Geçen yaz komple değiştirmiştim ( debiryaj, tas v.s. ) 1 150 TRY falandı .. ama Honda servislerinde benim de sevmediğim tonla şey var,
Örnekler ;
Subap boşluğu kontrolü için randevu alıyorsun, almadan önce " açıp ayarlanıyor vida sıkma işi, rutin kontrol " gibi bir şeyler söyleniyor .. gidiyorsun " yaaa bunu değiştirmeye gerek yok, bunlar şimli, değiştirirsek de komple değiştirmek lazım, o da çok pahalı " diyorlar .. ne şimi ? ne komplesi ? aç youtube'u izle WTF .. kaldı ki kitapçıkta bile 24 000 km'de bir kontrol edilmesi gereken bir şey .. ( anlatamıyorsun )
Bir contanın işlevini göremediği tespit ediyorsun, soğutma sıvısının geçtiği bir nokta ve yine internette tonla çözümü var ( kronik bir şey ), parçayı çıkarıp sıvı conta sıkıp, tekrar soğutma sıvısı koyuyorsun, kapağı kapatıyorsun, olay bu .. servis elemanı diyor " yaaa bunu şimdi komple değiştirmek lazım " .. WTF .. adam conta için termostat değişimi öneriyor sana .. ( anlatamıyorsun )
Uzun far kablon temassızlık yapıyor, basit bir lehim işi var .. " yaaa bu tesisatı komple değiştirmek lazım " falan diyorlar .. adam bir temassızlık için komple elektrik tesisatını değiştirmeyi öneriyor WTF .. ( anlatamıyorsun )
Genelde Esengül'e gidiyorum bu arada ama yaşadıklarımdan sonra sadece parça temin edip, kendi güvendiğim yerlerde yaptırıyorum .. olay para da değil çünkü, seni aptal yerine koymaları, biz de bir şeyler biliyoruz, araştırıyoruz elbet .. neyse ..
Her zaman dediğim gibi Türkiye'de Honda servislerinin tutulmasının tek sebebi, motosikletin Honda olmasıdır .. servisler sorunsuz bir markanın yüzü bile olamıyorlar ..
Bir de çömez zamanlarımda Pcx sürüyordum, lastiğim patlamıştı, 5 km falan tın tın gitmiştim, " yaa bu lastiklerin telleri bitmiştir, varyatörün de zorlanmıştır " diyip .. lastik ve komple varyatör - kayış falan değiştirmişlerdi
Ha bir de Forza 300 sürüyordum, her yağ değişimine gittiğimde " bu fren balataları bitmek üzere değiştirelim " diyorlardı ..