Arkadaşlar bana kaliteli bir zincir yagı markası verebilirmisiniz x-ring birde mazotla temizlemek saglıklımı sizce
Bu zincir yağı konusunda dupontun Türkiye satış pazarlama müdürüne telefonla ulaşacak kadar kafayı bozdum. Başka bir başlıktı galiba orada da yazdım kullanacağımız ürün çamur,kum, tozun vs. zincire yapışmasını engelleyecek nitelikte olmalı. Genelde bu etmenler su sayesinde tutunuyorlar zincire. İhtiyaç duyduğumuz şey sadece zinciri temiz tutmak çünkü aslında o ringlerin (x ringde de aynı) kendi yağı var içinde. Zinciri mahveden şey temiz kalmaması sonucu özellikle kum veya ona benzer parçacıkların zımpara etkisiyle aşınıp paslanması. Dupontun + başka bir markanın daha zincir üzerinde kuru mum tabaka bırakıp suyun ve dolayısıyla su sayesinde tutunan bokun püsürün zincirin üzerinden kayıp gitmesini sağlayan bir spreyi var. Dupont artık üretmiyormuş, üretirken de Türkiye'de yoktu zaten. Ona formülasyon olarak çok benzeyen bir ürün daha var, ikisinin de linkini vereyim:
Bu dupont
Bu da ona benzeyen original bike spirits spreyi
Dupontunki üretilmiyor artık. Daha doğrusu üretiliyor da, içinden mumumsu bileşen çıkartıldığı için hiçbir işe yaramıyor. Bike spirits dupontun eski mumlu formülasyonuna çok benziyor diyolar. Sorun şu ki ikisi de yok Türkiye'de. Şimdi neden bu kadar anlattım ? İlk zinciri acemilik zamanında elime alınca(20 binde baklalar kilitlenmeye başladı, 27 binde değiştim) bu işi iyice bir araştırdım.
Şimdi Türkiye'de olanlar üzerinden yürüyeceğüiz mecburen. Geçen sefer ipone'un bi spreyini aldım ama rezalet macunumsu bi tabaka bırakıyor zincirin üstünde. Würth kullanıp memnun olanlar var. Yukarda yazdıklarım kadar iyi değil kullanıcı yorumları, ama Würth HHS 2000 olabilir. Würth'ün bir artısı da ürün açıklamasında o/x ringle ve plastikle(karenaj desem mesela ?) uyumlu yazması.
Gene iki satır yazayım deyip destan yazdım. Neyse, son olarak zinciri yağlamadan önce mutlaka temizleyin. %100 daha iyi sonuç alırsınız ve daha uzun ömürlü olur. Özellikle yağmur sürüşü yaptıkan sonra ıslak bırakmayın. Temizleyip sprey sıkın mutlaka.
http://shop.wurth.com.tr/hhs-2000-yagi-500-ml
http://www.hirdavat.com/Problem-Cozucu-Wurth-HHS-2000-Gres-Sprey-500-Ml.html
Son düzenleme: