Honda Dylan Hava Ayarı

Öncelikle herkeze selamlar benim honda dylan biraz titreşimli ve rölantide vuruntulu çalışıp fazla yakıyordu ama bunu sanayide kendine usta diyen insana bir türlü anlatamadım 4 litre benzin ile 50 km yapıyordum adam normal diyordu, eksozdan benzin kokusu geliyordu vede ayakta iken gazı sonuna kadar çevirdiğimde elim simsiyah oluyordu bende kendim hava ayarı yaptım hava ayarını edindiğim bilgilere göre yaptım ve 5 tur açtım motor 4 litre ile 90 km yapmaya başladı ama eksozdan hala benzin kokusu geliyor başka motorlarda böyle koku yok (ybr 125) bu koku nedendir ? öncelikle benzin kokusumudur ? vede motor rölantide vuruntulu çalışıyor arada bir stop ediyor hava ayarı yaptıktan sonra ilk 1,5 hafta kadar vuruntu sorunu olmuyor ama.

Motorun zengin karışım yapıyor. Fazla benzin az hava misali. Karbüratörünün ayarlanması lazım. Ateşleme sistemindede sıkıntı olabilir onada bi baktır.

Bunu işte ustaya anlatamadım kendim hava ayarı yaptım onuda 5 tur açtım.Yinede zengin karışımdamıdır ?

Yazıyı yada başlığı okursanız anlayacaksınız burda Dylan'dan bahsediyoruz :)

Ben okumadan yorum yapmam , dylan 150 nin honda'nın scooterı oldugunu bılen bir tamirciyim . Farzet kı okumadan yorum yaptım ukala olmanın anlamı yok ne halin varsa gör . 800 cc motorun yaktıgı yakıtla gez rahatla

Birbirimizi kırmaya gerek yok yaptığımda ukelalık değildi sadece hatanızı göstermek istedim :)

HONDA DYLAN karbüratörlü, enjeksiyonlu olan ps, asıl ukelalığı şuan siz yapıyorsunuz

Al işte :D Lütfen ya yorum yazmayın yada ilk mesajı okuyarak yorum yazın.

Konu silinebilir sorun otomatik jikleden kaynaklı uzun yol yapınca koku gidiyor sanırım değişmesi gerekli

Ay dur ben biraz gülücem, ondan sonra yazarım :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar