Honda PCX DX vs Yamaha NMAX Tech Max (125cc)

İyi akşamlar.

Pazartesi günü bir scooter satın alacağım, PCX ve NMAX arasında kaldım. Seçeneklerin İkisi de en iyi paketi (PCX DX/NMAX TECH MAX).
Gerçekten çok yönlü olmasını istiyorum. Konforu olsun, viraj alması olsun, sele altı olsun, özelliği olsun, bakım ücretleri ve periyodik tablo aralığı olsun, uzun yol gidebilsin ve virajlarda kaymasın vs vs.

Aklımda bir kaç artısı ve eksisi var her iki motorlarında. Ben Bursa'da ikamet ediyorum, buralar biraz yokuştur evet. En çok takıntılı olduğum konu bu oldu. PCX bahsedildiği kadar kötü mü? NMAX ile arasında gerçekten çok büyük bir fark mı var? Yokuşta bir NMAX beni 80 ile sollayabilir mi mesela? Sanmam ama bilmiyorum. Neyse, ben aklımdaki eksileri ve artıları söyleyeyim, sizde aklımı karıştırmadan rica ediyorum anlatın. Önce fiyatlar gelsin, sonra yönler.

2025 Honda PCX DX: 216.000TL Nakit veya 154.000TL Peşinat, kalanı 8 ay VADE FARKSIZ taksit. (234.000TL)
2025 Yamaha NMAX Tech Max: 274.000TL Nakit veya 137.000TL Peşinat, kalanı 5 ay VADE FARKSIZ taksit. (fiyat aynı)

PCX artıları (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Sele, oturup konforu.
Uzun ömürlü. (?)
İlgili servis. (en azından Bursa'da daha iyi.)
Sele altı daha geniş. (benim kaskım Enduro kaskı, çenesi çıkıyor. PCX'e çene çıkarmadan koyabiliyorum ve yer dahi kalıyor ancak NMAX'te çene çıkarmadan sığmıyor, çene çıkarıp ayrı ayrı koyarsam ancak 1 şişe kola sığıyor.)
Tork daha iyi.
2. el satışı ve fiyatı daha iyi. Değer daha az kaybediyor ve hızlı satılıyor.
Görünüşü daha güzel. (bana göre)
Parça temini kolay.
NMAX'ten daha iyi tekerleklerle geliyor. (Michelin ancak modeli bilmiyorum.)

PCX eksileri (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Yokuş ve Top Speed performansı NMAX'e göre daha düşük.
Arka ABS yok. (arka disk)
Tek
Parçaları pahalı. (2025).
Yol tutuşu daha kötü. (Bilenler yazsın, gerçekten virajlar sıkıntı olur mu? Virajları severim, ölümüne yatırmam ama hızlı dönmeyi severim.)

NMAX artıları (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Daha iyi yol tutuşu ve viraj derecesi. (Orjinal lastiği ile değil sanırım.)
Daha iyi Top Speed performansı. (Baga ve devir'den dolayı sanırım).
Dual ABS
Parça temini kolay.
Geri kalanını pek bilmiyorum...

NMAX eksileri (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Pahalı bakım ve parça maliyetleri, ilgisiz servis. (En azından Bursa'da.)
Sele altı çok küçük.
2. el piyasası çok yavaş, elden çıkarmak çok zor. (Özellikle TECH MAX'i.)
Görünüşü berbat.
Konforu PCX'e göre kötü, ancak idare edebilirim.
Parçaları inanılmaz pahalı. (2025).
Yakıt. (Benim için hiç önemi yok isterse 10lt yaksın.)

Sadede gelirsek, ne diyorsunuz? NMAX gerçekten PCX'ten çok daha iyi mi? PCX gerçekten virajda orasını burasını kaydırıyor mu? Viraj almıyor mu, yatmıyor mu? Yokuşta çok mu boğuluyor, 50.000 lira fazla verip NMAX almaya değer mi? Neden değer? Detaylıca bana öneride bulunursanız sevinirim. Sağ olun.

Nmax 155 daha mantıklı olur sanki.
A1 ehliyetim ile bakışıyorum :)

A2 ehliyete yaşım yetiyor ancak daha almadım, ev alacağımız için istediğim motor olan Z500'e daha bütçe yok. O zamana kadar her yeri dökülen Raider'i satıp PCX veya NMAX almayı düşündüm ve karar verdim. Sadece bu iki model arasında karar vermek istiyorum.

SYM markasının ayni segmentten rakibi JetX var, onu da araştırdınız mı?

Honda ve Yamaha bana göre Apple kalitesi ile eşdeğer. SYM ve Kymco da Samsung gibi. Telefon piyasası ile benzeştiriyorum. Hepsi çok iyi ama Apple'in prestiji var Samsung'un ise sürekli bir karşı atağı, ana oyuncu olmak için hırsı.

Ben İzmir'de yaşadığımdan SYM alacağım, Türkiye'de operasyon merkezi İzmir'de. Tedarik zincirinin birinci halkasındayım. Yamaha ve Honda bayilerinde ilgi alaka üst seviye ama gözü tokluk var. Kymco çok matah değil ama SYM müşteri kazanmak için gayet iyi atak halinde. Bayileri çok ve fiyatta esneyebiliyorlar. Kymco indirim ve ödeme kolaylığı kokusunda zayıf.

Tasarım disiplininden gelen biri olarak uzun boylu iri yapılı olanlar için SYM açık ara daha avantajlı, ölçüleri ve form factor diğer tüm markalardan daha yüksek. Ayak koyma alanı, selealtı alanı pek çok SYM modelinde rakiplerinden daha büyük.

People S200i, Symphony, Sh125i hepsine tek tek baktım defalarca. Ayaklık alanında 5 litre su sığan tek model SYM Symphony mesela. Keza Fiddle modelinde de ayak alanı oldukça iyi. Honda Dio veya Yamaha RayZR ayak alanına bir ufak poşet belki alırsa Fiddle'da 3 kilo patates atarsın. Diyeceğim o ki adamlar işlevselliğe ve tasarımda her santimi kullanışlı hale getirmeye odaklanmışlar.

Siz araştırmayı gayet titiz yapmışsınız aslında, ben de saatlerce araştırdım, pek çok kişiyle konuştum, saatlerce video izledim, ben kararımı verdim darısı sizin başınıza. Bizim gibiler için net karar alınca tören düzenlemek gerek, hakediyoruz o kadar araştırmaya:)

PCX abartanlarda bir problem var bu arada. Tüm YouTube videoları hatta Facebook gruplarına sızıp her yere PCX VARKEN BUNU ALMAK MANTIKSIZ yazıyorlar. Elektrikli motosiklet Horwin incelemesinden tut her yerde aniden çıkıp BU ALINMAZ diye sinsice abartılı görüşlerini kusabilirler. Otomobil piyasasında TOYOTA ÇOK İYİ BAŞKA ARABAYA BİNİLMEZ diye gezen ya da ticaride DOBLO DA DOBLO diyen tipler yok ama PCX klinik bir vaka olmuş, ileri düzey bir yüceltme var. Küçücük motor, uzun boylu olanlarda sırıtıyor, milletin ayaklarının ucu taşıyor, bir de uzatıp gitmiyorlar mı ayaklarını... Denge ve hakimiyet düşüyor ama umurlarında değil. PCX yüceltenle samimi olmam "merhaba-merhaba" der geçerim.

İsterse 10 litre yaksın diyebilen biri 125 lik sukutere neden yönelir 😅
Uzun yol yapacakmışsın , viraj takıntında var , ya beklentini azalt yada daha yüksek hacimli vitesli büyük tekerli birşeyler bak..

İkisi arasında bildiğim en keskin farkları yazmam gerekirse
Pcx konforludur Nmax performanslıdır , seçimini yap..

SYM markasının ayni segmentten rakibi JetX var, onu da araştırdınız mı?

Honda ve Yamaha bana göre Apple kalitesi ile eşdeğer. SYM ve Kymco da Samsung gibi. Telefon piyasası ile benzeştiriyorum. Hepsi çok iyi ama Apple'in prestiji var Samsung'un ise sürekli bir karşı atağı, ana oyuncu olmak için hırsı.

Ben İzmir'de yaşadığımdan SYM alacağım, Türkiye'de operasyon merkezi İzmir'de. Tedarik zincirinin birinci halkasındayım. Yamaha ve Honda bayilerinde ilgi alaka üst seviye ama gözü tokluk var. Kymco çok matah değil ama SYM müşteri kazanmak için gayet iyi atak halinde. Bayileri çok ve fiyatta esneyebiliyorlar. Kymco indirim ve ödeme kolaylığı kokusunda zayıf.

Tasarım disiplininden gelen biri olarak uzun boylu iri yapılı olanlar için SYM açık ara daha avantajlı, ölçüleri ve form factor diğer tüm markalardan daha yüksek. Ayak koyma alanı, selealtı alanı pek çok SYM modelinde rakiplerinden daha büyük.

People S200i, Symphony, Sh125i hepsine tek tek baktım defalarca. Ayaklık alanında 5 litre su sığan tek model SYM Symphony mesela. Keza Fiddle modelinde de ayak alanı oldukça iyi. Honda Dio veya Yamaha RayZR ayak alanına bir ufak poşet belki alırsa Fiddle'da 3 kilo patates atarsın. Diyeceğim o ki adamlar işlevselliğe ve tasarımda her santimi kullanışlı hale getirmeye odaklanmışlar.

Siz araştırmayı gayet titiz yapmışsınız aslında, ben de saatlerce araştırdım, pek çok kişiyle konuştum, saatlerce video izledim, ben kararımı verdim darısı sizin başınıza. Bizim gibiler için net karar alınca tören düzenlemek gerek, hakediyoruz o kadar araştırmaya:)

PCX abartanlarda bir problem var bu arada. Tüm YouTube videoları hatta Facebook gruplarına sızıp her yere PCX VARKEN BUNU ALMAK MANTIKSIZ yazıyorlar. Elektrikli motosiklet Horwin incelemesinden tut her yerde aniden çıkıp BU ALINMAZ diye sinsice abartılı görüşlerini kusabilirler. Otomobil piyasasında TOYOTA ÇOK İYİ BAŞKA ARABAYA BİNİLMEZ diye gezen ya da ticaride DOBLO DA DOBLO diyen tipler yok ama PCX klinik bir vaka olmuş, ileri düzey bir yüceltme var. Küçücük motor, uzun boylu olanlarda sırıtıyor, milletin ayaklarının ucu taşıyor, bir de uzatıp gitmiyorlar mı ayaklarını... Denge ve hakimiyet düşüyor ama umurlarında değil. PCX yüceltenle samimi olmam "merhaba-merhaba" der geçerim.
Maalesef ki haklısınız. SYM'yide çok araştırdım ancak Servis Ağı ve marka takıntım nedeniyle maalesef tercih edemem. Sırf Apple ekosistemine dahil olayım diye sıfır S23'ten daha düşük bir model olan iPhone 14 Pro'yu 2. el daha pahalıya tercih etmiş bir insanım ben. Çok kararsızım ve zor beğenirim. Paramda var, yeterki iyi olsun. Aklımda PCX veya NMAX var, kalbim diyor NMAX, beynim diyor PCX. Bilmiyorum. Zahmet edip yazdığınız için teşekkür ederim, umarım sizin gibi insanlar bir motosiklet markası oluşturup üretime başlar :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İsterse 10 litre yaksın diyebilen biri 125 lik sukutere neden yönelir 😅
Uzun yol yapacakmışsın , viraj takıntında var , ya beklentini azalt yada daha yüksek hacimli vitesli büyük tekerli birşeyler bak..

İkisi arasında bildiğim en keskin farkları yazmam gerekirse
Pcx konforludur Nmax performanslıdır , seçimini yap..
Merhaba. 0,5-1,0LT'ye çok büyük fark diyenler var NMAX için. NMAX biraz daha fazla yaksın önemli değil anlamında söyledim. Bir motora ve ehliyet kursuna bütçe ayırmak istemiyorum. Bundan sonraki motorum zaten Z500 yada ADV 350 olacak. Şu anda çok yönlü bir scooter arıyorum, konforda performansta istiyorum ama aklım çok karışık. En son ikisinide bayiden çalıp kaçacağım :D

Xmax almadığın sürece çok da viraj yapılmaz ikisinde de. 2.el xmax bakabilirsin. İlla pcx veya nmax diyeceksen bence pcx al. Ben aldım geçen sene. Çok memnunum. Elim ayağım oldu. Arabadan soğudum, o derece. Pcx abartılıyor doğru, ancak nmax'a fazladan o kadar para vermeye değeceğini düşünmüyorum. İleride yükseltirken de elinden çabuk çıkarırsın.

Xmax almadığın sürece çok da viraj yapılmaz ikisinde de. 2.el xmax bakabilirsin. İlla pcx veya nmax diyeceksen bence pcx al. Ben aldım geçen sene. Çok memnunum. Elim ayağım oldu. Arabadan soğudum, o derece. Pcx abartılıyor doğru, ancak nmax'a fazladan o kadar para vermeye değeceğini düşünmüyorum. İleride yükseltirken de elinden çabuk çıkarırsın.
PCX'e nedense bende biraz daha yakınım ama viraj ve top speed konusunda tedirginim, eğer güven vermiyorsa kesinlikle NMAX alırım. Eğer aman aman bir fark yok ise, ikisininde lastikler o kadar kaymıyorsa PCX daha mantıklı gibi.

Motosikleti
GSX8S
Bir söz vardır "Hangi gitarın rengi daha güzelse onun sesi daha güzel çıkar" diye. Nmax ı sürmedim ama ne viraj nede herhangi başka bir konuda aralarında uçurum olabileceğini zannetmiyorum. "Kalbim nmax aklım pcx diyor" demişsiniz ama yukarıda "pcx daha güzel görünüyor nmax berbat görünüyor" demişsiniz o yüzden hangisi kalbinizden geçiyor emin olamadım. Siz hangisini daha çok benimseyecek ve bakınca mutlu olacaksanız onu alın emin olun teknik açıdan aralarında zannettiğiniz kadar fark olmaz.
Bu arada ben sym jetx sahibiydim arkadaşta da pcx vardı, ben çok memnundum şimdi gidip alıcak olsam fiyat farkını da gözeterek yine jet x alırdım (ikinci el) . Ama siz sele altını önemsiyorsanız size olmaz çünkü Jetx in sele altı küçük kalıyor pcx e kıyasla.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Aynı paraya 2 tane sym jetx yada 3 tane fiddle IV hatta ve hatta 4 tane jupiter 125 alırım her gün sıra sıra binerim yinede bu paraları sırf japon diye bunlara vermem. Azalan verimler kanunu...

Bir söz vardır "Hangi gitarın rengi daha güzelse onun sesi daha güzel çıkar" diye. Nmax ı sürmedim ama ne viraj nede herhangi başka bir konuda aralarında uçurum olabileceğini zannetmiyorum. "Kalbim nmax aklım pcx diyor" demişsiniz ama yukarıda "pcx daha güzel görünüyor nmax berbat görünüyor" demişsiniz o yüzden hangisi kalbinizden geçiyor emin olamadım. Siz hangisini daha çok benimseyecek ve bakınca mutlu olacaksanız onu alın emin olun teknik açıdan aralarında zannettiğiniz kadar fark olmaz.
Bu arada ben sym jetx sahibiydim arkadaşta da pcx vardı, ben çok memnundum şimdi gidip alıcak olsam fiyat farkını da gözeterek yine jet x alırdım (ikinci el) . Ama siz sele altını önemsiyorsanız size olmaz çünkü Jetx in sele altı küçük kalıyor pcx e kıyasla.
Gece saat 1.30 oldu, ben hala Pazartesi alacağım motoru seçemedim. Ne alsam pişman oluyorum, hep başıma geliyor. Sanırım sorun bende. Bilmiyorum, ne yapacağımı bilemiyorum. Almasam mı daha iyi? Yazı tura atıp ona göre alsam mı daha iyi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynı paraya 2 tane sym jetx yada 3 tane fiddle IV hatta ve hatta 4 tane jupiter 125 alırım her gün sıra sıra binerim yinede bu paraları sırf japon diye bunlara vermem. Azalan verimler kanunu...
Bir yandan doğru da olsa ben hiç 80.000 kilometre'de kayış, yağ bakımı ve rutin kontrol dışında açılmamış SYM görmedim. Jupiter'de dahil, fiddle da. Evet biraz pahalı ancak yatırım olarak bile alınabilecek motorlar aslında. Burası Türkiye, her türlü satılıyor :)

Kurtulmanız gereken bir huy, hayatta hiçbir seçimden keyif alamazsınız.
Haklısınız. O zaman bir cesaret, önce NMAX almaya çalışacağım, fiyatıda göz önünde bulundurup biraz esnettirmeye çalışacağım. Olmazsa da PCX alacağım. Çok aman aman fark olmayacağını bende biliyorum ama en ufak detay bile rahatsız ediyor. Ağzı olan konuşuyor aslında hep ondan! Herkes sizin gibi basitleştirse herşey güzel olacak. Biri diyor PCX virajda orasını burasını atıyor, dengesi kötü.. Biri diyor NMAX alınmaz, düzgün sebepte saymıyor, servis pahalı diyor, kendisini pahalı diyor falan filan.. Hayır bu kadar konuşanı olunca bende anlamadım gerçekten NMAX böyle viraj canavarı, accccayip ultra performanslı gibi övülüyor, PCX'te sanki 2+1 ev gibi övülüyor. Önemli bir kriterde var aslında, ben sabit 100 ile gideceğim uzun yol mesela, NMAX mi daha çok yorulur PCX mi?

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Bir yandan doğru da olsa ben hiç 80.000 kilometre'de kayış, yağ bakımı ve rutin kontrol dışında açılmamış SYM görmedim. Jupiter'de dahil, fiddle da. Evet biraz pahalı ancak yatırım olarak bile alınabilecek motorlar aslında. Burası Türkiye, her türlü satılıyor :)
Kuryeye sokmayacaksan yüksek kmlerde çıkaracağı sorunlardan önce keyif alacak mısın onu düşünmeni tavsiye ederim. 125cc hepi topu abartılacak bir durumu yok vitesli motorun kaliteli zincir-dişli seti parasına silindir pistonunu alabiliyorsun. Hepsi kendini ispatlamış beklentileri karşılayan modeller.
Motorlarda sabit hızda yorulma olayı yok tamamen senin sabrına ve dayanıklılığına bağlı istersen benzin bitene kadar kullan bir şey olmaz. Jupiter 125 kullanırken otobanda tapa gaz gitmek zorundaydım virajda da wintergrip lastiklerle marşpiyel sürtecek kadar yatırıyordum bana mısın demiyordu.

Kuryeye sokmayacaksan yüksek kmlerde çıkaracağı sorunlardan önce keyif alacak mısın onu düşünmeni tavsiye ederim. 125cc hepi topu abartılacak bir durumu yok vitesli motorun kaliteli zincir-dişli seti parasına silindir pistonunu alabiliyorsun. Hepsi kendini ispatlamış beklentileri karşılayan modeller.
Motorlarda sabit hızda yorulma olayı yok tamamen senin sabrına ve dayanıklılığına bağlı istersen benzin bitene kadar kullan bir şey olmaz. Jupiter 125 kullanırken otobanda tapa gaz gitmek zorundaydım virajda da wintergrip lastiklerle marşpiyel sürtecek kadar yatırıyordum bana mısın demiyordu.
Peki siz Yamaha ve Honda arasında kalsanız, hangisini tercih ederdiniz?

F54

BU İKİ MOTOR arasında ben olsam n max 155 alırım çünkü gerçekten 120km/h ile yol alabilen bir motor yakıtı 3 lt altında arkadaşımda var 2019 model bu hız ile sabit yol alabiliyor bu beni hayrete düşürdü
pcx te pena değil uzun kullanımda belki daha sağlam ama n max tercih ederdim

BU İKİ MOTOR arasında ben olsam n max 155 alırım çünkü gerçekten 120km/h ile yol alabilen bir motor yakıtı 3 lt altında arkadaşımda var 2019 model bu hız ile sabit yol alabiliyor bu beni hayrete düşürdü
pcx te pena değil uzun kullanımda belki daha sağlam ama n max tercih ederdim
Anladım. Peki sizce PCX'in NMAX 125'ten geri kalan yönleri nelerdir? (A1 sınırı olduğu için 155'i katmayınız lütfen.)

İyi akşamlar.

Pazartesi günü bir scooter satın alacağım, PCX ve NMAX arasında kaldım. Seçeneklerin İkisi de en iyi paketi (PCX DX/NMAX TECH MAX).
Gerçekten çok yönlü olmasını istiyorum. Konforu olsun, viraj alması olsun, sele altı olsun, özelliği olsun, bakım ücretleri ve periyodik tablo aralığı olsun, uzun yol gidebilsin ve virajlarda kaymasın vs vs.

Aklımda bir kaç artısı ve eksisi var her iki motorlarında. Ben Bursa'da ikamet ediyorum, buralar biraz yokuştur evet. En çok takıntılı olduğum konu bu oldu. PCX bahsedildiği kadar kötü mü? NMAX ile arasında gerçekten çok büyük bir fark mı var? Yokuşta bir NMAX beni 80 ile sollayabilir mi mesela? Sanmam ama bilmiyorum. Neyse, ben aklımdaki eksileri ve artıları söyleyeyim, sizde aklımı karıştırmadan rica ediyorum anlatın. Önce fiyatlar gelsin, sonra yönler.

2025 Honda PCX DX: 216.000TL Nakit veya 154.000TL Peşinat, kalanı 8 ay VADE FARKSIZ taksit. (234.000TL)
2025 Yamaha NMAX Tech Max: 274.000TL Nakit veya 137.000TL Peşinat, kalanı 5 ay VADE FARKSIZ taksit. (fiyat aynı)

PCX artıları (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Sele, oturup konforu.
Uzun ömürlü. (?)
İlgili servis. (en azından Bursa'da daha iyi.)
Sele altı daha geniş. (benim kaskım Enduro kaskı, çenesi çıkıyor. PCX'e çene çıkarmadan koyabiliyorum ve yer dahi kalıyor ancak NMAX'te çene çıkarmadan sığmıyor, çene çıkarıp ayrı ayrı koyarsam ancak 1 şişe kola sığıyor.)
Tork daha iyi.
2. el satışı ve fiyatı daha iyi. Değer daha az kaybediyor ve hızlı satılıyor.
Görünüşü daha güzel. (bana göre)
Parça temini kolay.
NMAX'ten daha iyi tekerleklerle geliyor. (Michelin ancak modeli bilmiyorum.)

PCX eksileri (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Yokuş ve Top Speed performansı NMAX'e göre daha düşük.
Arka ABS yok. (arka disk)
Tek
Parçaları pahalı. (2025).
Yol tutuşu daha kötü. (Bilenler yazsın, gerçekten virajlar sıkıntı olur mu? Virajları severim, ölümüne yatırmam ama hızlı dönmeyi severim.)

NMAX artıları (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Daha iyi yol tutuşu ve viraj derecesi. (Orjinal lastiği ile değil sanırım.)
Daha iyi Top Speed performansı. (Baga ve devir'den dolayı sanırım).
Dual ABS
Parça temini kolay.
Geri kalanını pek bilmiyorum...

NMAX eksileri (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Pahalı bakım ve parça maliyetleri, ilgisiz servis. (En azından Bursa'da.)
Sele altı çok küçük.
2. el piyasası çok yavaş, elden çıkarmak çok zor. (Özellikle TECH MAX'i.)
Görünüşü berbat.
Konforu PCX'e göre kötü, ancak idare edebilirim.
Parçaları inanılmaz pahalı. (2025).
Yakıt. (Benim için hiç önemi yok isterse 10lt yaksın.)

Sadede gelirsek, ne diyorsunuz? NMAX gerçekten PCX'ten çok daha iyi mi? PCX gerçekten virajda orasını burasını kaydırıyor mu? Viraj almıyor mu, yatmıyor mu? Yokuşta çok mu boğuluyor, 50.000 lira fazla verip NMAX almaya değer mi? Neden değer? Detaylıca bana öneride bulunursanız sevinirim. Sağ olun.
İkisi arasında ben Nmax derim, yamahayı tasarım olarak seviyorum kurye motoru olarak çok kullanılan PCX den farklı duruyor bence, teknoloji olarak zaten daha iyi, ben de bir ara kısa süreli Nmax 155 sürmüştüm dengesi falan gayet iyiydi bence. PCX sürmedim onun sürüşüne yorumum yok. Ek bir bilgi daha verirsem PCX önümüzdeki yıllarda ülkemizde üretilmeye başlanacak deniyor, eğer yapılırsa sıfır fiyatında ciddi bir düşüş olabilir. Birkaç sene kullanıp 2. elde satarım düşüncesi varsa büyük bir eksi olabilir.

Ama son olarak şunu da ekleyim bence ikisi de bu fiyatları hak etmiyor. Ehliyette sorun yoksa şu fiyatlara Kymco DTX 250 gibi 250CC Maxi Scooter modeller 12 taksitle alınıyor, veya çok daha uygun fiyatlara bu iki 125cc motordan çok aşağı kalmayacak farklı modeller de alınabilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar