Deauvilli Cumartesi Mototalden Aldım. Parca geldi . Gerekli Sürede teslim ettiler. Mototale Teşekkür ederim. Ama Honda Merkez Müşteri hızmetlerinin daha ilgili olması lazım. ŞU ANDA problem ortadan kalkmış gözüküyor. :cat:
Bugun sabah Karayolundan İstabul -Yalova- ve arabalı vapurla İstanbul olarak 220 km yok yaptım. Motor sağır acılmasın diye rodajda yapılması gereken hızlar. Yavaşlamalar v.s Bellliki parcalar alıştıkca dahada yağ gibi gidecek. Tabi Burgman 650 deki bıraz daha az sesi arıyorum ama vitesli motorda normal. Çünki Burgmanda motor altta kapalı.
Şu anda benzin rodajda oldugundan tabiki fazla yakıyor. Yol bilgisayarı 18.2 dıyor.

ale: Acaba ne zaman düşecek.:salut: Depo ceyregın üzerinde 220 km yaptı. Demek hepsi bitse 300 km nini un biraz üzeri olacak.
Ama Deauviill hakıkatten Nazara Acık bir model. Alacak olanlar Nazarlık taksın
Vitesleri düzgün ve seri yaparsanız tık tık tık fırlayıp gidiyor.
Oturuş ve sürüş pozisyonu sizi rahatsız etmiyor. Yanlız bende dız porblemi
oldugundan burgmana 650 scoter e göre :cherry: bacak pozisyonu viteslide
farklı oldugundan biraz alışmam lazım.
Yan cantalara alet edevat istediğinizi doldurabilirsiniz. Arkadakı istege bağlı cantayada park halınde bir acık bir kapalı kaskınızı koyabilirsiniz.
İki tam kaskı Cüneyt beyle sıgdıramadık.
Bu arada vitesli motora gecersem ilk aklımda olan Honda Deauvilli almamda
katkısı olan Cutku Cüneyt Beye Teşekkür ederim. :rendeer:
İnşallah alırken düşündümüz keyifle Honda Honda gezmeye devam ederiz.
Yeni Honda Hondalar da katılırsa

Bizde Kymco cular, Suzuki Burgman cılar gibi dolaşıp dururuz. Hemde Honda Deauvill topiği hareketlenir.
Bu arada gezmek ve beraber olmak için Marka MODEL hiç önemli değil.
Yanlışta anlaşılmasın.
Sİs FARINI malesef deneyemedim. Bir iki yandı. Şimdi acma Düğmesı iş yapmıyor. Servise götüreceğim

Elcık ısıtmayı kışın deneyeceğim. ÇAKMAK soketi simdilik lazım olmadı. Ancak telefon şarjı ve soketli lambajı ihtiyac halınde calıştırıyor.
Alt motor koruması ayağa gelebilecek rüzgarı ve camuru engelliyor.
Elerim de bir vites değiştirmekten v.s burgmana göre daha cok yoruluyor gibime geldi. Cüneyt beye bir danışacağım.
Birde Cünety bey ve bir kac motordan anlayan arkadaş söyle dedi.
Motora koyulan 10-40 yağ 30-35 derece Sıcaklık ortalaması olan Türkıyede
Motorun , soğutma suyunun sıcaklıgı v.s eklenince ortaya inanılmaz derecede isi cıkıyor içindeki yağ su gibi oluyor.
Zaten Sıcak ülkelerde kıtapcıgında, Türkıyeye göre ancak 10-40 kullanabilirsin diyor. Ancak 10-40 Türkıye şartlarına göre cok sınırda bir motor yağı. Isıdan yağ cok inceliyor. Görevini tam anlamıyla yapamıyor.
Deniyor.
Halbuki Türkıye şartlarına göre 15/50 casrtol ve Motul yağları Türkıye şartlarına göre Honda Deauvllin motor ve debrıaj sistemine daha uyumlu diyor arkadaşlar. Bu konuda deauvill sahipleri ne diyor. Bilgisi ve tecrübesi oloanlar ne diyor. Motorun Kanı da YAĞ dır.
2006 Deauvill kullanan İzmirli bir arkadaş içinden cıkan yağ 10/40 Shel YAĞ SU GİBİYDİ dedi.
15/50 Motul koydum motorun sesi, debriay gecişleri değişti ve ilginctır harareti bile cızgının daha altında kalmaya başladı ve motorun gidişi değişti dedi.
10-40 IN LITRESİ 13 ytl Castrol- Motul v.s litresi 25 ytl cıvarı.
Acaba ucuz yağ koyalım derken Dımyata Pirince giderken Bulgurdan olmayalım.
Motor dergilerinde Firmaları hoş tutmak için yapılan test sürüşlerinin aksıne
Topiğimiz gercek memnuniyet ve problemlerinın konuşulduğu yer olması dileğiyle .
Saygılar.