Honda Honda CGL125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

2005 model ve gerçekse 4300 km de CGL.Mükemmel.Sorununuz bence yatmaktan dolayı benzin .Birde üstüne akünüzde zayıfsa durum vahim.Yağ bu kadar önemli bir faktör degil.En dandik yağ 1 beygir güç düşüşü en kaliteli yag ise 1 beygir ekstra güç katmaz.Birde sübap ayarlarını fazla sıkmış olabileceğiniz durumu var?Ve buji yeni bile olsa hata verebilir.Siz veya siz alana kadar yere düşmüş ve porselen çatlamış olabilir.

Dün honda servisine gittim debriyaj balatası için gayet normal dedi. motorun da normal dedi. Havalar aşırı sıcak olduğu için olabir şeklinde bir cevap verdi. Sadece aküyü değiştirdim. Buji olabilir bakayım bir. Sanki motorun sesi kalınlaştı gibi birde eksozu söküp içine bakıcam. Önceden motora eşimle birlikte bindiğimizde ışıklardan kalkışta ön teker 1-1,5 m.mesafede ister istemez havaya kalkıyordu şimdi anca toparlıyor. Ses o zaman daha net ti şimdi boğuk gibi çıkıyor.

Selam arkadaşlar 2004 model CGL alarak ben de aranıza katılmış bulunmaktayım. Motor gayet temiz fakat uzun süre yattığından dolayı aküyü vs. gözden geçirmek gerekli. alındığından beri muayeneleri yapılmamış onu da hafta içinde halledeceğim. Bu da teslim aldığımda çektiğim ilk resmi

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme:
arkadaşlar nerelerdesiniz gorunmuyorsunuz paylaşımcı olalım:)
on dişliyi değiştirdim 16lık yaptım 3 milyon malıyetle hızda etkısı oldu gercekten ama benım nıyetım yolda daha rahat gitmesiydi onceden 5.vites 6bin devirde 70 yaparken şimdi 80 yapıyor gayet rahatladı fakat şehir içinde tehlıkeli oldu gazı acmamla hız 80-90 bi anda cıkıyor farkına bile varmıyorsunuz ama genede bence gayet hos oldu
birde bir depo ile kac km gidiyorsunuz onu ogrenebilir miyim?

ya arkadaşlar benım motor cok yakıyor o zaman ben bi depo ile şehir içi 320-330 km gidebiliyorum ama genelde agresif kullanıyorum normal kullanarak deneyeyım birde

Buyrun CiGuLinin Yağını değiştirip buji sini kontrol edelim;
Bu arada motorumuz yoldan gelmiş ve sıcak olsun veya en az 10 dk. çalıştıralım ki sıcak yağ daha kolay süzülsün.
bwy9nwzin6gqpnrpt.jpg

Bendeniz, iki teker sevdalısı ve küçük yavrum ciguli.
bwy9pbsgd47dnsw7l.jpg

Yağ değişimi için gerekli malzemeler; boş yağ kabı, kıt'a imali huni, 1 lt. Castrol power1 15w40 yağ, 17 mm lokma,temizlik bezi bir adetciguli marka honda motor.
bwy9smjzbqcsvct1t.jpg

bwy9tdpi934rej8r5.jpg

bwy9u44stso83shzl.jpg

bwy9v2lvh1psajbwx.jpg

yağ tapasını güzelceee silelim.
bwy9w4dlp296hwlch.jpg

yağ tamamen süzüldükten sonra tapayı yerine takıp tatlı bir şekilde kalacak kıvamda sıkalım.
bwy9z04pxvl3ee2a9.jpg

bwy9zsgp2qutyrcb5.jpg

bwya0i1o86tjgtus1.jpg

bwya12ufu0dnwtogh.jpg

yanlış anlaşılmasın motora süt değil yağ koyuyoruz
bwya2lf4jq0ijm80h.jpg

bwya3jmbet5tdaihd.jpg

bwya4diax5maa7p5d.jpg

Yağ çubuğunu tertemiz silip kurulayalım.
bwya59e0eu1uxv9xt.jpg

DİKKAT ÖNEMLİ; Yağı kontrol ederken yağ çubuğunu yerine vidalamadan yağ haznesine sokup tekrar çıkaralım.
1 lt yağ tam olarak çubuğumuzun kontrol yerinin üst hizasında olur.
bwya8nt6ruivp51qp.jpg

Yağ çubuğunu yerine takalım ALLAH'ın izniyle işlem tamamdır. Pekiiii çıkan kirli yağı ne yapalım; tekrar boş bidona doldurup bir yağ toplama noktasına yada yağı aldığımız arkadaşa iade edelim.
bwyae7n0bl2kvxvkh.jpg

Geçelim buji nin kontrolüne;
Yine gerekli malzemeler; 1 adet Honda CiGuLi motor, Buji anahtarı, bir parça zımpara ve bir de motor sevdalısı adam;
bwyai8q6ungskq1ap.jpg

bwyaj9rtoj5btzr4h.jpg

bwyakacfs22fm81sh.jpg

Bujimizin tırnağı kahverengi ise karışım idealdir (Hava Yakıt karışımı)
bwyalx4o8ckqa9a1d.jpg

bwyamnmpx6602rmkx.jpg

tırnağın dış ve iç kısmındaki kurumları zımpara ile temizleyelim.
bwyanrueap3stwkk1.jpg

bwyaojn49svs5w00h.jpg

Fuller çakımızın 0.65mm olan bıçağı ile tırnak aralığını kontrol edelim. (Kullanıcı kılavuzunda 0.60mm-0.70mm aralığı yazıyor)
bwyaqwzxnol6lspht.jpg

Bujimizi temizleyip kontrolünü müteakip yerine takıyoruz ve tatlı bir şekilde sıkıyoruz.
Bir basmada motorumuz çalışıyor. Hayırlı sürüşler.
İnşallah bir daha ki seferde sübap ayarı yapalım.

Son düzenleme:
Teşekkürler Güntekin hocam gerçekten çok yararlı bir anlatım olmuş. Ben de benim CiGuLi'nin bir resmini paylaşayım

Uploaded with ImageShack.us

GÜNTEKİN abi yaptıklarını izlerken vites değiştirme milinin orada yağ gördüm sanki keçesi gitmiş gibi geldi motorun :)

Stark kardeşim motorun çok güzel ve temiz görünüyor. Allah her türlü kaza ve beladan esirgesin. Bu motorun en çok tertemiz silip tıkır tıkır binmesini seviyorum.

---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:21 ----------

GÜNTEKİN abi yaptıklarını izlerken vites değiştirme milinin orada yağ gördüm sanki keçesi gitmiş gibi geldi motorun :)
fat280 ardeşim zinciri yağladım ve beklemeden bindim. Sehpalar altı üstü hep yağ oldu. Ama daha sonra temizledim.

Stark kardeşim motorun çok güzel ve temiz görünüyor. Allah her türlü kaza ve beladan esirgesin. Bu motorun en çok tertemiz silip tıkır tıkır binmesini seviyorum.

---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:21 ----------

fat280 ardeşim zinciri yağladım ve beklemeden bindim. Sehpalar altı üstü hep yağ oldu. Ama daha sonra temizledim.

hmm tamam abi o zaman resimlerden öğle göründü de iyi sürüşler abi

Sağolun teşekkür ederim.

Yalnız devir 4500 - 5000 civarındayken zırıltı oluyor ama 5000i geçince kesiliyor bu normal midir? Bir de motor soğukken 1. vitese takınca motor ileri atıyor kendini.

Sağolun teşekkür ederim.

Yalnız devir 4500 - 5000 civarındayken zırıltı oluyor ama 5000i geçince kesiliyor bu normal midir? Bir de motor soğukken 1. vitese takınca motor ileri atıyor kendini.

Değerli kardeşim, bizim motorların şasi bağlantılarında takoz olmadığı için sarsıntı maalesef yüksek, devrini alınca sarsıntı kesiliyor. normaldir. Vites konusunda da; motor boşta iken 1400-1500 devirle çalışıyor. özellikle cg ve cgl serisinin üretim amacı köy ve arazi şartlarına uygun olmasıdır. Motordan azami güç alabilmek için 1 ve 3 ncü dişlilerdeki tork oranı oldukça yüksek. Bu yüzden en az 1500 devirde 1nci vitese geçişte motoru ileri atıyor. Bu olayı şöyle açıklayayım; Ben, eşim ve kızım ortalama 180 kg. patika ve rampalarda arazi ne olursa olsun canını dişine takıyor ve özellikle 1nci viteste ön tekeri bile yerden kesiyor. kesinlikle teslim olmuyor. Aynı şartlarda cbf 150 azıcık sıkışınca stop ediyor. biz iki cbf 150 ve Cgl ile uzun yol rampalarında cgl 125 lik olmasına rağmen 3 ncü viteste önümüzde kaybolup gidiyor. özelikle 3ncü vites performansı uzun soluklu rampalarda çok iyi bayılma hiç yok inadına tırmanıyor.

Güntekin hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Motorun performansını okuyunca yüzümde tebessüm oluştu. :)

arkadaşlar 2004 honda cgl mevcut bende bi arkadaş mondial mct 250 ile kafa kafaya takas öneriyo ne dersiniz bi akıl verin mct görünüşü çok hoşuma gidiyo ama bendekide honda kararsız kaldım

s.a benim ismim burakhan istanbul ümraniyeden. 125 cgl aldım ve aranıza katıldım. daha dogrusu bu motoru tip olarak hiç sevmiyordum motoru arkadaşımın eniştesi kaza yapdı ve motoru ücret vermeden aldım . 400 lira muanesi var onuda yaptırıp binecegim . benim bir sorum olacak cgl 125 e cg parcaları uyuyormu ? birde bunlar km kaç tl benzın yakıyor?

motor parçaları uyumludur. Az yakar. Sağlamdırlar. Sadece güneşte rengi solma yapabilir. Şanzuman dişlileri farklı yanılmıyosam. Üst takım uyumlu olması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar