Teşekkürler yazılarımı okuduğunuz için. CRF benim ilk motosikletim açıkçası. Tenere ise bir sonraki basamak olacak, hakkında en çok okuduğum ve araştırdığım motosiklettir. Ve elbette, Tenere uzun geziler için çok daha uygun bir motosiklet (CRF uzun gezilerin motosikleti değil ama yapılır mı, yapılır tabii). Küçük motosikletle uzun geziler yapılmaz diye bir kural yok, insan elindeki imkânları en iyi şekilde kullanmalı bana göre. Bugün için elimde CRF var, Tenere olduğunda yurt dışında hayalini kurduğum daha uzun menzilli geziler var. CRF'de ayrıca motosiklet mekaniğini, basit tamiratları öğreniyorum ki, uzun yolda (özellikle de Doğu/Uzak Doğu, Afrika gibi yerlerde seyahat edecekseniz) çok önemli. Bunu da bu sayede yavaş yavaş öğreniyorum (geleceğe hazırlık ve yatırım). Şu kadar ay/yıl veya şu kadar km. yapınca motosikleti değiştireceğim gibi bir düşüncem de yok. CRF'yi seviyorum ve keyif alıyorum. Şu anda Tenere'yi çok fazla düşlemiyorum (ama aklımın bir köşesinde hep). Çok düşlersem elimdeki motosikleti yetersiz bulup, ondan keyif almayı unutabilirim. Özetlemek gerekirse, motosikletin fiyatı benim için önemli bir kriterdi ama CRF'de daha öncelikli olan konu, motosiklet ve yol deneyimi kazanmaktı. Böyle yaptığım için de hiç pişmanlık duymadım (elbette 250 cc bazen yetersiz geliyor, insan elinin altında daha fazla güç istiyor ama genel olarak motosikletimden çok memnunum). Umarım sorularınıza tam olarak yanıt verebilmişimdir.
Son olarak şunu da ekleyeyim, blog'umda yazdıklarım belki yanlış bir izlenim uyandırmıştır. CRF'yi genelde uzun yolda kullandım ve bu bakımdan bu motosikletle birçok kez uzun yolda seyahat etme olanağım oldu ama genel anlamda deneyimli bir motosiklet sürücüsü değilim (zaten öyle olsaydı dediğiniz gibi, CRF yerine önceliğim Tenere olurdu).