Ohooo, eskiden hep dutluktu buralar, şimdi ıssız çöle dönmüş yeller esiyor

Belli ki integra kullanıcıları gezmekten foruma uğramıyorlar.
Kullanıcı deneyimlerimi paylaşayım, ileride okuyan birilerine faydam olur belki.
Bu benim karakaçan (maşallah)
Arkadaşlar bende almadan önce bende çok araştırdım, düşündüm ve gidip 40 bin km üzerinde bir Nc700 integra aldım. Motor şu an 45 bine yaklaştı.
Yüksek km de bu motor alınır mı? diye soracaklara cevabım net: Bakımlı ise gönül rahatlığıyla alınır.
Ben aldım ve şu anda gerçekten çok memnunum. ( Neredeyse 250cc 2. el japon skuter parasına aldım

)
Biraz sürüş tecrübelerimden bahsedeyim;
Bu motorla kampa da gittim, şehir içinde de kullandım, uzun yol da yaptım. Her yönden beni memnun etti.
Öncelikle otomatik oluşu şehir içi büyük pratiklik sağlıyor fakat manual'e alıp düğmelerle vites geçişlerini kontrol edebilirsiniz.
Şehir içi biraz kafası geniş olduğundan aralara girip çıkarken dikkatli olmak gerekiyor ancak alıştıktan sonra sorun yok. Ayrıca motorun dengesi çok iyi.
Gördüğüm ve beğendiğim artı yönleri:
- Motor cc sine göre gerçekten az yakıyor. Uzun yolda 100km de 4lt civarı ortalaması var.
- Gidişi ve gücü yerinde. Dolu dolu tork var. Gazı açınca nazlanma, kararsızlık yok, net güç mevcut.
- Skuterden geçenler özellikle farkı hemen anlar, 17 inch jant nimettir

- Motorun viraj performansı klasmanına göre gayet iyi.
- Otomatik oluşu, D , S ve Manuel sürüş modları olması çok iyi.
- Otomatik de olsa vitese müdahale edilebiliyor oluşu şahane. Örneğin D modunda 5. vitesde 70 le giderken sollamaya çıkmadan önce tek tuşla vites düşürüp gaza abanıp uzayıp gidebiliyorsunuz. (Gaza ani yüklenince vites düşürmeyi motor kendi de yapıyor ama size de bu imkanı sunması iyi.
- Motorun oturuş pozisyonu (bence) çok rahat. Uzun yolda fazla yormuyor.
Gelelim motorun beğenmediğim eksi yönlerine :
- Bagaj hacmi inanılmaz ufak. Sele altı bagajı neredeyse yok denecek kadar ufak. Arkaya Topcase şart. Ayrıca bagaj kısmı motor bloğunun hemen üstünde kaldığından aşırı ısınıyor, yiyecek, içecek veya cep telefonunu koymak isteyen bir daha düşünsün derim.
- Motorun D modu çok salak çalışıyor. 70km/h hıza gelene kadar 6. vitese atıyor. Az yakayım ekonomik olayım derken işin tadını tuzunu kaçırıyor. Virajda bile sürekli vites geçirme derdinde. Vites geçişleri hızlı olduğu için bir tehlike oluşturmuyor ancak insanı uyuz edebiliyor. D modunu kullanmayı pek önermiyorum. S modu ise iyi, daha yüksek devirde vites atıyor. Özellikle virajlı yollarda daha kararlı ve viraj dönerken vitesle oynamadığı için S modunu gayet başarılı buldum. Yine de en güzeli manule modda kullanıp viteslere sizin karar vermeniz.
- Sürücü selesinin bel desteği yok. Oturuş pozisyonu iyi ancak genelde maksi skuterlerde bulunan sürücü selesinin o meşhur bel desteğinden yok. Olsa efsane olurmuş.
- Motorun amortisörleri asfalt sürüşlerde çok iyi ancak stabilize yol ve toprak ve bozuk yolları pek sevmiyor.
- Kornanın ve sinyalin yeri adamı resmen deli ediyor. Kaç kere sinyal vereceğime kornaya bastım, kaç kere kornaya basmak yerine sinyal verdim sayısını hatırlamıyorum. Niye gereksiz yere evrensel bir şeyle oynar bu honda mühendisleri anlamıyorum. O korna kalsın altta işte arkadaş, hayret birşey ya...
- Arka amortisör patlaması kronik sorunu. Tüm Nc ailesinde olduğu gibi bu motorda da aynı amortisör var ve arka amortisör zamanla patlıyor. Almayı düşünen kişiler buna dikkat etsin. İstanbulda tamirini yapanlar var ve tamir ücreti sıfırına göre çok daha hesaplı.
Şimdilik alıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe ilaveler ve paylaşımlar yapacağım.
Herkese sevgiler, saygılar.
Kazasız belasız sürüşler dilerim.
:bestmt: