Beni arabanın bakım zamanı geldiğinde Toyota bayisi arıyordu. Sanırım yılda kaç km yaptığımın ortalamasını tutup periyodik bakım zamanı çağıralım diyorlar. 3-5 aramadan sonra o bayiden ayrılıp kendi özel servisini kurmuş, yetkili servisten daha iyi iş yapan toyota ustasına götürdüğümü söyledim, onun adını duyunca aramaktan vazgeçtiler. ama hala sms gönderiyorlar.
Motoru ilk 2 yıl aman garantisi bitmesin diye bütün bakımlarını zamanında km gelince yamaha servisine götürüp yaptırdım ama Tekirdağ'daki servis hariç o kadar memnun kalmadım, servise gelmiş motoru bu km'de sadece yağ ve hava filtreleri değişiyor deyip lastik havalarını bile kontrol etmeden göndermeye çalışmalarına üzüldüm açıkçası beklemezdim. O kadar servise girmiş motor, sephada kaldırmışsın, en azından fren balatalarını bir kontrol et, lastik havalarına bak di mi ama. Bundan sonra istanbul içi servise gitmem, Tekirdağ'daki servisteki usta daha ilgiliydi, her yerini kontrolden geçirmişti, en azından Tekirdağ'a gitmişken köfte yemek de var hem.
Aynısını ben de yaşadım ve yaklaşık 10 yıldır yaşıyorum ve " Bugün ülkemizde Honda yetkili servisleri bir nam yaptıysa, bunun tek sebebi motosikletin Honda olmasındandır " lafıma + olarak " Bugün ülkemizde Toyota yetkili servisleri bir nam yaptıysa, bunun tek sebebi otomobilin Toyota olmasındandır " diye de eklemek istiyorum ..