ErTech sevgili dostum,şehir içinde 600 cc ve üstündeki segmentteki motosikletleri hangi hızda dolayısıyla hangi viteste kullanabiliyorsun? Düşük vites ve meskulmahal hız sınırlamalarında ve uzun km ise motosiklet açısından zararı yokmu? Ben 250 cc şehir içi,650 cc şehirler arası kullanıyorum da o açıdan sordum. :wiinkk:
İstanbulda biryerden bir yere ulaşmak o kadar can sıkıcı oluyorki bazen... Ben şehrin bir ucunda oturduğum için gideceğim en kısa mesafe 15 km. en uzunu 90 100. Ve alternatif yollar mevcut. İstanbul öyle bir hale geldiki şehir içi ulaşımda otobanları kullanmak gayet normal....
Normal şartlarda (ortalama trafik ortalama yol koşulları) hız sınırlarını ihlal etmeyen bir tane motosiklet sürücüsü göremezsin İstanbulda... Şehir içi 50 km. şaka gibi...
Ben otobanda 120-200 arasında kullanıyorum. Açık yüreklilikle söylüyorum bunu, yalan değil... Hatta bazen yolu boş buldum mu 240-250 hızlara ulaşıyorum. Onun dışındaki yollarda 90 ile 140 arasında hızlara ulaşmak mümkün (sahil yolu, bağlantı yolları) bunun dışında şehir içine keşmekeşe gireceksem zaten scooter'da aynı mopette aynı hepsi aynı yani rezalet...
Bu bilgiler belki istanbul için geçerlidir. Genelleme yapmak istemedim. sadece kendi gözlemlerimi yansıtıyorum...