Emre, malum, motoru yeni aldığımı biliyorsun. Sanırım benim zincir orijinal değil. DİD falan yazmadığı gibi oldukça paslı, bayağı eski bir zincirle değiştirilmiş gibi duruyor. Ne dersin değiştirmeli miyim sence? Senin ilandaki zincir orijinal dimi? Daha araştırmadım, piyasa değeri nedir? :silent:
Bahsettiğin gibi paslı ve eskiyse, bakımsız ve yağsız bir zincir olduğu anlaşılıyor; bu durumda değiştirmen gerekebilir.
Zincirin gerginliğine hiç bakıyor musun? Çatalda zincirin gerginlik ayarını gösteren çentikler vardır, eğer son kademedeyse zaten bir an önce değiştirmen senin yararına olur.
Ama istersen masraf etmeden önce bu dediğim şeylere bak ve eğer zincirin daha germe payı varsa, mümkünse zincirini gaz yağıyla güzelce temizleyip yağla ve pas durumuna tekrar bak, sonra da gerdirme ayarını yap.
Zinciri incelerken bakacağın önemli noktalardan biri de, baklalar arasında bulunan "O-Ring" dediğimiz halka şeklindeki keçelerin aşınma durumu.
Ayrıca motor çift ayakta ve boşta iken arka tekerleği hafifçe çevirerek zincirin gerginliğini kontrol et. Eğer farklı yerlerde farklı gerginlik ve bolluk söz konusuysa zincirin bozulmuş demektir. Zincirden çok fazla çatır çutur ses gelmesi de buna işarettir.
Tüm bunları yapmaya bile gerek yok, benim zincirin hali belli dersen de bir an önce değiştir derim, çünkü zincir motordaki hayati bir parça.
Benim sattığım zincir orjinal DID evet. Piyasasını sen de bir araştır istersen, ben 210 TL'den aşağı göremedim sahibinden.com'da. Ama benim zinciri sen almayı düşünürsen de ilandaki fiyatı baz alma zaten, ufak bir indirim daha yaparım tabiki.:cat: