Selamlar.. Zamanında egzos ve lastik konularını baya araştırmıştım. Lastikte bence en iyi fiyat performans pirellide. Ben çiftini 1 sene önce herşey dahil 220 liraya almıştım. Takması dahil. O zamanda michelin 300 lira civarıydı. Şimdiki fiyatları bilmiyorum ama michelin ile pirelli arasındaki yol tutuş farkı bence yok denecek kadar az. Ayrıca pirellinin ömrü daha uzun. Piyasada michelinden şaşma abi, pirellide lastikmi tarzı şeyler duyabilirsiniz. Ben duymama rağmen pirelli aldım hiçte pişman olmadım. Ben michelinli dylanda çok kullandım, pirellili dylanda çok kullandım. Bu iki lastik arasında 100 liralık fark kesinlikle yok bence. Dunlopu çok az test etme fırsatım oldu. Onunda fiyatının hakkını vereceğini düşünüyorum. Akdeniz turunu çıktığımızda marmariste bridgestone hoop takılı bir dylan görmüştüm. Bir tek onu merak ediyorum.
Egzos konusuna gelince gidip incelemiştim ixili. Tipi güzel. Seside güzel. Ama duyduğumda moralimi bozan şey o fiyata sadece tüpü. Yani manifoldla tüp arasına eski egzosun borusunu veya başka bir boruyu uydurmak zorundasınız. Buda bana bu susturucunun dylana özel olmadığını düşündürüyor ki öyle. Halbuki leovince de ara bağlantı borusu, bağlantı aparatları, ağır ve hafif varyatör ağırlıkları birlikte geliyor. Bunların haricinde egzostan sorun yaşayanların tamir ve başka susturucularıda dylana uydurabilme alternatifleri de var. Şöyleki hiç alakasız (örneğin gördüklerim şimdi tam neye ait olduğunu bilmediğim mesela xmax ın susturucusu gibi uzuunca) bir susturucuyu takanıda gördüm.

Onun haricinde muhtelif çin malı susturucusunu takanıda gördüm. Ya da tanıdık bir arkadaşın dylanında susturucuyu bildiğiniz ameliyat eder gibi içini açıp kopan petekleri kaynatıp geri kapatırdık. Bu tarz çözümler mevcut.

Bence en güzeli imkanı olana leovince, olmayana tamirat. İkiside güzel sonuç veriyor. Ixil söylediğim sebepten dolayı benim hoşuma gitmedi. Ama araya krom kaplı, korozyona dayanıklı orjinal bir bağlantı yapabilecek varsa ixilde güzel olur. Uydurma işler benim hoşuma pek gitmez.
Bunlar lastik ve egzosla ilgili söyleyeceklerim. Arka amortisör, plastik yüzeylerin yenilenmesi, jant işçiliği, ön cam imalatı gibi çeşitli konularda ayrıntılı çalışmalarım olmuştu. Ancak henüz hiç birinin zamanı gelmediği için bir girişimim olmadı.

100-150.000 civarına gelip motor iyice yıprandığında bunları tek seferde uygulamayı, bütün kademeleri belgesel haline getirip MTV deki otomobilimi baştan yarat programında olduğu gibi yayınlamayı planlıyorum.

Tabi gelebilirsek.