- Motosikleti
- Honda Cbr 500 R / Honda Dio / Honda Activa 2007
- Konu Yazar
Merhabalar herkese iyi ve dikkatli sürüşler dilerim öncelikle herkese. 2024 model honda dio sahibiyim ve 6000 km bakımı yaklaşıyor. Kitapçığında gereken bakımları güzelce inceledim herşeyi güzelce idrak edip gerekli bilgileri edindim. Lakin takıldığım bir konu var. Ben bu motora 10w 30 mb yağ bulamıyorum. Ya 10w 30 ma yağ var ya da istemediğim markaların yağları var. Honda servisi bile bu motora 10w-40 ma yağ koyuyor. Kitapçıkta mühendis onu boşu boşuna yazmış olamaz. Haa rastgele bir yağ atıp çok üstüne durmak istemiyorum lakin bunun için bir iki sebebim var. 1. cisi motorumu ekonomik bir şekilde bakımlarını kendim üstleniyorum. Servislerin çektiği fiyatlar gerçekten hoş değil bu yüzden garantiden çıkarttım ve kendim yapmaya başladım. 2. si servisler 1 ay sonraya atıyor servisi o yüzden mecbur çıkardım. Motorumu süs niyetine almadım aktif geziyorum 1 2 hafta bile fazla iken 1 ay sonraya dediklerinde hepten servisi bıraktım. 3. cüsü motorumu hararetli ve yer yer agresif yorucu türden kullanabiliyorum bu yüzden sağlam kalması açısından bakımlarını eksiksiz ve motora en sağlıklı biçimde yapmak istiyorum. Servis bazen yağ tapa pulunu eksik takıp gönderdiğini duyunca direkt gitmeyi bıraktım. Sırf bu sebeplerden ötürü kendime düzgün ,orjinal 10w30 mb standardını karşılayabilecek bir yağ arayışım var. Tekirdağda yaşıyorum, varsa fikriniz buyrun lütfen.