Honda Goldwing- BMW 1200 RT Karşılaştırmada Artı ve Eksileri Nelerdir ?

Arkadaşlar Goldwing ve Bmw 1200 RT arasında karasız kaldım kafamda iki motordan biri var ama iki motorunda çok detaylı kullanıcı başlıkları yok :pale:
Goldwing sahipleri ile konuşup görüştüm mükemmel bir motor herşeyinle denge ,yol tutuş konfor süper diyorlar ,ama BMW 1200 RT sahipleride kendi motorları için aynı şeyi söylüyor açıkçası karasız kaldım aranızda bu konuda bilgisi veya bu motorlara sahip olmuş artı ve eksilerini bilen biri varsa karşılaştırma yapıp tecrübelerini paylaşmalarını isterim. Bir çok kişi BMW 1150 RT daha güzel vs diye tavsiyede bulundu kafam iyice karıştı.

tavsiyem: hangisini alırsan al bana haber et bir artçın olayım :cherry:
ikisini iyice incele, eksilerine bak ve hangisi hoşuna giderse onu al. insanlara sormanın pek bir faydasını göremezsin ikisi de güzel.

tavsiyem: hangisini alırsan al bana haber et bir artçın olayım :cherry:
ikisini iyice incele, eksilerine bak ve hangisi hoşuna giderse onu al. insanlara sormanın pek bir faydasını göremezsin ikisi de güzel.

Bmw 1200 RT arkadaşımda olan ve sürekli kullandığım bildiğim bir motor süper ama gönlümde Goldwing var ve onu test etme şansım malesef hiç olmadı olucak gibide gözükmüyor oyüzden Goldwing tecrübesi olan motoru samimi olarak anlatıcak birileri lazım,3000 lira gibi servisten faturayla çıkanları duydumda açıkçası ne kadar doğrudur bilemiyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
R1200gs Adv. hepsinden daha iyidir.

Goldwing ile R1200 RT kıyaslamak doğru değil. Goldwingin karşılığı R1200 LT dir. LT almayacaksanız tabiki goldwing derim.

hocam yapma etme o kadar para verilmi bu motora gel sana araba alalım :D
bize bu kadar araba alaydın diyen var seni goldwingle görenler vallaha taşlarlar seni :)

forumumuzdaki nice goldwing ve 1200RT kullanıcıları sorunuzu birazdan cevaplayacaklardır :p

"Al bi cbf :mrgreen:" ciler dolar birazdan hocam :) ne olduğunu anlamadan kendini temiz bir ybr nin üstünde bulursun. :)
şaka bi yana, şimdiden hayırlı olsun, her ikisi içinde :)

goldwing'in servisten 3000tl fatura edilmiş bakım masrafına hiç şaşırmam. Aksesuarlarıyla 80000tl ye ulaşan bir fiyatı olan motordan bahsediyoruz.

Gürüldügü üzere forumda Golwing ve 1200RT tecrübesi olan arkadaş pek yok:) Fakat bariz gerçekler var. Örnegin BMW'nin patentli süspansiyon sistemi Telelever. Buna ek olarak alacagınız bmw'nin üretim yılına baglı olarak sundugu servo 2-3 abs sistemleri. Bu konuları araştırmanızı öneririm.

Teleleverin avantajıyla ilgili birşeyler ekleyelim.
TELELEVER

BMW, patentli telelever ön tekerlek süspansiyonu ile süspansiyon tasarımında bir adım önde. Bu sistem tekerlek yönlendirme ve sönümleme/süspansiyon işlevlerini basit ve etkin bir şekilde ayırarak sürüş konforunu büyük ölçüde iyileştiriyor. Tekerlek yönlendirme işlevi kayar ve sabit borulardan oluşan iki destek ile gerçekleştiriliyor. Mümkün olan en iyi kesişime sahip bu tasarım yüksek seviye denge sağlıyor.

Şasinin önüne takılan bir taşıyıcı bağlantı çatal ve ön tekerleği destekliyor. Merkezi bir destek ise süspansiyon ve sönümlemeden sorumlu. Standart teleskopik çataldan farklı olarak telelever sisteminin çatalı, fren yaparken veya kasislerden geçerken daha az esnek tepki veriyor. Bu yüzden sabit ve kayar borular birbirinin üzerinde sıkışmıyor.

Geleneksel teleskopik çatallarda bulunan direklerden daha küçük çaplı telelever direklerine sahip bu tasarım, hem ağırlık avantajı hem de son derece tepkisel bir performans sağlıyor. Düşük yaysız ağırlıklar ve süspansiyonun hızlı tepki vermesi engebeli zeminde mükemmel yol teması sağlıyor.

Telelever sistemi, ani fren manevralarında denge bozulmasını en aza indiren geometrilere izin vererek sürücüye daha gelişmiş tepki verir. Telelever sisteminin başka bir avantajı ise, Kilitleme önleyici sistemin (ABS) elektronik regülasyonunun iyi şekilde ayarlanmış olmasıdır. Titreşimli fren kuvvetlerine rağmen savrulma olmaz. Tümü ele alındığında telelever sistemi sürüş konforu ile sürücünün spor ve hız tutkusunu güçlendirir ve kritik sürüş durumlarında güvenliği artırır.

Teleleverin bildigim tek dezavantajı yolu yeterince hissedememek. Touring/Sport Touring bir motosiklet için sorun olmasada limitlerde kullanılan bir racing'de asfaltı yeterince hissettirmiyor olması sorun olabilir.. Bu nedenle BMW yüksek hacimdeki motosikletleri arasında sadece safkan racing olan S1000RR da Telelever yerine klasik teleskopik çatalı tercih etmiştir. :)

Bunlara ek olarak aradaki kalite farkıyla ilgili yaşadıgım bir olayı anlatıyım. 2012'de katıldıgımız Batum motosiklet festivalinde 1200 RT ile yeni model bir Goldwing'den muzik dinleme imkanımız olmuştu. İnan bana arada dağlar kadar fark var. 1200RT'deki ses sistemi gercekten iyiydi.

İkisinide kullanmadıgım için sana şunu al diyemiyorum ama kagıt üzerindeki verilere bakıldıgında 1200 RT daha iyi görünüyor.

Şehir içerisinde de kullanma ihtimaliniz var BMW derin biraz daha cüssesi küçük ve esnektir. Goldwinge gelince konfor, yol tutuş, v.s. gibi konularda tartışmasız mükemmeldir. Benzinin bittiği yere kadar yorulmadan bıkmadan gidebilirsiniz. Diğeri de rahattır ancak oturuş pozisyonu geçeği ve sele yapısı nedeni ile Goldwingle karşılaştırılmaz bence.

Hangisi olursa olsun hayırlısı olsun. Kazasız belasız binin.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

RT ve Goldwing'i karşılaştıran biri olsa olsa troll msg için atmıştır. Birinin 2 silindirli kiminin sevdiği kiminin nefret ettiği 1200cc boxer motoru diğerinin son modellerinde 6 silindir 1800 cc motor var.

Bi dk salyalarımı sileyim. Başlığı okuyunca akmaya başladı birden, neden anlamadım.

RT ve Goldwing'i karşılaştıran biri olsa olsa troll msg için atmıştır. Birinin 2 silindirli kiminin sevdiği kiminin nefret ettiği 1200cc boxer motoru diğerinin son modellerinde 6 silindir 1800 cc motor var.

Mesajimda son derece samimiyim :) bu konuda bilgi paylasanlara tesekkur ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar