Honda Forza 250 Kronik denmesi

Herkese selamlar

İnşallah önümüzdeki ay 0 KM honda forza 250 almayı planlıyorum asıl isteğim Xmax di ama bütçeden dolayı forza alacağım, Aslında forzayıda çok beğeniyorum ama 2-3 farklı arkadaşımdan forza alma debriyajı kronik sorunlu geri bildirimi aldım. Hatta birinin 2 arkadaşı 0 forza almış 1-2 sene kadar önce birisinde her 8000-8500 km'de bir sıfırdan debriyaj balatası parçaları filan taktırmak zorunda kalıyormuş ama ben 2025 model alacağım bu euro 5 motor falan filan olaylarıda var kısaca sormak istediğim gerçekten böyle bir kronik sorun var mı ? var ise en son çıkan modellerde bu sorun giderilmiş midir ? yoksa tamamen kolpa sıkıntı yok al forzayı bak keyfine mi dersiniz ?

Şu avatar resmini kullanıp da Forza almak nedir be mübarek?
Abi hayaller sportster 883 ama malum ekonomik şartlar belli :) cruiser tarzı motorlar asıl hayalim olsada çinli bi cruisera 200 bin + para vereceğime forzayı alırım zaten şuanlık motosikletimi sadece işe gidip gelmek ve kız arkadaşımla gezmek için kullanıyorum. Elbet bir gün altıma o Harleyi çekeceğim onun kaçarı yok ama şuanlık forzayı bi denemek istiyorum ayrıca yalan yok vitesli motosiklet kullanmaktan ne kadar zevk alsamda AEA deyişiyle ''Skuter'' kullanmak içinde heveslenmiyor değilim :alien:

Hayırlısı olsun. Ben de bu aralar Harley Türkiye camiasında nam salmış, eski bir Harley ile Iron butt yapmış "Road Captain" nick.li bir arkadaşın videolarını Youtube'da izliyorum. Çok ilginç, adam kendisini adamış bu işlere.

Senin de Forza sonrası Harley'e kavuşman dileğiyle..

Hayırlısı olsun. Ben de bu aralar Harley Türkiye camiasında nam salmış, eski bir Harley ile Iron butt yapmış "Road Captain" nick.li bir arkadaşın videolarını Youtube'da izliyorum. Çok ilginç, adam kendisini adamış bu işlere.

Senin de Forza sonrası Harley'e kavuşman dileğiyle..
Eyvallah abi güzel dileklerin için teşekkür ederim

Uzun zamandır forumda yazmıyor ama forumdan Gürcan Forza ile neredeyse bütün türkiyeyi gezdi, Forzadan çok memnundu. Kronik bir sorunu olsa o kadar uzun yol yaptı başına gelirdi. hart hurt kullanmayınca sorun çıkarmaz sanırım.

İzlemedik forza videosu bırakmadım ve geçenlerde Forza almış birisi olarak o tas probleminin kronik olduğunu düşünüyorum. Zira kullandıkları debriyaj tasının avrupada kullandıkları debriyaj tasından daha küçük olduğu ve 5 yerine 3 debriyaj balatalı olduğu söyleniyor. Bu yüzden hem kavramayı daha geç yapıyor hem kısa sürede yanıyor deniliyor.

Konunun uzmanı değilim söylenen bu. Bunu da serviste çalışan birisinin kendi forzasına adv 350 tası takarak çözdüğünü iddia eden birisi var. Videoda kendisi de malossi marka 5 balatalı bir yan sanayi ürün takarak çözdüğünü söylüyordu. Hepsi izlediyip dinlediklerimden ibarettir.

Depo kapağı açılmama kroniği var diyorlar bende henüz öyle bişey yok belki ilerleyen zamanda olur. Onu da bayide sordum arada bir kilit mekanizmasının olduğu yeri temizleyip yağlamak gerektiğini söyledi yine ne kadar çözümdür bilmiyorum.

Gidon titremesi muhabbetine girmek istemiyorum şahsen eli bırakmanın mantığını bilmiyorum ve denemem.

Motorlar kendim gözlemlediğim tek eksi şeyin yeni tft ekranda çok az bilginin bulunması. Açıkcası bir sürü şeyi aynı anda görebilmeyi isterdim ama seçtiğin 1-2 şey harici menüde gezinmek gerekiyor.

Onun haricinde navigasyon güzel çalışıyor, Bluetooth a anında bağlanıyor ve mesajları vs gayet güzel okuyor.

Ek olarak şu an rodajda 200km civarındayım yakıt ortalamam 3.6lt

Bende duydum boyle bisey bir arkadastan. Hatta adventure istanbulun bi vodeosunda da vardi izleyebilirsin

İzlemedik forza videosu bırakmadım ve geçenlerde Forza almış birisi olarak o tas probleminin kronik olduğunu düşünüyorum. Zira kullandıkları debriyaj tasının avrupada kullandıkları debriyaj tasından daha küçük olduğu ve 5 yerine 3 debriyaj balatalı olduğu söyleniyor. Bu yüzden hem kavramayı daha geç yapıyor hem kısa sürede yanıyor deniliyor.

Konunun uzmanı değilim söylenen bu. Bunu da serviste çalışan birisinin kendi forzasına adv 350 tası takarak çözdüğünü iddia eden birisi var. Videoda kendisi de malossi marka 5 balatalı bir yan sanayi ürün takarak çözdüğünü söylüyordu. Hepsi izlediyip dinlediklerimden ibarettir.

Depo kapağı açılmama kroniği var diyorlar bende henüz öyle bişey yok belki ilerleyen zamanda olur. Onu da bayide sordum arada bir kilit mekanizmasının olduğu yeri temizleyip yağlamak gerektiğini söyledi yine ne kadar çözümdür bilmiyorum.

Gidon titremesi muhabbetine girmek istemiyorum şahsen eli bırakmanın mantığını bilmiyorum ve denemem.

Motorlar kendim gözlemlediğim tek eksi şeyin yeni tft ekranda çok az bilginin bulunması. Açıkcası bir sürü şeyi aynı anda görebilmeyi isterdim ama seçtiğin 1-2 şey harici menüde gezinmek gerekiyor.

Onun haricinde navigasyon güzel çalışıyor, Bluetooth a anında bağlanıyor ve mesajları vs gayet güzel okuyor.

Ek olarak şu an rodajda 200km civarındayım yakıt ortalamam 3.6lt
Çok yardımcı oldu bu mesaj teşekkür ederim çünkü bir videoda bende bu 5li balata olayını duydum sadece pek emin değildim ayrıca benim dinlediğime göre 5 li balata motorun performansınada olumlu yönde etki ediyormuş ek olarak, Herkese bilgilendirmeleri için çok teşekkür ederim Forzası olan başka bir abim ise kendisinde bir sorun çıkmadığını ve motorun hor kullanılıp kullanılmadığına bağlı olduğunu söyledi ayrıca 2024 model almaya karar verdim tek sebebi var EKRAN :") o 2 analog ortasına bol bilgi içeren dijital ekranı çok daha fazla beğendim kısaca 1 ay kadar bekleyeceğim sonrasında forzaya adım atmaya çalışıcam inşallah

Çok yardımcı oldu bu mesaj teşekkür ederim çünkü bir videoda bende bu 5li balata olayını duydum sadece pek emin değildim ayrıca benim dinlediğime göre 5 li balata motorun performansınada olumlu yönde etki ediyormuş ek olarak, Herkese bilgilendirmeleri için çok teşekkür ederim Forzası olan başka bir abim ise kendisinde bir sorun çıkmadığını ve motorun hor kullanılıp kullanılmadığına bağlı olduğunu söyledi ayrıca 2024 model almaya karar verdim tek sebebi var EKRAN :") o 2 analog ortasına bol bilgi içeren dijital ekranı çok daha fazla beğendim kısaca 1 ay kadar bekleyeceğim sonrasında forzaya adım atmaya çalışıcam inşallah
Motosiklet firmaları yıllar içerisinde sorunlu kısımları düzeltirler arada çok fiyat farkı yoksa yada fark sizi zorlamıyorsa en güncel olanı almak daha mantıklı....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar