- Katılım
- 29 May 2007
- Mesajlar
- 1,000
Teşekküler arkadaşlar, Fakat orta amartisörden alçalttık, ön kısım havaya kalkacaktır. Ön kollarıda aynı şekilde alçaltabileceğimiz (2-3 cm) bir opsiyonumuz var mıdır?
Emin olmamakla birlikte var diye hatırlıyorum.
Teşekküler arkadaşlar, Fakat orta amartisörden alçalttık, ön kısım havaya kalkacaktır. Ön kollarıda aynı şekilde alçaltabileceğimiz (2-3 cm) bir opsiyonumuz var mıdır?
Emin olmamakla birlikte var diye hatırlıyorum.
Yarın (pazar günü) kayışdağına gitmeyi düşünüyorum güzel toprak bi yol var hemde oldukça geniş yumuşak yumuşak takılıcam yakınsan gelArkadaşlar merhabalar,
2 hafta önce en ikinci elinden bir crf250l aldım ve aşırı derecede mutluyum![]()
O tümseklerden geçişlerde ki umarsızlık.. Çukurları hüp diye yutması.. O kaldırımları hiçe saymalar..
Bende bu motora karşı çok sapıkça bi sevgi oluştu :cherry:
Bu münasebetle sizlere bir kaç soru sormak istiyorum.
İlk sorum bir problem hakkında. Motorda gazı bırakıyorum, motor freniyle biraz yavaşlıyor, debriyajı çekiyorum ve stop ediyor. Sanırım bunu 3 sefer yaşadım. Ama sadece 2 ve 3. viteslerde oldu sanırım. Tekrar çalıştırırken de herhangi bir zorluk çıkartmıyor, tek basışta çalışıyor. Acaba yan sehpa müşüründe mi(adı bu olmayabilir) sıkıntı var diye düşündüm ama bunları yaşadığım sıra bir çukura falan girmedim. Sorunun neyden kaynaklanabileceği hakkında fikriniz var mı?
Bir diğer sorum ise, İstanbul anadolu yakasında acemilere uygun bir arazi var mıdırAşırı derecede çamur, dağ bayır için bana çok erken diye düşünüyorum.
Geçen hafta Riva civarlarında biraz dolandım, çok eğlenceliydi ama kesmedi sanki.
Atlama zıplama şenliklerinde size katılabilmem için biraz çalışmam kesin şart![]()
Merhaba herkese.
Facebook'ta yeni bir sayfa kuruldu. Türkiye'deki tüm CRF kullanıcılarını, meraklılarını bekliyoruz.
Herkese hayırlı olsun
http://facebook.com/crfturkiye
aliekspresteki elcik korumayı kullanan çok arkadaşım var, ben de dahil çok memnunuz. türkiyede bire bir aynısının üzerinde acerbis yazanların fiyatı 150-200tl arasında değişiyor, aklında olsun.Çok teşekkürler tavsiyeniz için. Elcik koruma kesinlikle faydalıdır ancak seçenek çok motorla gezerken rider a baktım orda seçenekler mevcuttu. Bunları takan arkadaşların motorlarından görerek sipariş etmeyi düşünüyorum. ama sizin gönderdiğiniz linki kaydettim fiyat olarak da çok avantajlı duruyor. Bu arada zincir yağlama konusunda kaç km de bir yağlayalım bu mevsim şartları ve asfalt kullanıma göre düşünelim. Motoru teslim ederken 200km dediler ama bana çok az geldi yani gereksiz yere zırt pırt yağlamakda istemem siz nasıl bir yol izliyorsunuz. birde rodajda 60km yi hiçbir şekilde geçmemelimiyiz yoksa arada sırada geçsek sıkıntı olmazmı gerçi acemiyim hız meraklısıda değilim ama birkaç kez başıma geldi hızlanmam gereken anlar olabiliyor. şimdiden herkese teşekkürler.
halihazırda 430 üyesi olan bir gurup zaten bulunmakta
https://www.facebook.com/groups/143419699166862/
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------
aliekspresteki elcik korumayı kullanan çok arkadaşım var, ben de dahil çok memnunuz. türkiyede bire bir aynısının üzerinde acerbis yazanların fiyatı 150-200tl arasında değişiyor, aklında olsun.
araziye girmeyip sırf asfaltta kullanıyorsan 300-400km de bir yağlaman yeterli. fakat araziye girdiğinde zincire toz toprak yapışacak hatta çamur olacak. şahsen ben her araziden sonra motoru ve zinciri tazyikli suyla yıkayıp zincirimi yağlıyorum.
Merhaba arkadaşlar,
motosikletimi cumartesi günü teslim aldım. öğlen saatlerinden hava kararana kadar toplam 130km yaptım. Öncelikle tecrübesizim, ancak motora hakim olmak çok zor değil. yüksekliği başta gözümü korkutuyordu ama kullandıkça sanki motor alçaldı (boyum 1.83).Güzergah olarak daha çok tenha yollarda gezdim, incek çayyolu doğukent bulvarı vs. buralarda ışık ve yokuş çok fazla yoktu yokuşda durup kalkma olayına çalışmam lazım çayyolunda bir yokuşta psikolojikmidir nedir bilmiyorum ama lambalarda durmamak için iki üç kez yandaki siteye girip durdumöncesinde motoru yokuşta kaldırırken zorlanmıştım arkamdaki araç sürücüleri de sağolsun hemen kornalarına asıldılar içime dert ettim
) Motora gelince bence çok keyifli tümsek çukur kasis vs. dinlemeden geçiyorsunuz malum ülkemizin yollarının hali ortada. Rodajı önemli olduğu için 60km nin üzerine çıkmadım; ancak bu da akan trafikde ciddi sıkıştırılmaya neden oluyor.... Motosikletin vites geçişleri frenleri felan bence gayet iyi. Birde benim acemiliğiminde etkisi var tabiki motorun kaçıncı vitesde gittiğini anlayamıyorum motor sesine göre vitesi tutturmaya çalışıyorum bu da gürültülü trafikde zor oluyor motorun tepkisine göre anlamaya çalışıyorum. Umarım bu tarz sürüşler motora çok zarar vermez. Onun dışında dururken birinci vitese düşmekte zorlanıyorum yine benden kaynaklı vites sonuna kadar indi zannettim birkaç kez oysaki vites birde değilmiş. Çözümü vitesi n ye getirerek lambanın yandığını görerek ayarladım ... böyle böyle alışacağım artık
rüzgar yeme olayı var ama normalmidir değilmidir çok tecrübem olmadığı için yorum yapamayacağım. ancak başlangıç ama kırda bayırda da sürerim caddedede gezerim diyenler için gayet güzel bir motor. ilerleyen süreçte Ankaradan belki buluşmak isteyen arkadaşlar olursa katılmayı isterim. herkese keyifli kazasız belasız sürüşler dilerim.
asfalt için lastik değiştiren var mı? ne önerirsiniz.
henüz bi crf sahibi değilim fakat bugün bayiide biraz inceledim, o lastiklerle asfaltta gün içinde 200 300km yolculuk zulüm olur gibi geldi.