Scooter 'dan vazgeçemez oldum ancak motor keyfi doğal olarak alamıyorum. Yaklaşık 1,5 senedir de sccoter yanına ikinci bir vitesli motor arıyorum. Bu arayış döneminde KTM 390 Duke, Honda cbr 500, mt07 ..vs bir kaç motor radarıma girdi ancak tam manasıyla beklentilerimi karşılamaktan uzaklar.
Hondanın farklı bir kültürü var aşırı korumacı ve maliyet tedbirli hareket eden bir firma, motosiklet ruhuna zarar vermeye başladılar. Son zamanlarda çıkardıkları motorlar heyecan yaratmaktan bana göre çok uzaklar.
CBR 500'e gelince radarımdan çıkmasının sebebi son devrinin 8500 olması. HRC rengi muhteşem , gücü yerinde ancak 8500 devir çeviriyor!! Ne anlamı var derseniz çok anlamı var. Benim gibi motoru ulaşım aracı olmakla birlikte hobi amaçlı da kullanıyorsanız 8500 devirde kesilen yarış tipi bir motor sürüş zevki vermeyecektir. Gerçi motoru kağıt üstündeki verilerin aksine canlı ve keyifli de olabilir bilemiyorum.
Ayrıca 2016 modelleri daha da hoş olmuş.
bende 8500 ü çok kafaya takmıştım ama 5.000 den sonra motor farklı bir gazlıyor ve 8.500 gelene kadar baya bi yürüyorsunuz ilk günümde 8.500 görmedim baya bi gidiyor vites atıyorsunuz. 130-140 bandı çocuk oyuncağı çoğu motorla oynarsın yani.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------
Az yakıt tartışılır
Zaten r25 alsın demedim. İkiside güzel. Devirli isteyen r25 ninja 300e yönelmeli.
Tork isteyen buna yönelmeli.
Sıfır motor alacaklara tavsiyem r25 olur
motorda tork daha önemli bence 250 den alışkanlık insanı tatmin ediyor ve hızlı gitme dürtüsünü alıyor . Motor daha 3900 km de 8000 kadar biraz yakacak diye düşünüyorum. r25 alıcaklar lastikleri değişsin.Aslında lastik ve abs yi katınca aralarında fiyat farkı pek kalmıyor. güç ve torkta cabası. tek eksi özelliği kilosu olacaktır bence .250 ile olduğu yerde elle çok rahat çevirirken bu gülle gibi . Ama zamanla alışkanlık olacaktır.