- Konu Yazar
Gün geçmiyor ki bir çakallık daha yaşanmasın. Bu sene 2020 model honda motosiklet (200 cc üstü) satın aldım. Satın alırken 2 yıl garantisi olduğunu hem söylüyorlar hem de kataloglarda vs taahhüt edilen süre bu kadar. Kullanıcı hatası dışında herhangi bir şekilde SÜRE ŞARTI olmaksızın ya 2 yıl ya da 30.000 km olarak garantili olduğunu biliyoruz. Ama gelin görün ki , Haziran ayının 9'unda 1000 km bakımına giren motorum için 2 gün önce bakımın yapıldığı servisten telefon geliyor. Telefondaki kişi diyor ki eğer 9 Aralık'a kadar motorunu bakım için getirmezsen garanti dışı kalır diyor. Ben de diyorum ki e hani 2 yıl garantisi vardı bu malın ? ya da 30.000 km ? ve daha motorum 5000 km ye bile gelmemişken neden bakıma getireyim? Honda Türkiye malı satın alrıken böyle bir şey beyan etmiyor. Fakat malı sattıktan sonra böyle bir kural olduğu hem bayiler hem de müşteri hizmetleri tarafından dayatılmaya çalışılıyor. Diğer şikayet sitelerinde aynı dertten muzdarip insanların yazılarını okudum. o sebeple burada paylaşmak istedim. Yani 2 yıl garanti süresi falan hikaye arkadaşlar. Bayiler para kazanmak için en geç 6 ayda bir bakıma sokmanızı istiyorlar. İşin garip tarafı da Honda müşteri hizmetleri de aynı şeyi söylüyor. Durumun özeti bu. Bilmeyenler varsa öğrensin istedim. Herkese iyi sürüşler.