honda servisi hakkında yardım

arkadaşlar eksantrikten gelen ses şüphesiyle cbr 125 2016 model motorumu honda servisine götürdüm daha önce bir ustaya göstermiştim sanayide eksantrik gergisi değişmeli demişti. 3 temmuz 15:45te motorumu servise götürdüm servis danışmanı, bir usta çağırdı ekspertiz yaptırdı motora. usta motora bindi 2 tur attı gezdi geldi "kim eksantrik dedi ulan bu motora hiçbir şey yok bunun al motoru git" dedi. ben bu sesten rahatsızım beni bu sesten kurtarın dedim. yaştan dolayı ses yapıyor grenaj vidaları falan gevsemistir söküp takarız ses gider dedi. bende motoru bıraktım bu sesi halledin dedim. 1 hafta sonra beni aradılar o ustayla hiç konuşmamışız gibi "barış bey, ustamız motora baktı bu sesten bir şey olmaz motoru açmayalım boş yere gelin bu motoru alın" dedi. 2.kez motoru al git dediler. olmaz ben o sesi istemiyorum motorda bir problem olduğu aşikar ne gerekiyorsa yapın sorunu bulun dedim ve ilk götürdüğümde ustanın hiçbir şey yok grenajları söküp takınca düzelir demesini hatırlattım. hani grenajları söküp takınca düzelecekti sorun dedim ve bi o ustaya sorayım ben sizi arayacağım dedi kapattı. 2 gün boyunca aramasını bekledim aramadı. sonra aradı "barış bey sizden onay bekliyoruz motoru açalım mı?" dedi. dalga mı geçiyorsunuz siz ustayla konuşup beni arayacaktınız 2 gündür bekliyorum dedim hiçbir şey diyemedi motoru açalım mı dedi. açın da artık asıl sorunu bulun dedim. 1 gün geçti motoru açmışlar arıza tespit yapmışlar. bana değişmesi gereken yaklaşık 20 parça saydı ve bunlardan birisi komple eksantrik seti. onun haricinde subap falan motorla ilgili bir çok parça saydı. 3 gün oldu fiyat listesi bekliyorum. arkadaşlar ben bunlara güvenipte motorda problem yok al git dediler diye alıp gitseydim yolda giderken motor daha çok zarar görebilirdi daha kötüsü kaza bile yapabilirdim. beni çok beklettikleri için özür amacıyla arıza tespit ücreti olarak sadece 1 saatlik ücret alacaklarını da söylediler. benim bu saatten sonra ne yapmam gerekir? benim bunlara dava açma hakkım var mıdır? motoru açarken zarar vermedikleri ne malum? ilk kez servise gidiyorum bu tarz durumlarda ne yapılır lütfen yardım. motordan gelen sesi de görmeniz için youtube videosu linki bırakıyorum aşağıya.

https://youtube.com/shorts/j6_xl_2amLY?feature=share

Motosikleti
Ns200 15"
Rölantide motorun çalışma sesi çok sağlıklı geldi bana, zincir rölantidede ses yapar ama attığınız videoda ben öyle bir ses alamadım. Bu ses daha çok bir civata titreşimden gevşer ve titrediğinde çıkan bir sese benziyor ve gördüğüm kadarıyla motosikletinizde koruma takozları mevcut eğer onların civatalarında bir gevşeklik varsa yine böyle bir ses size döner, bence hiçbir yere gitmeden elinize anahtar takımlarını alıp grenajlarda veya bağlantı noktalarında bir gevşeklik var mı onu arayın.

egzantrik zinciri,gergiler,subap değişimleri bunlar yapılacak gibi duruor.vakit ve saat alan bir iş.dava açıcak bir durum göremedim.km ye bakmadan yada motorun içini açmadan dışardan kesinlikle bu ses egzentrikten gelmiyor denemez.motosiklette kabaca 30bin-80bin arası marka modele göre egzantrik zinciri eskir.
ses tabiki başka yerden de gelir.usta seni biraz sallamış.benim içime sinmedi varsa iyi biyer oraya götür motoru

ever rölantide öyle bir ses mevcut değil. bu ses yaklaşık 1 sene önce başladı o zamanlar çok zor duyuluyordu zamanla ses arttı ve egzoz sesinden daha belirgin hale geldi. götürdüğüm servis grenajları, vidaları kontrol ettiklerini sesin ondan kaynaklı olmadıgını motorun icinden 15-20 parca degiseceklerini söyledi. eksantrik seti de buna dahil. ama servise güvenim hic kalmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar