arkadaslar bende sızden bısey ogrenmek ıstıyorum 600f ler ıcın alcaltma aparatı varmı yurtdısında var ve aranızda boyle bısey uygulayan oldumu ??
Ben geçenlerde sahibinden.com' da buldum ve aldım alçaltma aparatı. Satan arkadaş da yurtdışından getirmiş, Türkiye' de satılmıyor bildiğim kadarıyla.
Motor alçalınca, dur-kalklarda, yokuşda bekleme durumunda, dar dönüşlerde ve arkada artçı varken yapılan manevralarda oldukça rahatlama oldu. Bir de insana daha fazla kendine güven geliyor bu şekilde; motoru düşürme-yana yatırma stresinden kurtuluyorsunuz.

Ayrıca viraj performansı da artıyor.
Fakat alçaltma aparatının 3 seviyesi var ve en alçak seviyeye getirmek pek sağlıklı değil. Çünkü motorun altının vurma riski artıyor ve yan ayaklık açık olduğunda, motorun yatma oranı azalıyor; daha dik konumda duruyor. Bu da ufak bir temasla düşme riskini arttırıyor. Bir de orta sehpahaya almak için normalinden 3 kat daha fazla güç harcamanız gerekiyor; yani tam bir işkence

Ben orta seviyede kullanıyorum ve yeterli diyebilirim.
Unutulmaması gereken bir nokta da, motoru amörtisörden alçalttığınız oranda ön çataldan da alçaltmak. Aksi takdirde önü minibüs gibi oluyor ve hem aerodinamik olarak hem de ağırlık merkezindeki değişim nedeniyle, motorun standart performansından ve dinamiklerinden uzaklaşmak, yani bir dengesizlik söz konusu, bu da limitlerde kullanım için tehlikeli bir hal ortaya koyuyor.