Honda cgl 125 yağ kaçağı sorunu

Merhaba, motosikletimi kontrol ederken alt tarafta yağ kaçağı tespitettim, sanırım şu kırmızı noktayla işaretlediğim somundan geliyor diye tahmin ediyorum.

Sorum şu kırmızı noktalı yerde yağ filitresimi var?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
O yağ boşaltma tapasıdır, yenisi ile değiştirirseniz problem çözülebilir.

Yag boşaltma tapasi o değil. Yag tapasi onum altindeki küçük somun. Senin dedigin yer yag filtresi. Ordan eminsen tapayi degistir.

Yag boşaltma tapasi o değil. Yag tapasi onum altindeki küçük somun. Senin dedigin yer yag filtresi. Ordan eminsen tapayi degistir.

Yağtapası biliyorum yağını kendim değiştirdiğim için, benim dediğim yerin yağ filtresi olup olmadığından şüphem var, sen eminsen orayı sökmeyi düşünüyorum?

Bahsettiğin yağ tapası.
Ama senin sorunun ordan değil.
Vites mili keçesinden kaçırıyor yağı.
Açıkça belli. İyi bakın.

Bahsettiğin yağ tapası.
Ama senin sorunun ordan değil.
Vites mili keçesinden kaçırıyor yağı.
Açıkça belli. İyi bakın.

Yok oradan bir yerlerden kaçırıyor, Oraları biraz temizledim belli oluyor zaten oradan biryerden tam bulamadım. Arka taraftaki yağa takılmayın zinciri çok yağlayınca oradan akıyor.

Onun altında yağ süzgecine benzer birşey var galiba kapağın oringi olması lazım oring eskidiyse yağ kacirabilir. Tek başına oringi bulmanız zor kapağı değiştirirseniz sorununuz çözülür. Hazır onu değiştirmişken yağ tapasinida değiştirin bence

Onun altında yağ süzgecine benzer birşey var galiba kapağın oringi olması lazım oring eskidiyse yağ kacirabilir. Tek başına oringi bulmanız zor kapağı değiştirirseniz sorununuz çözülür. Hazır onu değiştirmişken yağ tapasinida değiştirin bence

İşte orayı sökünce farklı şeyler ortaya çıkarsa korkum o, motor bloğunu komple sökmek zorunda bırakacak durumlar oluşmasın diye uğraşıyorum

Yok oradan bir yerlerden kaçırıyor, Oraları biraz temizledim belli oluyor zaten oradan biryerden tam bulamadım. Arka taraftaki yağa takılmayın zinciri çok yağlayınca oradan akıyor.

Resim ters duruyor. İyi bak keçenin kendiside yağ içinde olduğu gibi aşağı doğru ( resinde yukarı doğru) yağ damlasını görürsün.
Tapanın contasını değiştir ordaki yağı kes ama o keçeyi değişmedikten sonra yağ kaçağın tamamen kesilmez.
30 yıllık motosikletçi ve makina bakım usta öğreticisi olarak söylüyorum bunu.
Halen ısrar ediyorsan bildiğini yapmakta serbestsin tabi. Senin bileceğin iş.

Son düzenleme:
Resim ters duruyor. İyi bak keçenin kendiside yağ içinde olduğu gibi aşağı doğru ( resinde yukarı doğru) yağ damlasını görürsün.
Tapanın contasını değiştir ordaki yağı kes ama o keçeyi değişmedikten sonra yağ kaçağın tamamen kesilmez.
30 yıllık motosikletçi ve makina bakım usta öğreticisi olarak söylüyorum bunu.
Halen ısrar ediyorsan bildiğini yapmakta serbestsin tabi. Senin bileceğin iş.

Doğru söylüyorsun, biraz önce söktüm keçeyi oradan da kaçırıyor tabi o keçeyi bulmak sorun onun için gezineceğim bugün. neyse kırmızı noktaladığım yeri de soktüm içinden bir yay ve çay süzgeci gibi bir şey çıktı filitresi buymuş içinden küçük metal artıkları çıktı, onun da contasını değiştireceğim. Her şey için teşekkürler arkadaşlar.

Keçenin üzerinde ölçüleri yazılıdır. O ölçülere göre rulmancılarda bulabilirsin. Motosikletçiler 10 katı fiyat isteyebilir. En babası 3-5 liradır.

Keçenin üzerinde ölçüleri yazılıdır. O ölçülere göre rulmancılarda bulabilirsin. Motosikletçiler 10 katı fiyat isteyebilir. En babası 3-5 liradır.
Aynen abi dediğin gibi tamircilerle uğraşılmaz Söktüm hem keçeyi hem o kırmızı noktaladığım yerdeki contayı değiştirdim ikisinin maliyeti 4 tl :)

Sağol abi yardımların için :)

Önceki siyah keçeydi bu mavi sordum aynı bir şey olmaz dedi satıcı bakalım artık.

Taktım oradaki yağları elimden geldiğince temizledim ulaşılması zor bir yer biraz zorlandım temizlerken, 10 km sürdüm motoru yüksek devirlerde sonuç şimdilik bu yağ kaçağı gözükmüyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar