Honda dan bir ilk! Start/stop özellikli CB125F (2026)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Arkadaşlar haberi google translate kullanarak copy past yapıyorum..Avrupada büyük ses getirdi haa.

Honda CB125F Büyük Güncelleme ve Yeni 'İlk' Teknolojiyi Aldı​

Honda'nın A1 lisans dostu CB125F modeli, rölantide durma teknolojisine sahip markanın ilk manuel motosikleti oldu

Almanya'da tam 1.061 yeni kayıtla Honda CB 125 F, 2024'te hafif motosiklet ilk 20'sinde 14. sırada yer aldı. CB 125 F, 2015'teki Avrupa lansmanından bu yana burada 82.000'den fazla alıcı buldu. Özellikle A1 sınıfında ikincil öneme sahip olan güçlü performansıyla pek de etkileyici olmasa da, fiyat-performans oranı açısından istisnai derecede iyi bir performans sunuyor. Honda bu işi biliyor!

Honda CB 125 F 2026 için modernize edildi​

Honda CB 125 F'nin 2026 model yılı yeni modelinin 2025 yılının mayıs ayında piyasaya sürülmesi alışılmadık bir durum. Honda'nın klasik ve sade konsepte getirdiği modern güncellemeler de bir o kadar şaşırtıcı.

Otomatik start-stop'lu ilk manuel Honda​

En önemli yenilik ise otomatik start-stop fonksiyonu: Motosiklet hareketsiz haldeyken yeni Honda CB 125 F'nin motoru otomatik olarak kapanıyor ve debriyaja basılarak hareket edildiğinde ise otomatik olarak tekrar çalışıyor. Bu, yeni CB 125 F'yi tüm markalar arasında ve hatta 125 cc'nin üzerindekilerde bile hemen hemen tüm diğer motosikletlerden daha gelişmiş kılıyor. Honda, yakıt tüketiminin 100 kilometrede 1.4 litre gibi tutumlu bir değer olduğunu belirtirken, 11 litrelik depo ile menzilin yaklaşık 800 kilometre olduğu hesaplanıyor. Bu da onu dünyanın en az yakan motoru yapıyor.Ne motor ama !

2203557.jpg

2203558.jpg

"Türkiye ye bu motoru mu layık gördün Hondaa!... Kampana fren mii ıyyyy" bu tür amator yazılar yine yazıla dursun Avrupa da bol bol CB125f satılmaya devam ediliyor.

Motosikleti
K 1600 GTL
Honda teknoloji ve yenilikte gene en önde maşallah... :cool:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şu start-stop kadar uyuz olduğum bir özellik yok. Arabada ilk işim kapatmak oluyor; (keşke varsayılan olarak kapalı ayarlanabilseymiş...) hiç İstanbul vb. adım adım trafikli yerlere göre bir özellik değil.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
start/stop teknolojisi gıcık bir şey, dandik clio arabamda da var, komple kapatamadım belki bir yolu vardır ama her marşa basışımda start stop iptal düğmesine basıyorum, özellikle istanbul'un sıkışık trafiğinde gıcık çalışıyor, tamam stop ediyor ama tekrar otomatik marşa basmakta gecikebiliyor tam sıkışık trafikte kötü oluyor. Motorda hele hiç güvenmezdim. Ama belki honda düzgün yapmıştır.
BU start stop şeysini üreticiler aman biz benzine az para verelim diye yapmıyorlar, euro emisyon kurallarına uyabilmek için yapıyorlar, onu yapana kadar ABS ekleseler, disk frenleri iyileştirseler daha iyi olacak gibi. Zaten çok az yakan bir motorda ne gerek var. ÇOk iyi bir teknoloji olsaydı AT'de olurdu.

Motosikleti
1190 ADV
Honday'dı sanırım alternatörü marş yerine kullanan. Bu modelde de o şekilde yaptılarsa, iyi olmuştur.

Şu start-stop kadar uyuz olduğum bir özellik yok. Arabada ilk işim kapatmak oluyor; (keşke varsayılan olarak kapalı ayarlanabilseymiş...) hiç İstanbul vb. adım adım trafikli yerlere göre bir özellik değil.

evet istanbul için problem olabilir ama ben bunu memlektte kullanıyorum ve ısıklara yakalandım mı anında kontağı kapatırım.
40 50 sn boyunca motorun boşta çalışıp hem benzin yakması hem aşınması bana göre değil. Benlik bir ozellik olmus keşke bende de olsaydı :(

Motosikleti
K 1600 GTL
evet istanbul için problem olabilir ama ben bunu memlektte kullanıyorum ve ısıklara yakalandım mı anında kontağı kapatırım.
40 50 sn boyunca motorun boşta çalışıp hem benzin yakması hem aşınması bana göre değil. Benlik bir ozellik olmus keşke bende de olsaydı :(
senin yeğenin olmak varmış çok şanslı.... ;)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yahu yapma 282 altını olan adam böyle hesaplar yapmamalı, hayatı zorlaştırma kendine... Motorun aşınması falan hikâye, zamanında kuryelerin yüzbinlerce km yaptıkları ölümsüz bir motordan bahsediyorsun + komple rektifiyesi senin AT'in lityum aküsü kadar ancak tutar :D

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Gelse de alsak...

Motosikleti
Yamaha XSR700
O ekran bu modele overkill olmuş. Bi sevemedim bu renkli ekranlı motorları. Cb125f konusunda diyeceğim tek şey, Türkiye'de değeri bilinmediği için üzülüyorum. Çok güzel bir commuter.

Arkadaşlar haberi google translate kullanarak copy past yapıyorum..Avrupada büyük ses getirdi haa.

Honda CB125F Büyük Güncelleme ve Yeni 'İlk' Teknolojiyi Aldı​

Honda'nın A1 lisans dostu CB125F modeli, rölantide durma teknolojisine sahip markanın ilk manuel motosikleti oldu

Almanya'da tam 1.061 yeni kayıtla Honda CB 125 F, 2024'te hafif motosiklet ilk 20'sinde 14. sırada yer aldı. CB 125 F, 2015'teki Avrupa lansmanından bu yana burada 82.000'den fazla alıcı buldu. Özellikle A1 sınıfında ikincil öneme sahip olan güçlü performansıyla pek de etkileyici olmasa da, fiyat-performans oranı açısından istisnai derecede iyi bir performans sunuyor. Honda bu işi biliyor!

Honda CB 125 F 2026 için modernize edildi​

Honda CB 125 F'nin 2026 model yılı yeni modelinin 2025 yılının mayıs ayında piyasaya sürülmesi alışılmadık bir durum. Honda'nın klasik ve sade konsepte getirdiği modern güncellemeler de bir o kadar şaşırtıcı.

Otomatik start-stop'lu ilk manuel Honda​

En önemli yenilik ise otomatik start-stop fonksiyonu: Motosiklet hareketsiz haldeyken yeni Honda CB 125 F'nin motoru otomatik olarak kapanıyor ve debriyaja basılarak hareket edildiğinde ise otomatik olarak tekrar çalışıyor. Bu, yeni CB 125 F'yi tüm markalar arasında ve hatta 125 cc'nin üzerindekilerde bile hemen hemen tüm diğer motosikletlerden daha gelişmiş kılıyor. Honda, yakıt tüketiminin 100 kilometrede 1.4 litre gibi tutumlu bir değer olduğunu belirtirken, 11 litrelik depo ile menzilin yaklaşık 800 kilometre olduğu hesaplanıyor. Bu da onu dünyanın en az yakan motoru yapıyor.Ne motor ama !

2203557.jpg

2203558.jpg

"Türkiye ye bu motoru mu layık gördün Hondaa!... Kampana fren mii ıyyyy" bu tür amator yazılar yine yazıla dursun Avrupa da bol bol CB125f satılmaya devam ediliyor.
Sadece emisyon ve gürültü kirliliğini önlemek için üretilmiş ancak motor ve akü ömrünü kısaltan bir saçmalık. Öyle ahım şahım bir teknoloji değil. Bu motorun eksiği abs. Abs olsa belki 10 katı satarlardı. Dijital ekranlarını ve start stoplarını geri alıp ön arka disk ve çift kanallı abs yapsınlar.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Sadece emisyon ve gürültü kirliliğini önlemek için üretilmiş ancak motor ve akü ömrünü kısaltan bir saçmalık. Öyle ahım şahım bir teknoloji değil. Bu motorun eksiği abs. Abs olsa belki 10 katı satarlardı. Dijital ekranlarını ve start stoplarını geri alıp ön arka disk ve çift kanallı abs yapsınlar.

+ kickstart da olursa pastanın üzerindeki çilek gibi durur

+ kickstart da olursa pastanın üzerindeki çilek gibi durur
Ayak marşını cbf150lerden itibaren kaldırdılar commuter sınıfında. Nasıl bir cahilliktir. Her motorda olmalı aslında.
Ben sh125i yi ön arka absli ve lastikleri büyük tek model diye aldım. CB125F absli olsa onu alacaktım. 18jant, 16janttan iyidir.
Bizim motorcuların yani müşterilerin cahilliğinden. Motor alırken abs ve kaliteli lastiği gereksiz görüp ucuza kaçarlar sonra kazada az hasar almak için yazın 40derecede profesyonel enduro, racing kıyafetleriyle gezerler. Yani kazayı önlemek kazada az hasar almaya çalışmaktan daha akıllıca ve ucuz aslında.

Servisler yapabiliyor diye biliyorum. Ayrıca start stoplu akü almazsan da o sistemi kapatmış oluyorsun. Bazı arabaların aküye takılı soketler var onu çıkarınca da kapanıyor

O ekran bu modele overkill olmuş. Bi sevemedim bu renkli ekranlı motorları. Cb125f konusunda diyeceğim tek şey, Türkiye'de değeri bilinmediği için üzülüyorum. Çok güzel bir commuter.

afferin psyduck . aslında iyi adamsın haaa

arkadaslar , abs luzumsuz bu motor için.
koskoca honda dan iyi bilecek değilsiniz. lıtfen.

Start-stop sisteminden birçok sürücü rahatsız. Neden ?

Çünkü çalışma mantığını bilmediğin bir sistemi yönetemezsin.
Bir sistem ne kadar basit olursa, o kadar da herkes tarafından sorunsuzca kullanılabilir. Murphy yasaları da benzerini söylemiyor mu?
Mağaradaki resimler mi akılda kalıyor, anlaşılıyor yoksa yazılar mı? Akılda kalması için adam resim çizmiş olmalı değil mi? Basit ve anlaşılır.

Standardizasyon, kategorize etme, özet methodu gibi kavramlar olay ve durumları daha net, anlaşılır hale getirmek için betimlenmiş ifadelerdir.

Arkadaşlar herkes mühendis değil. Herkes böyle bir sistemi anlayabilecek durumda da değil zaten. Çünkü evrensel değil.

Bu sistemin nasıl çalıştığını elbette bazılarımız biliyor, fakat sadece bilenlerin değil, asla bilemeyecek olanların araçlarında da var. Zaten sorun burda, savunanlara bunu anlatamıyoruz.

Bu sistemi tasarlayanlar sorun çıkarabileceğinden o kadar eminlermiş ki, kapatma düğmesi bile eklemişler :) Galiba tasarlayanların tek başarısı bu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Start-Stop özelliğinin olduğu bir Honda Cb 125 F'in İstanbul trafiğinde araba kullanır gibi motor kullanan bir kuryenin altında olduğunu düşünelim; yıllık 50.000 km kullanımda yakıttan tasarruf miktarı ne kadar olur?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar