- Katılım
- 14 Ağu 2008
- Mesajlar
- 5,134
Eksantrik zinciri öyle 30binde 40binde değişecek kadar uzayacak birşey değil ama ustalarımız işgüzarlığından değiştiriyorlar. Sorunlar genellikle hep gergiden. Kaç tanesi service manualinden bakıp da zincirin boyunu ölçüyor acaba. Motosikletinizdeki otomatik gergiyi isterseniz kendiniz manuel olarak da ayarlayabiliyorsunuz. (çoğu motosiklet için mümkün). Böylelikle gergi masrafından tamamen kurtulabilirsiniz. İşte ilgili video.
http://www.youtube.com/watch?v=n2E4bL6UGsQ
Ya da orjinal otomatik gergi yerine ape' nin manuel gergilerinden alıp tamamen kendiniz ayarlayabilirsiniz. İlgili video.
http://www.youtube.com/watch?v=APrN_BfV3jg
Lakin her iki durumda da konuyu ve ne yaptığınızı iyice anlayıp(özellikle ilk videoda) dikkatli olmalısınız şakası hoş olmaz.
sonu gelmeye başlayan bir zinciride kopana kadar zorlamaya gerek yok bence servisten çıkan makina egsantirik zincirini kopardığında da ustanıza laf ederdiniz hemde kaza riski yaratır size bloğu patlatır o zaman ne yapmayı düşünürsünüz bilemem tabi
zaten gazlanmış bir makina için 30 bin tabirini kullandım özellikle standart sakin bir kullanımla 50bine kadar zorlarsınız durumu ort.
ek olarak ayarlı bir gergide de her bi kaç binde 1 km depo veya grenajı çıkartarak aradan ayar yapmaya çalışmanız gerekecek veya her ses yapmaya başladığında tabi kafasına göre sıkamazsın ince ayar gerekli fazla sıksan zinciri gereksiz gerip uzamasını sağlarsın az yapsan ses yapar paso sıkıntı yaratmaz gerçi ama ses olur bence biraz gereksiz bir parça
otomatik gergilerde de içindeki yayı değiştirerek sıkıntıyı çözebilirsiniz serkan yapıyordu yanlışım yoksa veya kadıköyde gkn benim motora yaptı işte 2 hafta oldu








