Honda PCX arıyorum. ESPli 10 binin altinda beyaz yada kırmızı.

Merhaba arkadaslar.

Mart ayina kadar PCX almak istiyorum(yani acelem yok, begendigim uygun fiyatli bulursam direk alirim). ESP'li olmasi, 10 bin km altinda olmasi, bakimlari yetkili serviste yapilmis olmasi ve kozmetik harici kusursuz olmasini istiyorum. karenajda cizikler illaki olur. herhangi bir tamir islemi gormemis olmasi da tercihlerim arasinda. Ayrica motoru satan kisi sattigi motorun cbr degil de pcx oldugunun bilincinde olsun, ucmasin:queen: Satan, goren duyan varsa konudaun veya iletisim bilgilerimden haberdar ederse beni cok sevinirim.

he bir de PCX kullanip da model yukseltme niyetinde olan var ise, konusuruz anlasiriz, o yuksek modeli alacagi gun ben pcx i alirim. yani PCX'inize musteri cepte.

Saygilarimla
Cihan

[email protected]
536 393 59 00

Pcx de esp de mi oluyor?
(lastikleri aynı hızda dönmesini sağlayan program-sistem)

esp : Açılımı Electronic Stability Program (Elektronik Denge Programı) olan sistemi ilk defa Mercedes firması 1995 yılında CL modellerine opsiyonel olarak sunmaya başlamıştır. Farklı firmalarda farklı isimlerle anılan bu sistemin mantığı genel olarak şöyledir; Bir merkezi kontrol ünitesi, direksiyon açı sensörlerinden, moment sensörlerinden, ABS fren sisteminin sensörlerinden gelen verileri değerlendirerek, aracın kayıp kaymadığını hesaplar. Buna göre gerekli tekerlere fren yaptırarak ve motor gücüne müdahale ederek aracı tekrar izine döndürmeye çalışır. Örneğin araç önden kayarsa viraj içinde kalan arka tekerlek, arkadan kayarsa viraj dışında kalan ön tekerlek bağımsız olarak frenlenir. Böylece araç tekrar doğru ize döndürülmeye çalışılır. (wiki)

Pcx deki Esp: Energy Smart Power, (akıllı enerji gücü) anlamına geliyor.

Pcx deki Esp: Energy Smart Power, (akıllı enerji gücü) anlamına geliyor.

ESP (ENHANCED SMART POWER)
PCX is equipped with eSP (enhanced Smart Power), the liquid-cooled, 4-stroke, single-cylinder, new engine for the next-generation scooters.
eSP, new engine is designed in compact size, quiet performance and higher environment efficiency with lowest fuel consumption

miş. ben de dogrusunu ogrendım an ıtıbarıyle

Arabalardaki start&stop motorsiklet hali :) fircasiz Marş motoru filan iyi bisey gibi tepkileride iyi diye duydum ne
kadar tasarruf yapar bilmem

Yaw bu ESP 3 saniye rolantide çalışınca, stop etme özelliği değil mi?

o baska degıl mı?

Motorun yakıt verimliliği yeni bir Start-Stop sisteminin ilave edilmesiyle daha da artırılmıştır. Start-Stop sistemi çalıştırıldığında,motor otomatik olarak rölantide geçen 3 saniye sonrasında çalışmayı durduracaktır. Daha sonra gaza basıldığında tekrar çalışır ve yakıttan %5 tasarruf ettirir.

ESP'yi arkadaşlar açıklamış sağolsunlar. motoru daha verimli daha düşük tüketimli ve yarım bg kadar daha performanslı kılan bir geliştirme olarak 2012'nin ortalarında çıkmış. 2012 modellerde espli ve espsiz olan model var.

Ayrıca 3 saniye sonra stop etmesi de Idling veya start/stop özelliği olarak geçmekte.

işte varsa böyle bi motör talibim :)

2. el fahiş fiyatlarındansa sıfıra yöneldim. temizleri 5500 ün üzerinde. bense 6200'e sıfırını aldım. 2. eline ek olarak plaka masrafları var 155+20 tl. sigorta her ikisinde de yapacaktım. ayrıca 2. elde noter satışı var sanırım 90 tl. aşağı yukarı 80 tl fazla masraf ediyorsunuz motor fiyatı harici.

daimi aranızdayım artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar