Şimdiden ne alırsanız alın, hayırlı olsun, zaten kafaya koymuşsunuz almayı..
Öncelikle Honda Today(50cc) ufak şirin ama kısa mesafeler için ve tek kişi için tasarlanmış..Belki 2. motorunuz olabilir, belki yazlıkta gezersiniz..ama uzun süre idare edemezsiniz.Ben yaklaşık 20000km Honda activa(100cc) kullandım, çok memnundum ama yetmiyordu..Şehir içinde bile olsa, max 80 bile yapıyor olsam, aletin seriliği, 2. kişi ile yokuşlardaki performansı önemli..Dylan beni bu anlamda tatmin ediyor..Yani hızlı gitmeyecek bile olsanız tork ve güç işe yarıyor..Kısaca dedikleriniz arasında Dylanı öneririm..
Otomatikmi, yoksa vitesli mi konusundaki öngörünüz doğru..ilk vitesli kullanırsanız, heleki dylan ve üstü gibi bir aletten sonra vitesliler angarya gelebilir (bana biraz öyle geliyor)..ama enduro tarzı bir aletle dağa taşa çıkma isteği bendede var..ilerde öyle bir alet alabilirim..ama 2. motor olarak..Şu an şehir içinde Dylandan daha iyi bir alet düşünemiyorum..Güçlü, hafif, bagajı var, yakıtı iyi , yeterince çevik ve ufak..daha ne olsun..Vites olayına ama bişey diyemiyeceğim..Bu arada innovalar yarı otomatik vites denen bir sistem galiba, gerçek vitesli değil..debriyajı otomatik..Eğer öyleyse cbf 150 veya ybr125 öneririm onun yerine...
Bu arada motor giyimine baştan para ayırın..Kask, eldiven, mont, sağlam bir bot, pantalon..hatta kemer ve balaklama(geç keşfettim, süper bişeymiş..)..Tabi artçı içinde, yani eşiniz içinde bunları ihmal etmeyyin...
Belki bu giyim kuşam fazla gelebilir başta ama inanın gerekiyor..Zaten Türkiyedeki potansiyel tehlikeler mlaum, bunu yanında soğuk da çok sinsi bir tehlikedir..göz ardı etmeye gelmez..3-5 sene sonra kronik romatizma ve eklem ağrıları, bozuk böbreklerle pert olmayın..
Bendende saygılar sevgiler