Arkadaşlar selamlar. Yanlış anlamazsanız 2 yanlışı düzeltmek istiyorum. Ya da belkide ben yanlış biliyorum ben doğrusunu öğrenmiş olurum.![]()
1.si karbüratörlü motorlarda kesici olmaz. Bu nedenle bizim motorun kesiciye girmesini beklemeyin çünkü öyle bişey yok.O yüzden 140+ hızları yapıyor doğrudur bende yaptım ama bunun motora bir zararı yok demesek daha doğru olmuş olur. Ben hava çok sıcak olmadığı ve motorun da bakımı tam olduğu zaman kısa sürelerde 2-3 kere çıktım. 140+dan kastım sinyal lambasının üstüdür. Artık tam kaç onu bilemem.
Ama bu hızlar motoru illaki fazladan yoracaktır. Ayrıca hadi motora zararı yoksa bile bize zararı olma ihtimali yüksek.
2.si ise benim bildiğim iyi yağ koyduğun renkte alınanı değil tam tersi siyah olandır. Bunun sebebi yağın bir görevi de motoru temizlemek olduğu için yağı temiz koyup temiz alıyorsak motoru temizlemiyor anlamına gelmesidir. Kirli yağ ise görevini yapıyordur.
Son olarak leovince yakıtı arttırrıyor bilginize.Bana sorarsanız ideal verim orjinal egzosla alınıyor.
karbiratörlü motorda kesici olmaz demişsinde :S benim daha önce ybr vardı karbüratörlü kesiciye giriyodu 11 bin devirde dylanda 150 km de kesiciye girdi 3 sn sora bıraktım gazı ! ve şu anda Er-5 kullanıyorum KARBÜRATÖRLÜ 12 bin devirde kesiciye giriyo