Honda Eğitim Merkezi - ÖTV - Cbr 125

Katılım
16 Eyl 2005
Mesajlar
70
themarmara kardeşim; marka fanatikliği nedir? senin imzan mı, her yazdığın yere bunla başlamışsın. cc fantikliği desen haydi...

4 valve bir 250 cc motor da efendi gib kullanıldığında fazla yakmaz. 125cc'yle 100kms'nin üzerinde seyahat edersen o da fazla yakar. ben cbr'yi biraz devirli kullanıyorum sanırım. km'de 6-7 kuruşu hiç görmedim. 8 kuruşu geçiyor hep.

bu arada adam 600f'den bahsediyor, belli ki asıl derdi benzin değil.

ben ybr almaya yamaha bayiine gittim, orada uygun fiyata 2. el cbr gördüm, aldım. uygun 2. el bulsaydım twister alırdım. ama ankara piyasası o kadar hareketli değil. sana kendi araştırmamdan biraz bilgi vereyim; 250likte çok çeşit yok. honda ve yamaha dışındakilerde istanbulda olsan bile serviste, parça beklemede sıkıntı yaşayabileceğini söylüyorlar.
yalnız cbr'nin farkı granajda daha çok. çünkü oturuş biçimi bakımından naked motorlardan ayrılmıyor pek. ayrıca cbr'yle 140 da yapmadım, 120yi anca gördüm, devir 10.000 yakınlarındaydı. sorarsan, keyfim yerinde. sorarsan daha güçlü bir motor alır mısın? diye; alırım param olursa. ama daha fazla param yok zaten. para senin için baş sıkıntı değilse, 250yle fln başla derim, hatta 600f'le bile başlarsın aslında. ama bakınız ben kaygısız dikkatsiz olduğumdan devirdim bu motoru örneğin. granajı, deposu sinyali biraz çizildi.. ben bunu umursamam. 600cc'yi de yavaş giderken bikaç kere devirirsin belki, hızlı giderken birşey olmaz(100den bahsediyorum 180den değil, aman haaa) aman caanım motorum dersen cbr al, onu devrilmeden tutman daha kolay. birkaç çizik çırpık umursamazsan direk al 600ü, başlarda dikkatli ve yavaş kullandıkça hiçbirşey olmaz diyorum.
 
Katılım
15 Mar 2006
Mesajlar
67
muritu' Alıntı:
yazıp kaçmak varmı öyle arkadaşım :) ne aldın bakiim

Başka bir konudan alıntımı koyayım :)

Vasuki' Alıntı:
Araştırıp düşünürken bir baktım ki zaman hızla geçmiş, 27 Mayıs'ta Honda'nın eğitimine katılacağımdan beklemeye karar verdim. Kaldı şurada 10 gün. :)
Acemi olduğumdan, belki eğitim sonrasında daha iyi bir seçim yapabilirim. Boyum yüzünden şuan için Derbi'yi elemiş bulunuyorum. CBR 125 R daha yakın görünüyor.
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12912&page=4

Şimdiden kaskı aldım Nolan N84 Ninja VPS
N83_51.jpg
 
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
6,542
ya arkadaşlar bazılarınız son hız ne falan bunlara takıyor , lütfen yeni başlayacaklar bunlara bu kadar önem vermesin, önemli olan kullanım rahatlığı , uygunluğu ve kolaylığı... Yeni başlayanlar için bu önemli. Ilk basta yavas gidersin de olmuyor , altında güçlü bir makine var iken basmamak imkansız. Herneyse ben cbr 125 tavsiye ederim.
 
Katılım
14 Eyl 2010
Mesajlar
1
slm herkeze

benım ılk motorum 600 rr başka hıc motora bınmedım dırek bunda ögrendım kullanmayı becerı ve dıkkat gerktıren birşey.ama gerçekten bir canavarr
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Üst