Honda Servis ile ilgili Bilgi ve Tavsiyeler

Merhaba Arkadaşlar, Bu Hafta 2. el Honda CBF 150 950KM bir motor aldım ilk 1000km bakım için GOP Artı Honda Servis'e gittim keşke gitmeseydim servis çalışanları çok acemi ve beçereksizler, en ağzından ben öyle gördüm neden mi?

Dün akşam motor eğitim almak için komşumdan yardım aldım fakat akü'nün zayıf olduğu anlayınca eğitim işi yarım kaldı sabah uyandım motoru çalıştıramadım vurdurmak zorunda kaldım bir şekilde servis gidebildim motorla,

Adamlara 1000km ilk bakım yapılacak ardından akşam yaşadıklarımı anlattım tamam abi sen yukarı çık çay iç biz hallederiz ve iş bitince ararız bekledim arayan soran yok. Neyse aşağı tekrardan indim motor sözde bitmiş diye servisi kapatmışlar. Neyse eyw. dedim 35.40 tl ilk bakım ücretimi ödedim çıktım daha kapıdan çıkmadan dur bir daha marş ve akü'yü test edeyim dedim ilk denememde motor çalışmadı geri döndüm siz bakmadınız mı abi baktık hiç bir sorun yok gayat iyi dediler o zaman buyurun çalıştırın baklım bu nasıl bir iş dedim, adam marş'a basıyor almıyor akü iyice bitmiş servis elemanlarına kardeşim siz aküyü test ettiniz demi evet abi ettik gayet iyi sonuçlar verdi dedim o zaman neden çalışıyor bu motor abi akü bitmiş olabilir diyorlar neyse biraz bağırdım çağırdım adamlar aküyü çıkarıp sözde başka bir akü takarak benim aküyü şarj edip yarın gidip alacakmışım bunada eyw. dedim. hani işim görsün sorun değil. akü takıldı bir çalıştı, sonra tekrar aynı hata verdi sonra asıl usta geldi, oda elamanlara bağırdı ozaman akü boştur siz nasıl bu işi yapıyorsunuz vs. vs. sabah sabah iyice sinirlerim bozuldu.

Neyse ne yacağım abi sen motoru bırak biz bir elektrik tesisatına bakalım dediler yok kardeşim size güvenim kalmadı dedim. (oysa servisin girişinde bize güveniniz tam olsun gibi bir afiş asmışlar :) bana pek güven vermediniz dedim sonra o aküyüde çıkardılar başka bir müşterinin aküsünü taktıların yarın sabah tekrardan servise gidip akümü alıp üzerine takılanıda iade edeceğim bir daha gitmem bu servise. Ayrıca benden kimlik aldılar sözde akü taktıkları için. bende çok üstelemedim.

Sizden ricam güvenebileceğimiz bir honda servis Önerisinde bulunmanız.

İstanbul Eyüp'te oturuyorum

Aynı yerde bende spacy alpha scooter'ımın 1000 km bakımını yaptırdım. Ve kavga ettim. Daha da gitmedim zaten. Şu an 7400 km'deyim. Bakımları kendim yapıyorum.

Ben aracın başında durmak istiyorum diyorum yok diyorlar. Zor bela kapının orda başında bekledim. Rodaj bakımına gidiyoruz ben kapıdan izliyorum bakalım yağ süzgecini temizleyecek mi diye. Adam yağı boşalttı, yağ tapasını sıktı. Yağ çubuğunu cikartti, yağın ağzını açtı,huniyi koydu. Ben izliyorum tabi. Hemen müdahale ettim. Yağ süzgeci dedim temizlenmeyecek mi? Şimdi ona bakacağım dedi ama yapmayacaktı. Spacy'i ile geldik ya, sözde işten anlamıyoruz.

Koydukları yağda kullanım kılavuzundaki şartları karşılamayan 10/40 jaso ma yağdı. Sordum 10/30 jaso mb olmayacak mı diye? Yok bişey olmazmış. Bana bi tripler daha da gitmedim zaten. Yaklaşık 80000 km'dir scooter kullanıyorum ilk defa servise gittim. Daha da gitmem.

Sonuç olarak kendi yaptığım bakım daha çok içime siniyor. En basit örnek, servis eski yağın boşalmasını 5 dakika bekliyor, ben 15 dakika bekliyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar