Öncelikle merhaba 2 ay sonra 16 yaşıma gircem, şuan babamla ortak kullandığımız ben daha çok şehir içi değilde uzaklarda kullandığım ız Yamaha delight var. Ehliyet alınca ikna edip Max 125 almak istiyorum, aslında gönlüm hep racinglerden yana ancak racing isterseniz 50 CC olsun kaslı gözüktüğü için annem çok endişeleniyor oyuzden ilk naked tarzı motorlardan başlayayım dedim.Boyum 165 168 arasındaydı 1-2 ay önce ölçtüm,daha önce Msx i hiç yakından görmedim şimdi okula gidip gelcem motorla çocuk oyuncağı gibi görünmesini istemiyorum,kullanan varsa nasıl bir motor fotoğraflarda görüldüğü gibi küçük bir motormu yoksa delight dan Msx e geçen birisi için normal hatta daha büyük bir motor mu ? Son olarak abiler nasıl ikna edeceğim babamı

);
MSX gerçekten küçük bir motor. Bisikletten küçük. Ama havası çok büyük. Görüp de bakmayan yok. Şaka yapmıyorum bir yerin önüne parkettiğinde insanların etrafına toplandığı bir motor. 10 yaşındaki çocuktan tut 50 yaşındaki amcaya kadar herkesin ilgisini çekiyor. Örnek babam. Motora çok karşı birisidir. Motora başladığımı öğrenince adamın dünyası karardı. Ama şimdi grom'u sakın satma diyor, o dursun diğerlerini sat

İlgiden sıkılabilirsin derken abartmıyorum. Bence motorun karizmasından yana sıkıntın olmasın. Ama farklı bir karizması var tabi, bunu anlayıp ona göre takılırsan keyfin bozulmaz.
Benim de boyum 1,65. Motorun benim için ideal olduğunu hissediyorum. Biraz uzun insanlar uzun süreli kullanımda zorlanabilir, sıkılabilir, altında çok biraz tuhaf durabilir. Ama bence bu boylar için ideal.
Kıvraklığı ve hafifliği yönünden şehir içi ve günlük kullanım için uygun ancak diğer yandan vitesli oluşu şehir trafiğinde bayıyor bir süre sonra. Işıktan ışığa 4 vitesi yukarı aşağı gezmen gerekiyor. Çok rüzgar alıyor, soğuk havalarda iyi giyinmek şart. Diğer yandan yanında bir şey taşımak eziyet. Sele kısa, bir çanta bile bağlamak zor arka tarafa. O yüzden aklım scooter'a kaymıyor değil ara ara. Topcase takanlar var ama lütfen hayır yapma.
Özetle seviyorsan al ama bir scooter gibi pratik bir araç değil.
Babayı ikna konusuna gelince, yardımcı olamayacağım. Belki motoru görürse yumuşar.