Uzun yolda CBR600F deneyimlerim
Merhaba, CBR600F ile İstanbul-Edirne, İstanbul-İğneada gibi yolculuklar yaptım. Motor SS ler kadar yorucu bir motor değil. (ST olduğundan yumuşak süspansiyon vs) Birlikte gezdiğim CBF 600'lü arkadaştan daha fazla bir yorgunluk yaşamadım. Toprak yol vb koşullar tek kabusum. Onun dışında yakıtı düşünmezseniz, yolda temizse bu motorla her yere gidilir.
Bir de aynı motora sahip bir çok arkadaş daha dik ve uzun bir camla motorun orjinal camını değiştirdiler. Uzun yolculukta çok yararlı olacağını sanıyorum.
550 km'lik yol yapacak arkadaşa da bir uyarıda bulunayım 550 km yüzle gitsek 5,5 saat + yemek vs 6,7 saat gibi bir hesap yolun tamamını otobandan gitmiyorsan tutmaz. Daha kısa yollar yapmadan tavsiye etmem böyle uzun bir yolculuğu. Uzun yol ayrı bir deneyimdir. Sehir içi ne kadar iyi kullandığınla ilişkili değil. Devamlı sehir içi kullanan bir sürücü ortalama 20 km'lik bir söfördür. Uzun yolda kondisyonu yetmez, her km'de yoldan daha hızlı tükenir.
Bu arada 125'likten bu makinaya geçilir mi? 125'liği 125 km dir kullanıyorsan geçilmez. Yakın zamanda daha büyük bir motorla eğitim almadıysan, bilgilerin taze ya da tazelenmiş değilse geçilmez.
Yolunuz açık olsun....