Honda CBX 750 Cafe Racer Projesi

UCS

Uzun ugraşlar ve çabalar sonucu dört gözle bekledigmiz piston ve ring setlerini ingiltereden getirebildik. Şimdi en kısa zamanda motoru toplamak kaldı :)

pAWrYa3.jpg

MW69062.jpg

kkkZ7V3.jpg

7ehwjqS.jpg

gUITaXg.jpg

vqfQe7B.jpg

85kqTAB.jpg

38opWYb.jpg

Aklıma takılan birşey var,
İlk postlarda motorun sökülmüş hali var,
Ondan sonrada kumlanmış hali var,
yani söktükten sonra birdaha toplayıp kumlamaya mı verdiniz motoru?
:sunny:

yeni gördüm konuyu hemen takibe aldım...

Herkes gibi sonucu merakla bekliyorum...

UCS

Aklıma takılan birşey var,
İlk postlarda motorun sökülmüş hali var,
Ondan sonrada kumlanmış hali var,
yani söktükten sonra birdaha toplayıp kumlamaya mı verdiniz motoru?
:sunny:

Evet tekrar topladik yani sadece kapaklarini ve vida deliklerini kapatarak :)

UCS

Motorda boya işlemimiz tamamen bitti deneme amaçlı motoru topladık. Bugunde gasket set geldi. 1 hafta içerisinde motoru şaseye yuklemeden dışarıda çalıştırmayı planlıyoruz video çekip onuda burda paylaşacagız.

QK1SSpQ.jpg

İnanılmaz merak ediyorum sonucu canlı canlısını da görmeyi çok isterim. Şimdiden Elinize sağlık

İnşallah motorunuzu canlı görme fırsatınıda bulurum, sanırım sayılı güzel projelerden bir tanesi olsa gerek

David Silver LTD şirketi hindistandan mı buldunuz parçaları???
Bi de kesin gümrüğe takılmıştır bunlar..

Son düzenleme:
Çok güzel bir uğraş içindesiniz.
Allah kolaylık versin.
Merakla takipteyim.

UCS

David Silver LTD şirketi hindistandan mı buldunuz parçaları???
Bi de kesin gümrüğe takılmıştır bunlar..

Parcalar ingiltereden sadece parca numarasina gore siparis aliyorlar o yuzden once fransadan motorun butun parcalarinin numaralari oldugu bi katolog aldik vidasina kadar butun parcalarin numaralari var daha sonra david silver dan siparis verdik parcalar gumruge soyle takiliyor 75 euro ustu faturali butun parcalardan yanilmiyorsam %20 gumruk vergisi aliyorlar bizde zaten parcalari bulmakta bile cok sikinti yasadigimiz icin hic dert etmeden verdik vergisini:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------

İnanılmaz merak ediyorum sonucu canlı canlısını da görmeyi çok isterim. Şimdiden Elinize sağlık

İnşallah motorunuzu canlı görme fırsatınıda bulurum, sanırım sayılı güzel projelerden bir tanesi olsa gerek

Eger eskisehirde olursaniz hem tanismak isteriz hemde motoru yakindan inceleyebilirsiniz.

Vallahi büyük sabır işi sizinki bilgi birikiminden öte sabır uğraş gerektiriyor :)

Merakla bitmiş halini bekliyoruz. Paylaşım için sağolasın :cat:

%20 gumruk vergisi aliyorlar bizde zaten parcalari bulmakta bile cok sikinti yasadigimiz icin hic dert etmeden verdik vergisini:)

Ben de öyle biliyorum.
Sahibinden de bu motordan alıp daha sonra parça yüzünden destan yazanların ilanını epey gördüm. Bazıları motorun yanında kelle motor bile almış işi yarım kalmasın diye..
Zaten discovery'de Jay Leno bile 'parçaları bulunmuyor, accayip pahalı' dedikten sonra.. Ki bunu amerikada söylüyor.. Buradakiler ölsün o zaman daha iyi..

:)

UCS

Ben de öyle biliyorum.
Sahibinden de bu motordan alıp daha sonra parça yüzünden destan yazanların ilanını epey gördüm. Bazıları motorun yanında kelle motor bile almış işi yarım kalmasın diye..
Zaten discovery'de Jay Leno bile 'parçaları bulunmuyor, accayip pahalı' dedikten sonra.. Ki bunu amerikada söylüyor.. Buradakiler ölsün o zaman daha iyi..

Parça sıkıntısının en buyuk nedeni farklı ulkelerde farklı versiyonlarla girmiş olmasından kaynaklanıyor mesela amerikada nighthawk 700 cc olarak geciyor bizimki Rc17 olarak geçiyor boyle bir suru versiyon var parçalar %80 oranında aynı. Motor blogunda hiçbir parça sıkıntısı yaşamadık pistonlar dışında fakat hiç bulamadıgımız bulsakda uçuk fiyatları olan malzemeler var örnek olarak alternator sıfırına suan 700 Euro fiyat çekiyolar.

Parcalar ingiltereden sadece parca numarasina gore siparis aliyorlar o yuzden once fransadan motorun butun parcalarinin numaralari oldugu bi katolog aldik vidasina kadar butun parcalarin numaralari var daha sonra david silver dan siparis verdik parcalar gumruge soyle takiliyor 75 euro ustu faturali butun parcalardan yanilmiyorsam %20 gumruk vergisi aliyorlar bizde zaten parcalari bulmakta bile cok sikinti yasadigimiz icin hic dert etmeden verdik vergisini:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------

Eger eskisehirde olursaniz hem tanismak isteriz hemde motoru yakindan inceleyebilirsiniz.

Bende Eskişehir'liyim mümkünse adres paylaşırsanız ve müsait olduğunuz günleri yazarsanız ziyaret etmekten mutluluk duyarım

Bende Eskişehir'liyim mümkünse adres paylaşırsanız ve müsait olduğunuz günleri yazarsanız ziyaret etmekten mutluluk duyarım

ben de çok tanışmak istıyorum.inş müsait bi zamanda bize projeyi yakından gösterir

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar