@rca
Cumartesi İstanbul Park'a bekleriz hacım pist gününe. Oraya gelince neden bu motorla başlanılmaması gerektiğini anlaşılacaktır zaten ::evil::
Benim kuru Güven Özveri Tecrübem hayran kalıncak bir yana sahip değil yahu, olmasın da zaten
Şaka maka, ben forumlarda bu tür tartışmalarda yer almak istemem ama şimdi kimseye de böyle örnek olmak da istemiyorum, mutlaka buraları benim geçen yaz yaptığım gibi takip edenler almaya niyetlenenler vardır, o yüzden düşüncemi belirtme ihtiyacı hissediyorum. Öncelikle benim gibi 0 tecrübe ile(otomobil dahi sürmeyen) yeni başlayacak arkadaşlara önermiyorum böylesi güçlü bir motoru. 2 ayı birazcık geçtiğimiz şu gün, tümüyle ağır trafik içinde kabak lastiklerle 3bin kilometre yol yaptım ve acemilere kesinlikle uygun bir motor olmadığı yönünde görüşlerim. Ama öte yandan kişinin adapte olma hızına göre değişmekle birlikte imkansız da değil görüldüğü üzere fakat bu riski almaya ne kadar değer? Böylesi bir başlangıcı düşünen kişi bunun cevabını önce bir kendine versin. Özeti şu, Pişman mıyım? Hayır. Yine yapar mıydın? Evet. Başkasına önerir misin? Kesinlikle hayır çünkü sadece kendi elimin ayağımın ayarının, panik anında ne kadar soğuk kanlı kalabileceğimin farkındayım bir başkasının değil; sürücü kursunda ybr 125 ile takla atanı da gördü bu gözler. Kafaya koydunuz, önce gidin bir yerde bir tanesinin selesine oturun, gerekirse kiralayın(ne de olsa satın alacak kadar eminsiniz kendinizden) hala değişmezse fikriniz kontağı çevirip gaz koluna dokunduğunuz anda çıldıran devir ibresini bir görünüz, yine değişmediyse helvasının ne zaman yeneceği tartışılanlar kulübüne hoş geldiniz der noktayı koyarım.
Arkadaşlar viraj ile ilgili bir sorum var; Hafta sonu mt-09 olan bir arkadaşla uludağa gidip geldik. Dikkatimi çeken bişey oldu ki benim motoru epey bir yatırarak dönebildiğim virajları arkadaş neredeyse dik pozisyonda dönebildi. Acaba naked ve ss farkı olduğu için mi yoksa benim tecrübesizliğimden mi böyle bir durum çıktı ortaya ?
Arkadaşlar viraj ile ilgili bir sorum var; Hafta sonu mt-09 olan bir arkadaşla uludağa gidip geldik. Dikkatimi çeken bişey oldu ki benim motoru epey bir yatırarak dönebildiğim virajları arkadaş neredeyse dik pozisyonda dönebildi. Acaba naked ve ss farkı olduğu için mi yoksa benim tecrübesizliğimden mi böyle bir durum çıktı ortaya ?
Motoru yatırmak tecrübesizlik olmaz. İyisin yani :cat:
Diğer arkadaşlar ne düşünür bilemiycem ama benim şahsi fikrim viraj alamayan kontra vermesini bilmeyen sürücü motosikletin mantığından ve felsefesinden çok uzaktır sürmesini bilmiyordur, düzlükte gaz açıp hız yapmak 299 görmek marifet değil bana göre, mesajlarım yanlış anlaşılmasın kiseyi kötülemiyorum veya zayıf görmüyorum fikirlerimi beyan etmek istedim kazasız eğlenceli sürüşler dilerim :cat:
Yani ben fazladan almış olduğum motul 10w40 yağı bu amaçla değerlendirebiliyorum o halde? Güzel.Ben 50TL ye elektronik otomatik yağlama sistemi mal ediyorum. Siparişi verdim parçaları bekliyorum. Yağlama işinden bıktığım için böyle bir yola başvurdum. 1 litre 10-40 yağ alsam heralde 50.000km dayanır. Diğer türlü yağlama ile başedilmiyor.
Vay fotosuz yanıt atmıyoruz, ben de video atarım o zaman :cherry:Ben sürekli kullanmadığım için yağlama derdim yok. 500 km normal bi değer eğer yağmura ve suya maruz kalmaz ise.