Honda Kinetic Yokuş çıkmıyor .

Selam arkadaşlar 2004 model bi honda kinetic satın aldım , motorun krank keçeleri patlaktı değiştirdim topladım motoru çalıştırdığımda zor kalkıyor yokuş çıkmıyor ve 40 km hızı geçmiyordu , Komple arka debriyajı ve silindir pistonu değiştirdim , artık kalkışı nispeten iyi yapıyor kalkıştan 10 saniye sonra açılıyor motor 100 km hıza çıkıyor fakat yine yokuş çıkmıyor . Kullanan bilen arkadaşlar mesaj atarsa sevinirim iyi akşamlar .

ilk motorumdu :pale:

Benzin parası olmadığından 15 günde bir binerdim. :)

Ama o motor çalışıyorsa zaten şükret, 10 yıllık sukıter mi olur ?

Aynı motordanmı bahsediyoruz bilmiyorum ama , dedem 1994de sıfır olarak aldı tık demeden hayla biniyor . Bahsettiğim motor honda 2kömür çuvalı koyup deli gibi bayır çıkıyorum aynı makine ile 2 zamanlı olmasına ragmen . Benim motorum düzde çok iyi fakat yokuşa gelmiyor . daha önce başına gelmiş olan bilgisi olan varsa bi aydınlatın kardeşinizi .

Motosikleti
Yamaha YBR 125 ESD 2016 / Honda CB250R 2022/ Honda Kinetic Zoom 2006
Merhaba konuyu hotlatacağım kusura bakmayın. Yakın zamanda bir kinetic sahibi oldum 2006 model zx zoom motosiklet 3 yıldır yatmaktaymış. Hurdaya çıkartılmak üzereyken olduğu yerde biraz uğraşarak çalıştırdım. İlk çalışması eski duman araçları olurdu sinekle mücadele için onun gibi oldu. Lastiklerini, km teli ve dişlisini, furş takımını, aküsünü yenileyerek muayenesini yaptırdım. Devrini aldıktan sonra ayak marşındaki diş kaçırma sorununu dişli değişimi ile çözdüm. Baga ve varyatör bakımı yaptıktan sonra içime sinmediğinden servis manuelini araştırdım kinetic'in amerika versiyonu olan aero 125 manuelini bulunca bagaların yağlanması gerektiğini öğrendim. En son motosiklet 50 km hızı geçmiyordu, son devire ulaşamıyor gibiydi. Biraz araştırma sonucunda 2t motorlarda yağlı benzin nedeniyle egzoz tıkanma yaparmış. Egzozu keserek içerisini inceledim soba borusu gibi kurum vardı kurumu yakarak temizledim. Egzozu tekrardan elyaf koyaraktan kaynattım. Motosikletin hem çekişi arttı hem de son hızı 75 km hıza ulaştı. Bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Ayrıca bilenlere bir sorum olacak bu egzoz tıkanması 2t yağ kullanılsa yinede olurmu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
1994'te babama aldırdığım ve 4 sene kullandığım motordur. O zamanlar Zx serisi henüz çıkmamıştı, Dx serisi vardı. sorunuzun cevabını bilecek kadar motora hakim olamadım ama taş gibi motordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar