünürken bu yorum beni düşündürmeye başladı , yukarıdaki yazılan problemleri yaşadınız mı; fikirlerinizi ve tecrübelerinizi merak ettim.
Bir de bu vaiyometre denen mekanizma bildiğimiz hız göstergesi midir?
Benim fikrirlerim şöyle:
Amortisörlerin yıpranacağı kesin. Bu yollarda hangi amortisörün yıpranmayacağını da merak ediyorum. Çukurlardan kaçayım derken giricem birgün bir arabanın altına.
Aynaların çok dandik olduğuna da katılıyorum. Motoru 1 kez yatırdım ve motorun düştüğü taraftaki ayna değil diğer taraftaki ayna göğsüme çarparak kırıldı. Tamam karın ve göğüs kaslarım çok kuvvetli Dylan'a da hak veriyorum ama kırılmayacak kadar kaliteli olabilirdi. :mrgreen:
Su yalıtımı ile ilgili 20 ye yakın Dylan görmüşümdür. Kimseden duymadım göstergelerine su giren. Bunların içinde 90.000 km de kurye bile vardı.
Orta ayağa gelince. Herhangi iyi motorda nekadarmış ki ömrü de Dylanda 25.000 de değiştirilmesi gerekiyormuş? Orta ayağın ömürü mü olur? Bence eleştirilecek yer aramışlar onu bulmuşlar. Kaldı ki yan ayak taktırıp onu kullanırsan ve her yıkamada benim gibi ayakların yaylarıyla hareketli yerlerini WD40 larsan yan ayağın motoru hurdaya çıkartana kadar sağlam kalacağına inanıyorum.
Egsoz işine gelirsek içinden parçalar gevşiyor değil. Kopuyor. İçinin telleri belli bir zaman sonra kopuyor. Garantisi bitene kadar max 3 kere değiştireni tanıyorum. Ben 1 kere değiştirdim. Başka bir modelin egsozunu taktılar. Bakalım görecez bunlarda o sorun yok diyorlar. Garanti bitene kadar egsozdan yana da dert yok. Garanti bitince ne olacak orasını bilmiyorum. Gevşemeye karşı ise egsoz koruma demirinin üzerindeki vidalarıda aklına geldikçe sıkarsan hiçbir sorun kalmaz. Biz sıkmıyoruz gerçi bir sorun yine yok.
Düz sürüş eksikliğinden kasıt ne bilmiyorum ama virajlarda yatarak sürüşü süper.
İyi bulunan özelliklerinden de aydınlatma güzel. Far olarak bakarsak evet güzel hatta çok iyi. Ama ilk aldığımda da söylemiştim hala da söylüyorum göstergenin aydınlatması daha iyi olabilirdi. Renk zıtlığı yok göstergede. Turuncu arka plan üzerinde kırmızı ibreler var. İlk bakışta seçemiyorsun ibrenin nerede olduğunu. Bence gayet yeterli diyenler oldu ama bu benim görüşüm. Ancak bunun da sürüşe bir etkisi yok.
Dergide yazmayıpta benim eleştirilerimden biride egsozun belli bir zaman sonra motordan çıkan kısmı ile gazın tam dışarı çıkan yerinde ki paslanmalar. Gerçi hangi motora bakarsak bakalım bu paslanmalar er ya da geç oluyor ama oldurmayacak birşey bulak lazım. Benim çıkış için küçük bir çözüm çalışmalarım var. Bitirirde başarıya ulaşırsam burada sizinle paylaşırım.
Ali abi selelerde yine bence janttaki kırmızı ile kolduktaki kırmızı aynı olursa 1.si diğerlerinden güzel. Rahatlığını sorarsan binmem lazım.
