Dostum, ne kadar çok arazi yapacağını bilmiyorum. Cadde ağırlıklı kullanıyorsan Metzeller veya Sırac'a bakmanı tavsiye ederim. Yazdığın oranlar doğru. Metzeller'i eski R1150 GS'imde kullandım, ağır motorda performansı hiç hoşuma gitmemişti. Pişman olmuştum. Ama CRF'ler hafif olduğundan daha iyi sonuçlar çıkabilir. Şayet benim gibi bir kullanıcıysan

, hem uzun yol yapayım hem de arazide korkmadan kullanayım dersen, Heidenau K60 tavsiye ederim. Ben de yeni değiştirdim, 10 gün kadar oldu. Dişli olduğu için asfalt performansından korkuyordum ama hiç de korktuğum gibi çıkmadı. Yeni olmasından kaynaklı olabilir, ama rodaj süresi içindeki ilk izlenimlerimi şöyle ifade edeyim;
1) Lastik asfaltı vakumlarcasına iyi tutuyor. Kuru performansı şahane.
2) Islak performansı da oldukça iyi, 50 km kadar şiddetli yağmur altında kullandım. Herhangi bir kayma veya ürkütücü bir hareket yaşamadım.
3) Off Road performansı hakkında şu an bişey söyleyemeyeceğim, zira henüz çıkma şansım olmadı.
3) Bu bir viraj lastiği değil, bunu bilmeni tavsiye ederim. Hani öyle dizler yerde viraj yapacam diyorsan bu o değil.

4) Fiyatı diğer 2 lastiğe göre yaklaşık 300 TL civarında daha ucuz, bu cazibeli yönü.
5) Kullanım şekli kişiden kişiye göre değişir gerçi, ama aynı kullanıcıda aynı kullanım şekline göre bu lastik diğer ikisine göre daha erken biter.
Kısacası, K60 belirli limitler dahilinde on road - off road ikisine de kullanabileceğin bir lastiktir. Aldığına pişman olmazsın.