Honda’dan 3 Tekerlekli Model Neowing

Honda ay sonunda yapılacak olan Tokyo Motor Show 'da gösterilecek 3 tekerlekli konsept modeli Neowing'i tanıttı.

Honda'nın Yamaha ve Kawasaki'den sonra 3 tekerlekli model pazarına girmiş olması gerçekten sevindirici bir durum. Üç tekerlekli model pazarı birçok büyük firmanın üretim için adım attığı bir sektör konumuna çoktan ulaşmış durumda, bu firmalar arasında Gilara, Quadro, Piaggio ve Yamaha ilk adımı atan firmalar olarak göze çarpıyor.

Honda'nın Neowing modeli 4 silindirli motordan ve Çift elektrik motordan gücünü alıyor ve bu demek oluyorki Hybrid bir modelle
karşı karşıyayız.

Şuanda içten yanmalı bir motor olacağına dair tam olarak güvenilebilecek bir bilgi kaynağımız bulunmasa da görünen o ki Honda Gold Wing modelindeki motorun 2 silindirini keserek 1221 cc lik bir ünite elde etmeyi düşünüyor ki elektrik motor seçeneğinin de listede olduğu şu durumda gerçekten de mantıksız görünüyor. Sürüş modları tam anlamıyla dizayn edilmemiş ve bu sebeple kontrolü güç olacak olan bu modelde bu tarz bir güç ünitesi kullanmak oldukça ahmakça ki çok daha iyi hizmet edebilecek motor seçenekleri Honda'nın elinde mevcut.

Honda ön bağlantı için çok farklı bir tasarıma değinmiş olsa da detayları hala bir sır.

Halihazırda bulunan üç-tekerlekli ailesinin üyelerinde bulunan ön çatal tasarımından çok daha farklı bir tasarım sunacağını iddaa eden Honda'nın bu yeniliğinin detaylarını öğrenebilmek için Tokyo Motor Show ' u beklemek durumundayız.

Bu durumda Neowingin kendi dengesini kendisi kuran bir araç mı yoksa sürücüden destek alacak olan bir araç mı olduğunu bilemiyoruz.

Dizaynın geri kalanına bakıldığında Honda'nın motosiklet dünyasından ve Can-Am Spyder 'dan almış olduğu elementleri güzelce işleyerek bir araya getirdiği görülüyor.

Bu özellik iki teker kullanmak konusunda kendini yeterli ve güvenli hissetmeyenleri ve motosikletin bizlere vermiş olduğu rüzgar ve çıplak
motor sesi hissini tatmak isteyenleri kendine çekiyor.

Şu bi gerçek ki; herkesin Honda'nın üretim için hazır hale getireceği Neowing'in, konsept tasarıma ne kadar yakın olacağı ve ondan neler alacağını konusunu merakla beklediğidir.

UJs9uI.jpg

YhlG4K.jpg

p92y94Qyj

Ekli dosyalar

• Honda-Neowing.jpg
    Honda-Neowing.jpg
    65.6 KB · Görüntüleme: 34,874
hondanın yeni teknolojiler denemesi güzel birşey ama kime hitap eder bilmem
araba desen değil motosiklet desen değil
yakıtı çok, aralara giremezsin, park yeri sıkıntı motosikletin tüm avantajlarını dezavantaj olarak görüyoruz bu modelde

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
concept olunca öyle dertler olmuyor. Fuarda ilgi çeksin diye yapıyorlar bunları.

uzay aracı gibi olmuş maşallah. Araba ve motosikletin tüm dezavantajlarını bir araya getiren aletler bunlar.

Dua et de Golwing'ten ucuz olsun :)

Zaten fiyatının beni çok aşacağı için öyle söyledim. Can-am spyder 40.000 euro ya satılıyorsa bunu daaha aşağı vermezler, verseler bile fiyatı en az 100.000 tl civarında olur, parasını harcıycak yer arayan adam alır. Başkada kimse almaz.

Şekil olarak resmen uzay teknolojisi ama keşke böyle uzay tasarımlarını 2 tekerlerde de uygulasalar.

hondanın tasarımlarını genel olarak beğenirim zaten. buda eminim teknoloji dolu sevimli bir oyuncak olacaktır satışa çıkarsa. tasarımını beğendim ama 2 den fazla tekerleği olan bir motosikler alacak olsam quadro 4 alırdım. tek sayılara alerjim var :)

Bazı pazarlarda motosiklet ehliyeti olmayan ve sadece otomobil ehliyeti olanlarin kullanimina izin oldugu icin o ulkelerde cok satiyor. Ornegin: Fransa.
Bazilari da yol tutusunda daha guvenli oldugu icin tercih edecektir. Ozellikle uzun yolda motor keyfini en guvenli sekilde yasamak isteyenler icin ideal bir arac. ATV'lerde oldugu gibi bir denge sorunu da yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar