Bugün radyatör temizliği ve radyatör suyu değişimi yaptım. Sebebi ise 103 derecede fan açıyordu. 105-108 falan yapıp sonra tekrar 101-102'e düşüyordu. 100'ü bulup kapanması uzun sürüyordu. Yani biraz geç soğutuyor gibiydi.
İçinden çıkan yine antifrizdi fakat eski olma ihtimaline karşı %70 antifiriz, %30 su şeklinde yeniledim. Radyatörü de söktüm ve dikkatli şekilde tazyikli suyla yıkadım. Radyatör önünde koruma plastiği olduğu için fazla bir yamulmuş yer yoktu, olanları da düzelttim.
Ardından biraz dolaştım geldim, durdum ve hararet 103'e gelince fan açtı. 104 oldu, ardından 100'e düştü ve fan durdu. Yani önceki gibi 108'leri görmedi. Demekki yararı oldu.
Bu hafta içerisinde bandırma honda özel servisine gidip yağ değişimi yaptıracağım. Boşa geçmeyle ilgili sorun yaşıyorum, ona çare olacak mı göreceğiz. Birde tıkırtı sesi geliyor, debriyaja basınca ses biraz azalıyor. Onun sebebi neymiş göreceğiz.
Yanlış hatırlamıyorsam fan 98-102 derece aralığında açıyor yani kesin şu derecede açacak denmez zaten üretici firmada böyle aralıklı verir çok anormal bir durum yokmuş aslında ama temizlemen yinede iyi olmuş en azından için rahat eder.
Boşa geçmeyle ilgili sorun yaşıyorsan debriyaj tel ayarı olabilir teli biraz gerip deneyebilirsin ama ellemem dersen sen bilirsin.
Gelen tıkırtı büyük ihtimal debriyaj tas sesidir önceki sahipleri biraz kıbaç vurdularsa senin ata o yüzden kendini bırakmış olabilir.
Aklında bulunsun balataları değiştirecek olursan saçlarını ve yaylarınıda değiştirtmeyi unutma sonra yeni balatalarında kısa sürede toz olur![]()
Antifriz işini yanlış yapmıssın!!! Keşke yapmadan önce mesaj atıp sorsaydın
Soğutma sisteminde çeşme suyu neden kullanılmaz?
1)Yüksek mineralli sular içerisinde tuz ihtiva eder buda alüminyumun en büyük düşmanıdır.
2)Çeşme suyu içerdiği kireç nedeniyle uzun vadede radyatör kanallarının tıkanmasına yol açabilir.
Gelelim antifriz konusuna motosiklete konulacak karışıma antifriz sak su karışımı 50/50 şeklinde olmalıdır mesela kapasitesi toplamda 3 litreyse 1.5 litre saf su ve 1.5 litre antifriz şeklinde olmalıdır.
%50'den fazla antifriz soğutma performansına olumsuz etkide bulunacaktır!!!!
Yapacağın iş çok basit temizlenmiş bir soğutma sistemine %50 saf su %50 antifrizi karıştırıp koyacaksın tamamdır.
Antifiriz alırken dikkat edilmesi gereken motosikletrin blokları alüminyum olduğu için alınan antifrizin üzerinde mutlaka etilen glikol yazmasıdır.
Antifrizler ne kadar yüksek teknolojilerle üretilselerde içerisinde mutlaka asit gibi aşındırı maddeler bulundurmaktadır o yüzden komple yada %50 den fazla antifriz doldurmak motosiklette hasarlara ve kötü bir soğutma performansına neden olacaktır.
Aklına takılan bişey olursa sorabilirsiniz.
Editüzenleme.
2005 1000rr ın debriyajı telli olmadığı için tel ayarını istesende yapamayacaksın..
içindeki hidroliği komple değiştirmeni tavsiye ederim.ısınınca yapıyorsa hava yapmış olabilir.
havasını almayı dene
olmazsa komple hidroliği değiştir,özelliğini kaybetmiş olabilir,
olmazsa alt merkezi söküp pistonu ve arkasındaki yayı kontrol edip temizle
en son debriyaj değiştirmek kalıyor
Bu dediklerin vitesin boşa geçmemesiyle alakalı herhalde. Hidrolikleri de komple değiştirmeyi düşünüyorum.
Tık tık tık tıkıdık tıkıdık tık Tıkırtı sesinin düzelmesi için debriyaj tas+yay+balata değişmesi mi gerekiyordu?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:38 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=siNZV-ZxPRI
http://www.youtube.com/watch?v=K_VhCEOQOS8
Buradaki vakumlu aparat yerine ne gibi birşey kullanabilirim?
İlla böyle çekmeye gerek var mı hidroliği? Alttan açtığımda kendiliğinden akmaz mı?
Fren ve debriyaj hidroliğinin DOT4 olması yeterli mi? Yoksa motor için özel dot4ler var mı?
Teşekkür ederim bilgiler için.
Boş olayı ısınınca ışıklarda falan yapıyor. Daha önceden diğer motorlarımda karşılaştığım, yağ değişimi sonrasında düzelen bir durum.
Antirifiz olayını araştırdım suyu değiştirmeden önce. Kimisi full antifiriz koy, kimisi azıcık koysan yeterli olur, kimi suyu %25 koy falan demiş. Grenajları halen toplamadım, 1 litre kadar boşaltıp yerine saf su doldurayım o zaman, tam ayara gelsin.
Gelen tıkırtıyla ilgili olarak parça siparişi vermem gerekecek. Şöyle bir komple set işimi görüyor mü, eksik birşeyi yok sanıyorum. TR-Yabancı fiyatları yaklaşık aynıya denk geliyor ama kalite farkı olabilir belki.
http://merkezyedekparca.com/detay.asp?urunid=3143&p=Honda Cbr1000RR Debriyaj Balatasy
http://www.barnettclutches.com/379/honda/0/0/2005-honda-cbr1000rr.html
|
||||||||||
Maşayı açınca içindekileri toplaman zor olabilir,yeni keçeyi zarar vermeden oturmanda zor olacaktır.bilen daha önce yapmış birine yaptır,başında dur yağ seviyesine falan dikkat et
Kendin yapabilirsin ama çok uğraş istiyo