herkese selam. fazla uğramaz olduk buralara.

çok konu geçmiş. bari son konularla ilgili görüşlerimi yazayım. Dylanında tabiki ufak tefek sorunları oluyor olması lazımda zaten bu istanbul trafiğine yollarına mühendislikmi dayanır..

ben 20.000 km yi yeni geçtim. son bakımda kayışımı ön fren balatamı ve yağını değiştirdim. çok titiz kullandığımı zaten beni tanıyanlar bilir.

20.000 km deyim ön balatayı değiştirmem gerekti ama arka balata bi 4000 daha gider kararına vardık onu değiştirmedim.

bu konuda rekoru elimde bulunduruyorum tanıdıklarım arasında. fazla fren kullanmıyorum ondan herhalde. :cherry: şaka bir yana gereksiz dur kalk yapmam öndeki araba 1 metre gitti diye ben gaz veripte yol açılmadan hareket etmem mesela. Gelelim zamandan kaynaklı çıkan ufak sorunlara.
hararet ışığı yanıp yanıp sönmeye başlamıştı. bunun hararetle alakalı olmadığını düşündüm çünkü kendi kendine bi yanıp sönüyodu. seleyi söküp motora baktım. hararet müşürünün üzerindeki klips kopmuş bir değiyor bir değmiyordu. serviste söyledim garantiden değitirilecek.
bir gece otobanda giderken arkadan bi ses duydum herhalde yolda bişeye bastım dedim pek umursamadım. ertesi gün sabah gördüm egzos üstündeki koruma demirinin küçük olan parçasını bırakmışım.

onuda serviste ilettim. garantiye sokmaya çalışırız dedi ama ona garanti veremeyiz dediler. 12 liraymış o parça allahtan garantiye girmesede alacağım. Arada bir kontrol edip onun vidalarını sıkın derim.
arka far grubunun grenajlara bağlandığı tırnaklardan kırılmıştı. ve zamanla bunun bütün dylanlarda olacağı kesin. garanti olduğu için arka iki grenaj komple değişti. garanti bitince ne olur derseniz ben takarken sunfix diye hamur kuruyunca taş gibi olan bir yapıştırıcıyla güçlendirdim benimkisi artık kırılamaz. sizinde aklınızda bulunsun. arka farlarınızı kontrol edin. hafif sallanıyorsa bilinki kırılmaya başlamış. garantiniz varsa götürün değiştirin yoksa tam kopmadan yapıştırın. yoksa her çukurda küt diye vuruyor grenaja.
Bunların haricinde beim servisle bakımlar haricinde işim olmadı. bunlarıda zaten gidip söyledim sonraki ilk bakımda hallettik. D&B motor doğrudur her şekilde yardımcı olmaya çalışır. Ben çok memnunum.
Km temizlik konusunda da dylan temiz kullanıldığı taktirde yıpranan bir motor değil. çok uzun kmler lazım bunun için. balata, kayış, yağ gibi zamanla değişmesi gereken şeyler haricinde normalde hiç bir ekstrası yok. Kendi motorum diye demiyorum hala ilk günkü kadar tok,sessiz ve herşeyi kusursuz çalışıyor.

satılık dylan 20.000 km de. :queen: şaka şaka imkanım olduğu sürece dylanı satmamak niyetindeyim gerçektende.
son olarakta erol62 nin amortisör sorusuna cevap vereyim. Sert amortisör spor kullanım için, virajlarda daha stabil olmak, daha az yaylanmak için seçilir. yumuşak amortisörse daha çok konfor gerektiği, daha fazla yük taşınacağı zaman seçilir.eğer virajlarda çizgiden çıkmayayım motor girdiği gibi çıksın arkaya yolcu almıyorum derseniz amortisörü serte alın. ama ben sakin giderim arkada yolcum var çukurlarda amortisör dibine vurmasın derseniz yumuşağa alın. çünkü amortisörü sertleştirmek yayı sıkıştırmak demek o yüzden sert amortisörde çukura girdiğinizde hele birde 2 kişiyseniz amortisör sonuna vurur. bütün darbeyi motor da sizde sert bi şekilde hissedersiniz.

ben her ikisindende biraz isterim derseniz ozaman orta sertliğe alabilirsiniz.