bu pazar karşıya geçebilirim motoru çıkartabilirsem eğer

biraz maddiyatla ilgili tabi
e-baydan tüm alışverişlerimi tamamladım ben
fakat nasıl alışveriş yapıldığına gelince.
önce
www.paypal.com sitesinden bir üyelik açman gerekecek kendine. buraya bir kredi kartını tanımlayacaksın veya internet alışverişlerine özel e-kart sistemi var sanal kart bankamatik kartı gibi çalışır ama - hesaba düşmez önce parayı yüklersin ondan çekerler 0 varsa alışveriş yapamazsın

sonrasında ebayda oturum açıyorsun istediğin ürünü satın alıyorsun (ürün bedeli + kargo veya ücretsiz kargo bedeli ile) satın alma işlemleri esnasında senden paypal oturumunu açıp onay vermeni isteyecek. sonrasında son bir onay penceresi daha geliyor ödemeyi gerçekleştirmeden önce. bu pencerede kargonun gelmesini istediğin bir adresin var ise (ben iş yeri adresimi seçiyorum daha önceden kayıt etmiştim) yeni bir kayıt oluşturuyorsun orada ve onay veriyorsun.
sonrasında yapman gereken tek şey kargonu beklemek. kargo genel olarak 2. hafta veya 3. hafta içerisinde geliyor ürün kargoya verildikten sonra veya satışı gerçekleştirdikten sonra. sadece tek bir ürünü 4. haftasında aldım ben genel olarak tüm aldıklarım 3. hafta içerisinde geldi. sadece bayramdan önceki hafta 1 hafta içerisinde geldi aldığım bir ürün
birde satın almadan önce iyi araştır. bazı ürünler için türkiyeye kargo seçeneği yok der ama satıcıya mesaj at yinede çok makul bir fiyattan bulduysan. türkiye için kargo seçeneğiniz varmı de nazikçe zaten gönderebiliyorlarsa olumlu yanıt veriyorlar. tabi burada dikkat etmen gereken kargo ücreti olacaktır. baktığın diğer ürünlerden daha pahalıya gelmesin sonra
ek olarak aldığın ürünün 75$ üzeri olmamasına dikkat etmen gerek yoksa %20 gümrük vergisi ödersin ürün türkiyeye gelip gümrükte takılırsa. veya satıcıdan faturayı düşük göstermesini isteyebilirsin ama gümrükte açıp kontrol ederlerse ürünü (araştırıyorlar ürün ücretini genel olarak) evine kargon yerine gümrükten bir tebligat gelebilir öncesinde ürün kontrolü için
edit: tüm alışverişim bitmedi şimdi hatırladım minik bir cihaz almam gerek video kaydı yapabilmek için

ön taraf için zaten hali hazırda video kameram var ama arka kısım için yok (=