depo kapağın ile ilgili problemin giderilmiş olması güzel muhtemelen kapağın altındaki çapraz duran demir ile alakalı sanırım

çıt çıt sesi motor daha yeni çalıştığında yapıyorsa ısınırken metallerin genleşmesinden kaynaklı bir durum ama özellikle 4500-6000 devirde duyduğun bir ses varsa egsantirikden yapıyor olması muhtemel. motorun sağ tarafındadır bu sistem tıkırtılı bir ses ise gergiden kaynaklanıyordur ama bozuk paranın yapacağı titreşim sesine benzer ise zincirinden kaynaklıdır genel olarak
aynı zamanda ses için buji pipolarını da kontrol etmek gerekebilir. herhangi birinin ağzı bozulduyrsa yerinden oynamış olabilir ateşlemeyi yaparken elektrik atlama yapıyor olabilir (buji ile teması olmayabilir yani)
ön takımda bir problem olabilir veya düzgün bağlanmamış bir parçada olabilir önde. ek olarak lastik havalarını kontrol ettin mi hiç ? fabrika verisi arka 42 ön 36 olmalıdır ama yazın tek kişi kullanımlarda 40-34 basabilirsin. hava çok inikse jant vuruyor olabillir.
ben şahsen kendi motorumda 200 üstüne çıkmadım henüz. gerekte duymadım pek. ama hızlanmada bazı kurallar vardır top speed görmek istiyorsan ve bunu etkileyecek pek çok şey var tabi. 2 kişi olman hava direncini sürtünme kuvvettini arttırdığından makina ekstra zorlanması doğaldır mesela. ağırlıkta bunu etkiler koyulan benzinin kalitesizliği ( 97-100 oktan benzin alın yapar demiyorum 95 oktan kullanmanız gerekir fabrika verisi ) belli bir hıza kadar gelip direk 6. vitese atıp hızlanmaya çalışmakla da top speed görülemez. kalkıştan itibaren motor yüksek devirleri ve en iyi ivmelenmeyi yakalamalıdır bunun için. tabi motorun genel kondüsyonu ve bakım durumu da buna sebeptir. yağ değişim zamanı gelmiş bir motorla yağı yeni değiştirilmiş motorda bile son hız fark edebilir misal.
nacizane tavsiyem internette gördüğünüz 275 rakamlarına takılmayın bu kadar. hem motorun sağlığı hemde
en önemlisi sizin sağlığınız için