Honda PCX 125 ile Köprü ve TEM hakkında yardım Lütfen..ACİLLL

Arkadaşlar.. Bu hafta A2 ehliyetim çıkıyor. Ve şu an bir karar vermek zorundayım.
Hergün Üsküdar-Köprü-Karaköy, Bazı günler Üsküdar-Köprü-TEM üzerinden Hadımköy gidip geleceğim.
Yamaha XMax ile Honda PCX 125 arasında kaldım. Ayrı sınıflarda olduklarını biliyorum. Aslında öncelikli tercihim PCX olacak ama köprü ve TEM'de sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.
XMax ile de sıkışık trafikte zorluk çekermiyim diye korkuyorum. Daha önce pek çok yerde PCX'in yan rüzgarlardan ve hızlı giden arabaların rüzgarından etkilendiği yazılmış.
Bu etki bu motoru almaktan vazgeçmeye değecek kadar büyükmüdür. Eğer özellikle Honda PCX'i istanbul trafiğinde Köprü-TEM güzergahını kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Eğer hem XMAX hemde PCX kullanmış olanlar varsa ballı kaymak olur :))

Saygılarımla...

motosiklet tecrübeniz ve ya eğitiminiz varsa xmax otobanda daha iyi olur. pcx 107 kmyi devir kesici yüzünden geçemiyorken yanınızdan son hız geçen tırlardan dolayı rahat süremezsiniz. sağ şeritten bile atarlar sizi.

Arkadaşlar hergün Üsküdar-Köprü-Karaköy, Bazı günler Üsküdar-Köprü-TEM üzerinden Hadımköy gidip geleceğim.
Öncelikli tercihim PCX olacak ama köprü ve TEM'de sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.
Pek çok yerde PCX'in yan rüzgarlardan ve hızlı giden arabaların rüzgarından etkilendiği yazılmış. Bu etki bu motoru almaktan vazgeçmeye değecek kadar büyükmüdür.

Ben 125cc commuter ile TEM e rahatlıkla giriyorum, sağ şeritte ~100km/h ile Hadımköye gidip dönüyorum. Tabakhaneye yetişenler sağ şeriti yok sayıyor koskoca şerit bana kalıyor sorun yok :mrgreen:

Köprüyüde sık kullanıyor sayılırım, daha yüksek bi motosikletim olmasına rağmen sadece bir kez şiddetli rüzgardan etkilendim, 1TON luk cruiserları olan arkadaşlarım "heralde etkileneceksin bizde etkileniyoruz sorun yok" dediler!

Durum şu nekadar kalıplıysa motosikletin okadar rüzgar alırsın, rüzgardan etkilenmemek için ağırlık, denge ve tasarım ile orantılanmış bi motosiklet bakarsın, e o ağırlığıda daha yüksek güç taşıyorsa buda daha fazla yakıt+daha büyük hacim+daha yüksek maliyet+daha fazla zaruri gider+++++ demek genellikle, ee sonucunda ne oldu herşey büyüdü yine rüzgardan etkilenme sabit kaldı, benim mantığım bu :mrgreen:

Süratle ilgili bi sorun var gibi konuşuluyor PCX te bunu kullanıcılarıda söylüyor, eee peki ben 90-100 giderken otoyolda yanımdan geçen PCX ler iman gücüyle mi çalışıyor bunuda anlamış değilim henüz :sunny:

Herşeye rağmen forumda yıllardır üyeliği bulunan bi abimizin şöyle bir sahibinden ilanı vardı sürat ile ilgili :

http://www.sahibinden.com/ilan/yede...25-icin-orjinal-hiz-arttirici-78769441/detay/
http://www.motosiklet.net/forum/members/kursattekin-43195.html

fek

Eylül ayında PCX aldım ve ilk motor tecrübem oldu. Uzun süre dağ bisikleti yaptığım için kontrol konusunda sıkıntı yaşamadım.
Motoru aldığımdan beri hafta içi işe PCX'le gider oldum. Beykoz'dan Taksim'e gidip geliyorum ve FSM köprüsünü kullanıyorum. Artık arabayı kullanmak istemez oldum.
Sorunuza gelince PCX köprü yolunda rahatlıkla kullanılıyor. Hatta rüzgarlı ve yağmurlu havalarda bile kullanmaktan geri durmuyorum ve pek de zorluk çıkarmıyor. Zaten otoyollarda trafiğin yoğun olduğu saatlerde emniyet şeridini kullanıyorum ve trafik polisleri hiç sorun çıkarmıyor.
Rüzgarlı havalarda Tır ya da otobüslerin yanından geçtikten hemen sonra şiddetli bir rüzgar darbesi yense de motorun kontrolünü bozmuyor; sadece rüzgar ve yağmur yoğunsa 90 km nin üzerinde gitmemek lazım.
PCX'in son sürati düz yolda 110 ama yokuş aşağı 120 ye kadar çıkabiliyor. Ama 100 km'ye çok hızlı ve zorlanmadan çıkıyor. Bu sebeple otoyolda hiç sıkıntı çekmezsiniz.
Eğer alacaksanız bir kaç aksesuar taktırmanızda yarar var. Örneğin, Tucano Urbano adlı diz örtüsü, Yüksek ön cam ve yağışlı havalar için Michelin ya da dengi marka bir çift lastik. Ha bir de motorda saat göstergesi yok; harici bir saat takmakta yarar var:)

Ben X-CITY250 kullanıyorum. Senin yerinde olsam PCX e o kadar para vermezdim. Biraz daha para ekleyip X-CITY almanı öneririm. Lastikleri X-MAX tan büyük ve daha ucuz. Kilit trafikte bile hantal kalmıyor. Otobanda da rahat edersin. Boyun 170 cm den kısa değilse tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar