Erol 62 geçmiş olsun abicim. Sizde birşey olmaması sevindirici. Yazılanları okudukça dylanla ilk tanıştığım günler aklıma geldi. Dylanla ilk düşme 2000-4000 km arasında oluyor genelde.ilk 2000 km ye kadar motoru tanımadığınızı bildiğiniz için temkinli kullanıyorsunuz. evet tanımadığınızı bildiğiniz için.
o yüzden hata yapmıyorsunuz. 2000 kmden sonra ben bu işi çözdüm diye düşünüyor insan. ya da bilinç altı bu hareketler sürüşe yansıyor. daha sert kalkışlar. virajlara hızlı girmeler. ama iş aslında öyle değil. 2000-4000 km arası böyle ufak tefek yatırma kayma oluyor. şanslıysak biyerimize bişey olmadan ufak tefek çizikle kurtarıyoruz. sonra tekrar temkinli kullanmaya başlıyoruz. Ama yine kmler arttıkça kendimize güvenimiz geliyor ve başlıyoruz dylanın sınırlarını zorlamaya. şu anda kendi motorumla 22.000 km yaptım. belki bir 20.000 kmde başka dylanlarla yapmışımdır. Kendi motorumun lastikleri hala irc marka değiştirmedim. değiştirme vaktim geldi aslında. Ama size bir tecrübemi anlatayım. michellin marka lastiklerin takılı olduğu bir dylanla yazın en sıcak gününde bir virajda yattık. Ben artçıydım ağır çekimde yere uzandık. Motor yere düşemedi bile. Sebebi asvaltın artık asvaltlıktan çıkıp mermer gibi olması. Lastikleriniz ne olursa olsun asvaltın durumu çok önemli. ben şu anda irc lastiklerle orta sehpanın demirini yere sürtecek kadar yattığımıda bilirim. Taksicilerle kardeş ne yapıyorsun düşeceksin sandık korkuttun bizi diye kırmızı ışıkta konuşmuşluğumuz bile olmuştur.
michellin lastiklerle çok yavaş süratte yattığmızıda bilirim. O yüzden lastiklere çok güvenmeyin türkiyenin yol şartlarında her lastik kayabiliyor. Aman dikkat.
teşekkür ederim -BSI-, evet kendime biraz güven geldiği ve gereğinden fazla risk aldığımdan oldu . artçımla beraber hasarsız atlattık.korumalar ful olmasa idi hasar olabilirdi. lastik konusunda şöyle bir düşüncem var iyi lastikler sürücünün bazı hatalarını tolere edebilir. kaliteli bir lastik almakta fayda var.