Merhaba konuyu hotlatacağım kusura bakmayın. Yakın zamanda bir kinetic sahibi oldum 2006 model zx zoom motosiklet 3 yıldır yatmaktaymış. Hurdaya çıkartılmak üzereyken olduğu yerde biraz uğraşarak çalıştırdım. İlk çalışması eski duman araçları olurdu sinekle mücadele için onun gibi oldu. Lastiklerini, km teli ve dişlisini, furş takımını, aküsünü yenileyerek muayenesini yaptırdım. Devrini aldıktan sonra ayak marşındaki diş kaçırma sorununu dişli değişimi ile çözdüm. Baga ve varyatör bakımı yaptıktan sonra içime sinmediğinden servis manuelini araştırdım kinetic'in amerika versiyonu olan aero 125 manuelini bulunca bagaların yağlanması gerektiğini öğrendim. En son motosiklet 50 km hızı geçmiyordu, son devire ulaşamıyor gibiydi. Biraz araştırma sonucunda 2t motorlarda yağlı benzin nedeniyle egzoz tıkanma yaparmış. Egzozu keserek içerisini inceledim soba borusu gibi kurum vardı kurumu yakarak temizledim. Egzozu tekrardan elyaf koyaraktan kaynattım. Motosikletin hem çekişi arttı hem de son hızı 75 km hıza ulaştı. Bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Ayrıca bilenlere bir sorum olacak bu egzoz tıkanması 2t yağ kullanılsa yinede olurmu.