Honda MSX125 Nasıldır?

Merhaba motosiklet dostları,
Yaklaşık 1 yıldır Regal Raptor 150cc sahibiyim ancak büyük bir sorunum var ya ben bu motosiklete uygun değilim ya da güven vermiyor bir şekilde ısınamadım. Sürdüğümde yampir yumpir gidişine mi desem, sürekli akü şarj için verdiğim tamirci parasına mı desem beni hasta etti, neredeyse motosikletten soğuyacağım ee haliyle hergün kullanmadığım için akü de çabucak boşalıveriyor, takviye gerekiyor, sanırım ben Çin malı oluşunun verdiği güvensizliğe de kafayı taktım. Bence Regal Raptor'u hergün sokağa çıkan dilinden anlayanlar kullanmalı yani meraklısına.
Hem motosiklet kullanma isteyip hem de bu konuda kara kara düşünürken uzun zamandır yollarda gözüme çarpan bir motosiklete kafayı taktım. Çok seri, kıvrak, rahat kaçabilen, çevik bir motosiklet olarak Honda MSX125'in sürüşünü inceledim, artı 1 de Honda olması güven veriyor, şehir içinde evimle işim arası 6-7 km olan yolu da hergün rahatça onunla gidebilirim gibi geliyor aynı şekilde şehir içi piknik sahil kenarı gibi gezilerde de işe yarar bir cambaz gibi, görüntüsü de çok çakal duruyor ki siyahı oldukça hoşuma gitti, hem boyum da 160 cm. olan minyon bir tip olduğumdan motosikletin alçak ve ufak tefek olması daha kontrol edilebilir geliyor bana. Chopper'dan yılmış bir sürücü için MSX125 hakkında fikirleriniz nelerdir? Kullananlardan tavsiye rica edeceğim.
Regal Raptor'ı da elden çıkartacağım 2011 model Ankara plakalı tertemiz 10.000 kmde siyah bir Regal Raptor 150cc ne kadara satılabilir?

boyunuza uygun bir motor bisiklet gibi trafikte sehir icine cok guzel uyum saglayan bir motor yazliginiz varsa yazliginiza goturup site icindede gezinti yapabilirsiniz hava sogutmaliymis ama gene isinmiyormus kullanici yorumlarini bir oku istersen forumda motosiklet modellerinde konusu mevcut

Merhaba,

Yaklaşık 5 aya yakın msx 125 kullanıyorum. Aynı zamanda da ilk motorum. Kullanımı kolay ve her hangi bir teknik sorunla şuana kadar karşılaşmadım. Ancak gel gelelim ki motorcu camiasında bu motor epey hor görülüyor hatta motordan da saymıyor çoğu kişi çünkü epey minik. Kız motoru diyen mi istersin, çocuk motoru diyen mi istersin, size bakıp gülen insanlar mı istersin hepsi bu motorla paket halinde size sunuluyor.

Hızlanması pek iyi değil o sebeple bazen sıkıştırabiliyor araçlar. Trafikte her yere giriyorsun evet ancak kimse seni görmüyor ve duymuyor. Aynaları da çok kötü. Ayna değişimi yapmak lazım alırsan.

Gel gelelim ki bunlara kulak asmaz isen gayet güzel bir motor. 1000'lik süren adamdan daha çok ilgi görüyorsun. :)

sürekli akü şarj ettirmek yerine aküyü bi sefere mahsus değiştirmek aklınıza gelmedi mi? belli ki ömrü dolmuş akünün.

Merhaba,

Yaklaşık 5 aya yakın msx 125 kullanıyorum. Aynı zamanda da ilk motorum. Kullanımı kolay ve her hangi bir teknik sorunla şuana kadar karşılaşmadım. Ancak gel gelelim ki motorcu camiasında bu motor epey hor görülüyor hatta motordan da saymıyor çoğu kişi çünkü epey minik. Kız motoru diyen mi istersin, çocuk motoru diyen mi istersin, size bakıp gülen insanlar mı istersin hepsi bu motorla paket halinde size sunuluyor.

Hızlanması pek iyi değil o sebeple bazen sıkıştırabiliyor araçlar. Trafikte her yere giriyorsun evet ancak kimse seni görmüyor ve duymuyor. Aynaları da çok kötü. Ayna değişimi yapmak lazım alırsan.

Gel gelelim ki bunlara kulak asmaz isen gayet güzel bir motor. 1000'lik süren adamdan daha çok ilgi görüyorsun. :)

Ahaha, kadın olduğum için bunların hiçbiri sorun değil inan bana, chopper kullanırken asıl kıskanç 4 teker araba sürücüsü herifler tarafından sinir ediliyorum sanırım bu benim kafamı rahatlatacak bir motosiklet, ben motosiklet sürmeyi Honda CBF125'de öğrendim belki o nedenle Honda'ya ısındım. Trafikte de hergün gördüğüm bir çocuk var bunu kullanan yanından geçen büyük motosikletlere kimse o kadar ilgiyle bakmıyor, Otobüsteki insanlar parmakla gösterip aa çook güzel diyenleri gördüm, bir cross edasıyla da sürülebiliyor, cambazlıklar da yapılabiliyor ki trafikte bu motosikletle tek teker üzerinde kalkıp gidenleri gördüm İstanbul göbeğinde o nedenle 600cc üzeri kullanırım ben gerisine motosiklet demem deyip kafasını gözünü kıran insanlardan daha çok saygı duyuyorum bu insanlara ;)
Cevap için teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:26 ----------

sürekli akü şarj ettirmek yerine aküyü bi sefere mahsus değiştirmek aklınıza gelmedi mi? belli ki ömrü dolmuş akünün.

Aküyü de, bujileri de değiştirdim ancak ustaların dediğine göre Çin'li bir motosiklet hergün düzenli kullanılmazsa akü ölürmüş,ee ben de hergün çıkarmıyorum, onunla yolda kalacağım diye de ödüm patlıyor. Kadın olunca haliyle anlamaz diye ustalar ilgilenmiyor, o nedenle sorunsuz bir Japon istiyorum

Regali 3.5-4.5 arasina satabilirsin muhtemelen msx e gecmeni tavsiye ederim gecince cildircaksin muhtemelen motor buymus abi diceksin regalden sonra güzel bi takım lastikle msxin keyfine dicek bulamazsin bence :D

Ben eylülden beri kullanıyorum. Gerçekten bi bayan için çok ideal bi motor. Aşağı annemin motor üstündeki fotoğrafnı yüklüyorum 160 boyunda bi bayanda nasıl gözüktüğünü görebilirsin.

6PQLbv.jpg

İkinci el alacaksan lastiklerin michelin city grip tarzı lastiklerle değiştirilmiş olmasına dikkat et, fazladan masraf çıkmamış olur. Ayrıca sıfır alırsan da lastik parasını da ayır çünkü orjinal lastikleri hiç güzel değil. Ben aynaları da değiştirdim ve ayna uzatma aparatı aldım görüş açısı çok çok iyileşti orjinal aynalara kıyasla.

Ben kendi motorumu satıyorum ilgilenirsen özel mesaj atabilirsin ilan linkini yollarım. Ayrıca facebook grubunda bi bayan vardı bu motoru kullanan ondan da bilgi alabilirsin. Facebook grubu : https://www.facebook.com/groups/msx125turkiye/

Bir çok ülkede kulüpleri olan, yine birçok kişinin tipini çok sevdiği, sevimli , üstünde Honda nın efsanevi cub motorunu bulunduran küçük canavar :) Üstündeki motorun sorun çıkarma olasılığı çok çok az. Bildiğim kadarı ile 4 vitesli ve basit bir sürüşü var. Bence tercih edilir. Özellikle Amerikada çok kullanıcısı ve her türlü kişiselleştirici aksesuarı mevcut. Internetten alışveriş çekinceniz yoksa oradan güzel şeyler getirip daha da kişiselleştirebilirsiniz. Yalnız işin garip tarafı üstte kullanıcısıda yazmış, bir çok yerde sevimli bulunan bu motoru bizim Türk halkı yine küçümsemekte. Şu algılar ne zaman değişecek, ne zaman insanlar bilinçli ve saygılı olacak çok merak etmekteyim..

Ayrıca bahsettiğim kulüpleri internette bulabilirsiniz, şehir içi haricinde kamp ekipmanlarını yükleyip kampa bölgelerine,şehir dışı gezilere gidende çok fazla bu nedenle kullanım alanınızı bile daha genişletip,çevre şehirler ve bölgelere bile gidebilirsiniz :)

Ahaha, kadın olduğum için bunların hiçbiri sorun değil inan bana, chopper kullanırken asıl kıskanç 4 teker araba sürücüsü herifler tarafından sinir ediliyorum sanırım bu benim kafamı rahatlatacak bir motosiklet, ben motosiklet sürmeyi Honda CBF125'de öğrendim belki o nedenle Honda'ya ısındım. Trafikte de hergün gördüğüm bir çocuk var bunu kullanan yanından geçen büyük motosikletlere kimse o kadar ilgiyle bakmıyor, Otobüsteki insanlar parmakla gösterip aa çook güzel diyenleri gördüm, bir cross edasıyla da sürülebiliyor, cambazlıklar da yapılabiliyor ki trafikte bu motosikletle tek teker üzerinde kalkıp gidenleri gördüm İstanbul göbeğinde o nedenle 600cc üzeri kullanırım ben gerisine motosiklet demem deyip kafasını gözünü kıran insanlardan daha çok saygı duyuyorum bu insanlara ;)
Cevap için teşekkür ederim.

Kusura bakmayın fark etmedim. O halde bu motor size yakışacak diyebilirim. :bestmt:

benim için ; deli manyak güzel :) 185 boy ile özendiğim ama kullanamayacağım bir motor , 175 olsam durmam alırdım.

Bende yaklasik 11 aydir kullaniyorum msx'i mekanik hicbir sorunla karsilasmadim fakat trafikte sizi kaale almayan onemsemeyen sizi bir bisiklet gibi goren arac ve yayalarla karsilasacaksiniz, bi arkadas hizlanmasi iyi degil demis ama bence hizlanmasi cok iyi.

Ben motorumu özenle kullandim oyuzden bi sorun yasamadim, lastiklerini degistirmedim ama degistirmenizde fayda var, onun disinda herhangi bir sorunu yok honda kalitesi tercih edebilirsiniz.

yaklaşık 4 ay kadar kullandım. Bu zamana kadar sürerken keyif aldığım nadir motosiklettir kendisi :) boyutuna göre oldukça konforludur da :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar