Hocam yol tutuşu araç ne olursa olsun, (otomobil dahil) mıcır, yağış,buz gibi kaygan zeminlerde azalır.Daha önce beat kullanmadığım için karşılaştırma şansım yok. Ancak Dylan ilen başka scooterlarda görmediğim kadar yatabiliyon, lastiklerin 1" kadar daha büyük oluşuna yanak yüksekliğinide ekleyince normal bir yanak yüksekliğine sahip 14" civarında bir lastikle aşağı yukarı aynı dış çapa ulaşılıyor. Buda yoldaki ufak çukurlarda daha stabil olmasını, + 60 km/h civarını geçince de tekerin dönmesinden kaynaklanan jiroskobik motorun devrilmye karşı direncini bayaa bir arttırıyor, bu da virajlardaki yatmada da güven veriyor.50-60ın altında motoru yatırmanı ve kontra viraj almanı tavsiye etmiyorum. Motoru sürerken; ön teker açısı,ağırlık merkezi,lastik çapı gibi parametreleri nasıl ayarlamışlarsa motorun ağırlığını hisstmiyorsun, motor dururken hafif yatırınca 120 kg ağırlığın çok olduğunu görüyorsun. Birde Beat dan Dylan a geçtiğin için söylüyorum, ilk 100-150 km civarlarında çok dikkatli ol, motor acayip çevik, hızını 70-80'e kadar anlamıyorsun, 70-80'den sonra rüzgarın direnci hızını farketmene neden oluyor. Özellikle ilk kalkışlarda alışana kadar yavaş gaz ver, motor altından kaçabilir, direksiyona sıkı tutun, sana bu dediklerim saçma gelebilir ama deneyince göreceksin, acayip ivmeleniyor meret.90-100kmde vibrasyon gibi bi problemim olmadı. Daha yukarlarda biyerde olurmu onuda bilmiyorum. Ancak ilk çalıştırdığında dururken yani bir vibrasyon olabiliyor, onuda direksiyona bağlı hız göstergelerinin üzerinde bulunduğu bir kutu var ya onun altında aynaları bağlamak için 4 tane civata yeri var, oralara serviste birer lastik pulla birlikte civata bağlatırsan o ses te kesiliyor.Bunu yapmazsan rolantide olup duruştaysan, km göstergesinin olduğu kutu zırıldıyor. Birde traktör lastiği izi gibi tırtıklı zeminde giderken zırıldıyor bu bahsettiğim civataları muhakkak taktır. Yoldaki bahsettiğin kazılmış bölgelerden çıkmak lastik büyük olduğundan beattan daha rahattır.Ama bununda bir sınırı var, 20 cm derinliğindeki bir yarıktan çıkamazsın, tahminen 10 cm'ye kadar fazla problem yaratmaz, yinede dikkatli olmak lazım. Haa birde bir önceki yazımda bahsetmiştim, rodaj bitip normal yağ konanakadar motoru rodaj şartlarında kullanmalısın, rodaj yağı normal yağdan daha ince bir yağ. Rodajdan sonra ilk yağ değişiminden sonra motorun sesi bile değişiyor, daha tok bir sese kavuşuyorsun.