Selamlar. Egzos konusunda yeni tecrübelerimi ileteyim dedim.

Hala garantisi olupta egzosu bozulanlar PS için olan oksijen sensörü girişli egzoslardan taktırmasınlar. Şöyleki 2. PS egzosumda aynı şekilde arızalandı. Bu egzoslar enjeksiyonlu motorlar için üretildiğinden içinde katalitik konvertör var. Bizim motorların karbüratörlü olmasından dolayı bu parça tıkanıyor ve yolda örneğin 110-120 le giderken aniden çekiş kaybı şeklinde sorun ortaya çıkıyor. Ben tehlike bile atlattım en sol şeritten giderken. Sonrası malum egzos tıkanmış vaziyette 50-60ı geçemiyor. Ben egzosu söktüm, gittim egzoscuya, verdik gözüne gözüne oksijeni, bu parçayı söktüm attım içinden. Bildiğiniz ameliyat yapar gibi aynen. Sonuçta abuk sabuk bi sesi oldu ama sorun çözüldü. Dylanın kendi orjinal egzosu hiç değilse en kötü telleri kopuyor kaynatılınca sorun çözülüyo ama PS egzosu tıkandımı ya çöpe atacaksın ya da elden çıkartmayı göze alıp açacaksın içini. Bu farkı da başka kimsenin bildiğini zannetmiyorum. Ben yaşıyarak öğrenmiş oldum. Öyle veya böyle dylanın egzosu sorunlu. Ben 4.egzosumu artık değiştiremediğim için tamir ettirdim ama ilk fırsatta adam gibi bir egzos alıcam artık şart oldu.
Protesto herhangi bir egzoscuya gidip durumu anlatırsan hepsi yapar öyle onlara yabancı bir iş değil bu. Zor bir iş de değil. Sesin geldiği yeri kestimi alttan kopuk teller hemen görünüyor. Sonrası zaten basit kaynak işi. Önemli olan nekadara yapacağı. Yaptırmadan önce fiyatı konuşmanı tavsiye ederim. Sonradan ne derse vermek zorunda kalırsın.