Merhaba Arkadaşlar.. Foruma üye olmadan bu bölümdeki 103 sayfanın tamamını okudum!! Bir kaç gün sürdü
Kendimi tanıtayım: Yaşım 50. (herhalde en yaşlınız)20'li yaşlardan beri çok yoğun olmasa da motosiklet kullanıyorum. İşim bisikletçilik.. (Yeşil Bisiklet'in sahibiyim)125'lik bir Honda'yla başlayan motor hayatım 90'lı yıllarda Yamaha XT 600, sonra TT600, Honda Transalp (ve aynı anda Honda Beat) ile devam etti. Geçen hafta da Transalp'imi içim burkularak satıp bir arkadaşımdan (ilan vermemiş)2005 model, 3300 KM. de bir CBR 600F aldım. Üzerinde ilk baktığım egsozuydu. Orjinal egsoz olmasa almayabilirdim. (Ya da orjinalini bulur takardım. "Böğüren" motorları sevmiyorum.)İnsanların motor gürültüsüyle rahatsız edilmesini hoş karşılamıyorum.Motorcu çevreye (ve insanlara) saygılı olmalı diye düşünüyorum. Ama motorda güç, sürat neymiş anlamış bulunuyorum..Fakat sürat meraklısı biri değilim. Gazlama davetlerine geleceğimi sanmıyorum
![]()
Motorumu alınca aküsünü, yağını, yağ filtresini değiştirdik. Buz Motor'dan ön arka Michelin Road 2CT lastik aldım.
Motorum kırmızı siyah, cillop gibi. Kaza vs, motorda en ufak bir sorun yok.(Bakıldı)
Endurolardan sonra "rahatsızlığa" alışmaya çalşıyorum
Herkese, özellikle de Dreamdark arkadaşa selamlar. (Bu bölüme çok katkısı olmuş)
Gürsel Akay
Gürsel abi selamlar,
Hoşgeldiniz, motorunuz da hayırlı olsun; kazasız belasız keyifli sürüşler İnşallah.
Özellikle lise yıllarımda (50.Yıl Tahran 1994-1998) koyu bir bisiklet tutkunu olarak, dükkanınızı sık sık ziyaret ederdim.
Sizi de hem sima olarak, hem de bisiklet konusunda ülkemizdeki sayılı bilgi ve tecrübe sahibi bir kişi; ayrıca yılların markalaşmış bir firmasının sahibi; kaliteli bir esnaf ve sporcu olarak tanıyorum zaten.:cat:
Egsoz konusunda görüşünüze saygım sonsuz, çok yüksek desibelde olup çevreye fazla rahatsızlık vermemek kaydıyla, trafikde farkedilirliğimizi artırmak adına faydalı oluyor ama gerçekten de. Bir de zevk meselesi tabi ama, yüksek devirli sıralı 4 silindirin sesini tüm heybetiyle duymak isteyenler için vazgeçilmez bir aksesuar egsoz.
Gazlamaya değil de, mangala; muhabbete gelirsiniz herhalde organize edersek?
Ben de Buz Motor'dan aldığım aynı lastikleri 1 seneye yakın zamandır kullanıyorum. Biraz geç ısınması haricinde yol tutuşu fena olmayan, uzun ömürlü bir lastik.
İlk fırsatta geçerken uğrarım yanınıza, yüz yüze de sohbet ederiz kısmetse.
Teşekkürler, hoşbulduk..Evet kısa mesaflerde sorun olmaz. Ama bu motorla Avrupa turu yapan arkadaşlar da var. Sanırım sık sık mola vermişlerdir. Bir de arkada yolcu olursa belki biraz daha zor olabilir. Ben ayrıca bu motora top case düşünüyorum. (ihtiyaçtan ve de yolcu rahatlığı için). Biliyorum bu motora uymaz denecek ama..Tam da karar vermedim açıkçası..Dreamdark'ın sissy bar projesi de güzelmiş bu arada..![]()
Aslında bizim motorlar için Topcase ve aparatları mevcut ve yurtdışında tercih de ediliyor. Ancak Türkiye'de pek yok bildiğim kadarıyla. Gerçi biraz araştırma yapınca bulmak ya da getirtmek illaki mümkün olabilir; bence kullanışlı da olur.
Bir de dediğiniz gibi, benim sisy bar + yan çanta sistemini de düşünebilirsiniz.
Yaptırmaya niyetlenirseniz buluşuruz, yardımcı olmaya çalışırım.:cat:
Merhabalar;
Arkadaşlar kabul ederseniz aranıza bende katılmak isterim.:cherry: Fakat öncelikle işe bir CBR 600 F almakla başlamalıyım. Kendimi geliştirmek için kullanmış olduğum 200'lük motoru sattım ve temiz bir 600 F arıyorum.:cat: Takliflerinize açığım, hepiniz sağlıcakla kalın...:rendeer:
Kabul ettik bakalım, hoşgeldin.:cherry: