arkadaslar yüksek cc li motosikletlerin öldüreceği, duvara direğe batlayacağı vs. vs. söyleniyor. ben çok az cbr125 kullandım ilk vitesli tecrübemdi kısa sürede adapte oldum diyebilirim. mesela cbr125 ile cbr600f arasında ne fark var güç olarak 600f i tehlikeli kılan nedir.
cbr600f - cbr125 e göre
1- daha ağır, oturaklı, dengeli ve bu açıdan güvenli bir motor değil mi ?
2- emin değilim ama frenleme mesafesi cbr125 in 100km/h hızına göre aynı hızda daha başarılı değil mi
3- trafikte 4 tekerler tarafından küçük bir motora göre görünüşü ve sesi itibari ile daha fazla farkedilmez mi yani görülebilirlik açısından ?
4- ağır ve lastikleri kalın olduğu için yol tutuşu daha iyi değil mi dönüşlderde vs. daha güvenli değil mi ?
5- cbr125 max hız 140km/h ise cbr600f ile bu hızı geçmez isen neden daha riskli ?
Lütfen bir arkadas bu konuya bir çözüm getirsin bu sorular uzun zamandır kafamı kurcalayıp duruyor.
Saygılar.
CBR 600F daha ağırdır, düşük hızlarda CBR 125 düşecekken tutup kaldırdığım çok oldu 600F'te bunu yapma imkanınız yok. Frenleri elbette daha iyi ama unutmayın ki bir motosiklet sürücüsünün limiti, motosikletin yaptığı son sürat ile sınırlıdır. Ben alırım ama o kadar basmam demeyin, kimse inanmaz, zaten siz de basarsınız hemen

Bu durumda da diğer saydıklarınızın hepsi otomatikmen çürümüş oluyor. Örneğin eliniz gazdayken bir çukura girdiğinizde motosiklet sizi anında üzerinden atar. Bu yüzden çukurlardan kaçmayı CBR 125 ile öğrenmeniz gerek. Diğer yandan virajlardan bahsetmişsiniz, CBR 125 ile virajlarda arka tekeri kaydırıncaya kadar yatırabiliyor musunuz? Öncelikle bunu yapın, yoksa 600F'in viraj kabiliyeti falan hikaye.
Etrafınızda yıllardır motosiklet binen ve super sport kullanan birinden rica edin. Arkasına bindirsin sizi ve şöyle bi tur attırsın. Tabi bu tur esnasında çukurlardan kaçma, ivmelenme ve ani frenleme gibi noktaları göstersin size. Akıllı bir insan CBR 125'ten sonra geçilmeyecek bir motor olduğunu anlayacaktır (en azından ben anlamıştım).